Închide meniul

Răsturnare de situaţie despre cauza morții alpinistului Gabriel Tabără, pe muntele Everest: „Nu poate fi vorba despre asta!”

Publicat: 22 mai 2024, 16:46

Reclamă
Răsturnare de situaţie despre cauza morții alpinistului Gabriel Tabără, pe muntele Everest: „Nu poate fi vorba despre asta!

Răsturnare de situaţie despre cauza morții alpinistului Gabriel Tabără, pe muntele Everest

Gabriel Tabără, în timpul unei expediţii / Facebook

A apărut o răsturnare de situaţie despre cauza morții alpinistului Gabriel Tabără, pe muntele Everest. Românul în vârstă de 48 de ani a fost găsit fără suflare, luni dimineaţă, în Tabăra III aflată la 7.479 de metri altitudine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportivul român era de mai bine de două luni pe munte şi încerca să atingă vârful Everest. Gabriel Tabără îşi dorea să escaladeze Lhotse fără oxigen suplimentar, dar a avut un sfârşit tragic. Trupul său a fost găsit în cort, iar medicii nu au mai putut decât să constate decesul.

Răsturnare de situaţie despre cauza morții alpinistului Gabriel Tabără

Gabriel şi ghidul său Sherpa au avut o zi normală şi s-au dus apoi în corturile lor, aşa cum fac de obicei alpiniştii. Din păcate, Gabriel nu s-a mai trezit„, a declarat Mohan Lamsal, patronul companiei care a organizat expediţia, potrivit everestchronicle.com.

Iniţial s-a crezut că lipsa oxigenului i-a fost fatală alpinistului din România. Totuşi, veştile oferite de organizator anunţă o răsturnare de situaţie. Gabriel îşi finalizase aclimatizarea şi mai multe runde de rotaţie. Prin urmare, va fi nevoie de o autopsie pentru a se afla cu exactitate cauza morţii.

Cu siguranță nu este vorba de lipsa de oxigen, deoarece oamenii nu consumă oxigen în Tabăra III. Putem fi siguri de cauza morții doar după autopsie”, a mai spus Mohan Lamsal.

Reclamă
Reclamă 4

Sursa citată anterior anunţă că Gabriel Tabără este al treilea alpinist care îşi găseşte sfârşitul la Everest, în acest an.

Din păcate azi avem și vesti proaste, alpinistul roman GABRIEL TABARA a murit în tabara 3 Everest încercând sa escaladeze vf Lotshe, drum lin printre echipa de alpinisti care au trecut de infinit și sa ne veghezi de sus„, a fost unul dintre mesajele care au apărut pe reţelele sociale, imediat după veste morţii alpinistului.

Gabriel Tabără avea o experienţă uriaşă şi pleca în fiecare an într-o expediţie de amploare. El lucra în domeniul bancar de peste două decenii, dar alpinismul era marea lui pasiune.

Reclamă

De mic am început să urc pe munte. Primele amintiri le am de la 10 ani, când urcam pe Jepii Mici cu părinţii mei„, povestea Gabi Tabără în 2022, într-un interviu pentru paginademedia.ro.

El ştia că riscurile sunt unele uriaşe şi chiar asistase la o tragedie care îl marcase.

Riscuri există. Eu chiar glumeam cu colegii, când am plecat, că există o probabilitate să nu mă întorc.

Am trecut şi pe lângă cazuri fatale. Am văzut pe viu un alpinist decedat, am trecut la jumătate de metru de el. Era adus de şerpaşi. A fost o combinaţie nefericită de infarct şi edem cerebral, când se umflă creierul din cauza presiunii foarte scăzute. E prima dată când am văzut un caz fatal, dar trebuie să ai o pregătire mentală bună, să treci peste„, a mai spus atunci Tabără.

Ce crezi că va face România în primul meci de la EURO 2024, cu Ucraina?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
22:57

„Nu sunt o țestoasă ninja!” Marcus Thuram a fost confundat cu Kylian Mbappe și a lansat o ironie fabuloasă!

22:56

Borna negativă atinsă de Spania, prima dată după zece ani şi 112 meciuri! Ce s-a întâmplat în victoria cu Croaţia

22:21

Cel mai rapid gol din istoria EURO! Albania a dat lovitura în duelul cu Italia, după doar 23 de secunde

22:21

„E foarte dificil să fii favorit!” Selecționerul Ucrainei e cu picioarele pe pământ înainte de meciul cu România!

21:55

Simona Halep, discurs uriaş în prezenţa lui Andre Agassi şi Steffi Graff: „O să fac tot ce pot să ne bucurăm din nou de victorii”

21:45

LIVE TEXTItalia – Albania 2-1. Campioana en-titre a întors scorul, după ce a fost condusă din secunda 23! Gol superb marcat de Barella

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 VIDEOGeorge Russell va pleca din pole-position în Marele Premiu al Canadei! Cursa e duminică (20:45, Antena Stars şi AntenaPLAY) 3 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 4 VIDEO & FOTOLarisa Iordache s-a cununat civil cu Cristian Chiriţa: „Mi-am păstrat şi numele, soţul meu a vrut să fie totul legal”! 5 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 6 FotoImagini de senzaţie cu Dan Petrescu! A dansat şi a cântat la nunta fiicei lui: „Sunt un tată tinerel!”
Citește și