Închide meniul

(P) Boxing Day în fotbalul britanic

Reclamă

Antena Sport Publicat: 20 decembrie 2023, 22:23

(P) Boxing Day în fotbalul britanic

Boxing Day în fotbalul britanic

Boxing Day

Boxing Day este una dintre cele mai așteptate zile ale anului de către fanii fotbalului. În mod tradițional, pe 26 decembrie în Regatul Unit se joacă fotbal în primele ligi. Primul meci de fotbal în această zi a avut loc în 1860, însă tradiția în sine a apărut ceva mai târziu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Denumirea de Boxing Day nu are legătură cu fotbalul, ci cu o tradiție din Marea Britanie. Pe vremuri, familiile bogate ofereau cadouri slujitorilor în această zi. Ei le dădeau mai departe familiilor lor și li se permitea să le viziteze, ca o recompensă pentru munca depusă pe durata întregului an.

Cu timpul, sărbătoarea a căpătat și alte forme. Magazinele au început să facă reduceri pentru a atrage clienți, dar fenomenul a cuprins și sportul, în special fotbalul, unde în Marea Britanie sunt organizate partide din primele ligi, inclusiv din Premier League.

Prima partidă disputată pe 26 decembrie a avut loc în 1860, când Sheffield FC s-a impus cu 2-0 contra celor de la Hallam FC. Fotbalul era încă la început atunci și au mai trecut ani buni până când Boxing Day a devenit o tradiție.

Momente inedite din istoria Boxing Day

Anul 1963 rămâne cu siguranță în memoria statisticienilor. Asta deoarece echipele au marcat nu mai puțin de 66 de goluri în cele 10 partide disputate pe 26 decembrie. Din cele 20 de participante, doar 2 echipe nu au reușit să înscrie. Meciul dintre Fulham și Ipswich Town s-a terminat cu 10-1 pentru gazde, în timp ce Blackburn Rovers a trecut cu 8-2 în deplasare la West Ham. În schimb, Manchester United a pierdut cu 6-1 pe terenul lui Burnley.

Reclamă

Etapa din 2023 de Boxing Day în Premier League

Britanicii vor continua tradiția de Boxing Day și în 2023, când sunt programate meciurile din etapa a 19-a. Pe 26 decembrie vor avea loc următoarele partide:

• ora 14:30: Newcastle United – Nottingham Forest
• ora 17:00: Bournemouth – Fulham
• ora 17:00: Sheffield United – Luton
• ora 19:30: Burnley – Liverpool
• ora 22:00: Manchester United – Aston Villa

Tot în această rundă vor mai avea loc următoarele partide:

Reclamă 4 / 0/3

Miercuri, 27 decembrie

• ora 21:30: Brentford – Wolverhampton
• ora 21:30: Chelsea – Crystal Palace
• ora 22:15: Everton – Manchester City

Joi, 28 decembrie

• ora 21:30: Brighton & Hove – Tottenham
• ora 22:15: Arsenal – West Ham

Manchester United – Aston Villa, meciul zilei pe 26 decembrie

Pe 26 decembrie, cel mai interesant meci va fi cel dintre Manchester United și Aston Villa. Echipele sunt aflate în cursa pentru pozițiile fruntașe, astfel că ne așteaptă un meci pe cinste. Paradoxal, United stă mai prost în clasament și este abia pe locul 7, cu 28 de puncte.

În schimb, Aston Villa se descurcă grozav și este pe locul 3, la un singur punct de prima poziție. Trupa lui Unai Emery are cel mai bun sezon din istoria participărilor în Premier League, motiv pentru care n-ar fi ceva neașteptat să producă o nouă surpriză, așa cum s-a tot întâmplat în acest sezon. Cotele la pariuri online sunt echilibrate: Villa are 2.95 să câștige, egalul are 3.70, în timp ce succesul gazdelor are 2.35.

Premier League nu este însă singurul campionat important în care se vor disputa meciuri pe 26 decembrie. Și în prima ligă din Belgia a fost importată această tradiție, astfel că în această rundă se vor disputa partide ca Genk Antwerp și Club Brugge – Royale Union SG, echipe aflate în lupta pentru pozițiile fruntașe.

Reclamă

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României 22:23 Ce adversare poate întâlni FCSB în preliminariile UEFA Champions League! Cum arată traseul campioanei din Liga 1 22:23 Umilinţa supremă pentru Dinamo chiar în ziua în care FCSB a luat titlul! Dezastru în alb și roșu pentru „câini” 22:23 Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene 22:14 LIVE VIDEOHull City – Ipswich se joacă ACUM în AntenaPLAY! Blackburn – Coventry 0-0. Spectacol în Championship 22:11 VIDEOBenfica – Braga 3-1 a fost în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și