Adrian Porumboiu, criză de nervi după ce Austria a votat împotriva aderării României în Schengen. Adrian Porumboiu a avut reacţie vehementă la adresa Austriei, ţăra care a votat împotriva aderării României în spaţiul Schengen.
Adrian Porumboiu a lansat un atacat vehement şi la adresa clasei politice din România.
Adrian Porumboiu, criză de nervi după ce Austria a votat împotriva aderării României în Schengen
„Vorbim că jucătorii noștri sunt proști, că nu se califică la turnee finale, dar politicienii sunt și mai proști. Politicienii din România ar trebui să închidă anul, apoi să se ducă acasă. Nu mai au ce să facă în clipa asta în afară de a se târî în continuare. Cum poate să te umilească o țară căreia i-ai dus totul la picioare? Noi îi adunăm, îi luăm în brațe, îi pupăm, ei ne umilesc. La cum îi vedeam aseară la declarați pe politicieni, zici că urmau să coboare pe bancă și să bată cu 10-0. Au luat 10-0″, a spus Adrian Porumboiu pentru gsp.ro.
Austria a votat ]mpotriva aderării în spaţiul Schengen
Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei care e cuplată cu România fiind evaluate împreună, au declarat surse politice de la Bruxelles pentru News,ro. S-a înregistrat unanimitate pentru acceptarea Croaţiei.
Conform surselor citate, Austria şi-a menţinut decizia de a vota împpotriva admiterii României în spaţiul Schengen. Olanda, care s-a exprimat în favoarea includerii României în Schengen, a votat împotriva Bulgariei, aşa cum de altfel anunţase.
Votul ”împotrivă” al Olandei a venit ca urmare a faptului că România şi Bulgaria sunt la pachet. Olanda a cerut să se menţioneze în minuta şedinţei că e de acord cu intrarea României în Schengen, dar este împotriva acceptării Bulgariei.
Croaţia a fost singurul stat acceptat, ca urmare a unanimităţii înregistrate la nivelul JAI, scrie news.ro.
Comisarul pentru afaceri interne Ylva Johansson le-a transmis românilor că le împărtăşeşte dezamăgirea şi i-a asigurat că în Consiliul JAI s-au bucurat de un sprijin puternic. Ea a spus că rolul Comisiei Europene este să fie optimistă şi a promis că va face din aderarea României şi Bulgariei la Schengen „prioritatea mandatului” său. Mandatul Comisiei Europene se încheie însă în 2024.
Pe de altă parte, oficialul european a explicat că nu s-a discutat despre o disociere a candidaturii României la Schengen de cea a Bulgariei, explicând că procedura a făcut să fie supuse la vot separat candidatura Croaţiei şi candidaturile României şi Bulgariei.
De problema aderării lor la Schengen se va ocupa acum preşedinţia suedeză a Consiliului UE, care începe la 1 martie 2023, comisarul declarându-şi scepticismul că această temă ar putea fi dusă pe agenda Consiliului European de săptămâna viitoare.
- Adrian Porumboiu, criză de nervi după ce Austria a votat împotriva aderării României în Schengen
- Atac furios al omului de afaceri
- WTT Finals Fukuoka e live în AntenaPLAY, în perioada 20-24 noiembrie
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt live exclusiv în AntenaPLAY
- Adrian Mutu a intrat în Hall of Fame la Fiorentina! Reacţia „Briliantului” după ce a devenit oficial legendă la Firenze
- Imagini copleşitoare cu soţia lui Rafael Nadal. Nu şi-a putut stăpâni lacrimile în momentul în care soţul său spunea adio tenisului
- România a devenit campioană mondială la Counter-Strike. Câţi bani au primit românii pentru performanţa istorică