Închide meniul

Adrian Porumboiu, criză de nervi după ce Austria a votat împotriva aderării României în Schengen: „Noi îi pupăm, ei ne umilesc!”

Reclamă

Publicat: 8 decembrie 2022, 18:58

Adrian Porumboiu, criză de nervi după ce Austria a votat împotriva aderării României în Schengen: „Noi îi pupăm, ei ne umilesc!

Adrian Porumboiu nu a mai rezistat şi a a ieşit la atac

Adrian Porumboiu / SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Adrian Porumboiu, criză de nervi după ce Austria a votat împotriva aderării României în Schengen. Adrian Porumboiu a avut reacţie vehementă la adresa Austriei, ţăra care a votat împotriva aderării României în spaţiul Schengen.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adrian Porumboiu a lansat un atacat vehement şi la adresa clasei politice din România.

Adrian Porumboiu, criză de nervi după ce Austria a votat împotriva aderării României în Schengen

„Vorbim că jucătorii noștri sunt proști, că nu se califică la turnee finale, dar politicienii sunt și mai proști. Politicienii din România ar trebui să închidă anul, apoi să se ducă acasă. Nu mai au ce să facă în clipa asta în afară de a se târî în continuare. Cum poate să te umilească o țară căreia i-ai dus totul la picioare? Noi îi adunăm, îi luăm în brațe, îi pupăm, ei ne umilesc. La cum îi vedeam aseară la declarați pe politicieni, zici că urmau să coboare pe bancă și să bată cu 10-0. Au luat 10-0″, a spus Adrian Porumboiu pentru gsp.ro.

Austria a votat ]mpotriva aderării în spaţiul Schengen

Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei care e cuplată cu România fiind evaluate împreună, au declarat surse politice de la Bruxelles pentru News,ro. S-a înregistrat unanimitate pentru acceptarea Croaţiei.

Conform surselor citate, Austria şi-a menţinut decizia de a vota împpotriva admiterii României în spaţiul Schengen. Olanda, care s-a exprimat în favoarea includerii României în Schengen, a votat împotriva Bulgariei, aşa cum de altfel anunţase.

Reclamă

Votul ”împotrivă” al Olandei a venit ca urmare a faptului că România şi Bulgaria sunt la pachet. Olanda a cerut să se menţioneze în minuta şedinţei că e de acord cu intrarea României în Schengen, dar este împotriva acceptării  Bulgariei.

Croaţia a fost singurul stat acceptat, ca urmare a unanimităţii înregistrate la nivelul JAI, scrie news.ro.

Gerhard Karner, ministrul de Interne austriac, a votat împotriva aderării României în Schengen. Sursa: Profimedia

Comisarul pentru afaceri interne Ylva Johansson le-a transmis românilor că le împărtăşeşte dezamăgirea şi i-a asigurat că în Consiliul JAI s-au bucurat de un sprijin puternic. Ea a spus că rolul Comisiei Europene este să fie optimistă şi a promis că va face din aderarea României şi Bulgariei la Schengen „prioritatea mandatului” său. Mandatul Comisiei Europene se încheie însă în 2024.

Reclamă 4 / 0/3

Pe de altă parte, oficialul european a explicat că nu s-a discutat despre o disociere a candidaturii României la Schengen de cea a Bulgariei, explicând că procedura a făcut să fie supuse la vot separat candidatura Croaţiei şi candidaturile României şi Bulgariei.

De problema aderării lor la Schengen se va ocupa acum preşedinţia suedeză a Consiliului UE, care începe la 1 martie 2023, comisarul declarându-şi scepticismul că această temă ar putea fi dusă pe agenda Consiliului European de săptămâna viitoare.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj Vezi toate știrile
Citește și