Închide meniul

Interviu eveniment cu Camelia Potec, la AS.ro LIVE! Ultimele detalii despre David Popovici

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 ianuarie 2023, 8:00 / Actualizat: 23 iulie 2023, 18:30

Interviu eveniment cu Camelia Potec, la AS.ro LIVE! Ultimele detalii despre David Popovici

Interviu eveniment cu Camelia Potec la AS.ro LIVE

Camelia Potec şi David Popovici / Facebook

Interviu eveniment cu Camelia Potec, la AS.ro LIVE! A fost o ediţie specială a emisiunii AS.ro LIVE, moderată de Dan Pavel. Camelia Potec a venit cu ultimele detalii despre David Popovici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern a făcut un anunţ important despre „Regele Nataţiei”. David Popovici a avut un 2022 de vis, în care a cucerit 14 medalii, dintre care 11 de aur, totul culminând cu recordul mondial doborât la proba de 100 de metri liber.

Interviu eveniment cu Camelia Potec la AS.ro LIVE

La 18 ani, David Popovici mai are un vis: câştigarea unei medalii olimpice la Paris, în 2024. Face mari sacrificii pentru a i se cânta imnul la ediţia din Franţa.

Camelia Potec a dezvăluit deja care sunt problemele cu care se confruntă înotătorii români, atât în timpul probelor, cât și la sesiunile de antrenamente. Președinta FRT a declarat că cele mai des întâlnite sunt problemele musculare, dar totodată, prin faptul că sportivii petrec multe ore în apă, aceștia se confruntă și cu sinuzită, polipi, amigdale sau otite.

Uzura fizică este una foarte mare și în înot cea mai mare problemă este uzura la umeri și, bineînțeles, lăsând la o parte probele de sprint, partea musculară, așa cum s-a întâmplat în cazul Biancăi (n.r. Costea), care, chiar la Campionatele Naționale a avut, la sosire, a încercat să facă o sosire mult mai puternică și a fost nevoie de o operație la cot, de la nivelul presiunii. La sosire, în competiție, ea antrenându-se pentru această cursă pe care a avut-o, dar s-a întâmplat.

Reclamă

La fel s-a întâmplat și cu Robert Glință, cu glezna. În momentul în care ai probe de sprint, ai nevoie de foarte multă pregătire fizică. Și în cazul lui Robert, accidentarea a fost la picior, dar pe uscat, nu în apă, dat tot la un antrenament. În probele de fond, semifond, există foarte mari probleme la umeri. Există foarte multe probleme cu sinuzita, polipi, amigdale, pentru că noi petrecem, sau unii dintre noi am petrecut, alții petrec ore în bazin, câteodată în apă destul de rece.

Atunci când sunt temperaturi afară de -15 – 20 de grade, de cele mai multe ori rămânem cu sinuzite, otite. Și astea ne întrerup tot timpul de la pregătire. Avem nevoie de schimbări de strategie, schimbări de plan, de pregătire, de multe ori neparticipare la competiții”, spunea Camelia Potec pentru playsport.ro.

Camelia Potec a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena. Performanţa uriaşă a obţinut-o în proba de 200 de metri liber.

Reclamă 4 / 0/3

Robert Glinţă şi-a anunţat retragerea din înotul de performanţă

Robert Glinţă şi-a anunţat retragerea din înotul de performanţă. Glinţă a făcut anunţul pe reţelele de socializare. A transmis un mesaj emoţionant, în care a eplicat motivele care au stat la baza deciziei.

A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să cresc în ființa umană mai evoluată de astăzi.

Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin muncă asiduă pentru a atinge un scop și a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine care vor prevedea nu rămâi cu mine.

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei joacă un rol uriaș și lasă o urmă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu îmi pot exprima suficient recunoștința.

Toate amintirile frumoase și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs. Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc că mi-ați arătat mereu sprijinul și că ați crezut în mine indiferent de situație.

Resursele sunt epuizate și este timpul să mă adresez și să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, căci sunt doar o altă ființă umană până la urmă. A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional”, a scris Robert Glinţă pe reţelele de socializare.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:38 Jaqueline Cristian, calificare de senzaţie în turul 3 de la Madrid! Victorie în set decisiv cu Barbora Krejcikova 20:36 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și