Închide meniul

Interviu eveniment cu Camelia Potec, la AS.ro LIVE! Ultimele detalii despre David Popovici

De Iulian Focșăneanu
Publicat: 19 ianuarie 2023, 8:00
Actualizat: 19 ianuarie 2023, 11:14

A fost o ediţie specială a emisiunii AS.ro LIVE, moderată de Dan Pavel. Camelia Potec a venit cu ultimele detalii despre David Popovici.

Reclamă
Interviu eveniment cu Camelia Potec, la AS.ro LIVE! Ultimele detalii despre David Popovici

Interviu eveniment cu Camelia Potec la AS.ro LIVE

Camelia Potec şi David Popovici / Facebook

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern a făcut un anunţ important despre „Regele Nataţiei”. David Popovici a avut un 2022 de vis, în care a cucerit 14 medalii, dintre care 11 de aur, totul culminând cu recordul mondial doborât la proba de 100 de metri liber.

Reclamă

Interviu eveniment cu Camelia Potec la AS.ro LIVE

La 18 ani, David Popovici mai are un vis: câştigarea unei medalii olimpice la Paris, în 2024. Face mari sacrificii pentru a i se cânta imnul la ediţia din Franţa.

Reclamă

Camelia Potec a dezvăluit deja care sunt problemele cu care se confruntă înotătorii români, atât în timpul probelor, cât și la sesiunile de antrenamente. Președinta FRT a declarat că cele mai des întâlnite sunt problemele musculare, dar totodată, prin faptul că sportivii petrec multe ore în apă, aceștia se confruntă și cu sinuzită, polipi, amigdale sau otite.

Uzura fizică este una foarte mare și în înot cea mai mare problemă este uzura la umeri și, bineînțeles, lăsând la o parte probele de sprint, partea musculară, așa cum s-a întâmplat în cazul Biancăi (n.r. Costea), care, chiar la Campionatele Naționale a avut, la sosire, a încercat să facă o sosire mult mai puternică și a fost nevoie de o operație la cot, de la nivelul presiunii. La sosire, în competiție, ea antrenându-se pentru această cursă pe care a avut-o, dar s-a întâmplat.

La fel s-a întâmplat și cu Robert Glință, cu glezna. În momentul în care ai probe de sprint, ai nevoie de foarte multă pregătire fizică. Și în cazul lui Robert, accidentarea a fost la picior, dar pe uscat, nu în apă, dat tot la un antrenament. În probele de fond, semifond, există foarte mari probleme la umeri. Există foarte multe probleme cu sinuzita, polipi, amigdale, pentru că noi petrecem, sau unii dintre noi am petrecut, alții petrec ore în bazin, câteodată în apă destul de rece.

Atunci când sunt temperaturi afară de -15 – 20 de grade, de cele mai multe ori rămânem cu sinuzite, otite. Și astea ne întrerup tot timpul de la pregătire. Avem nevoie de schimbări de strategie, schimbări de plan, de pregătire, de multe ori neparticipare la competiții”, spunea Camelia Potec pentru playsport.ro.

Camelia Potec a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena. Performanţa uriaşă a obţinut-o în proba de 200 de metri liber.

Robert Glinţă şi-a anunţat retragerea din înotul de performanţă

Robert Glinţă şi-a anunţat retragerea din înotul de performanţă. Glinţă a făcut anunţul pe reţelele de socializare. A transmis un mesaj emoţionant, în care a eplicat motivele care au stat la baza deciziei.

A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să cresc în ființa umană mai evoluată de astăzi.

Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin muncă asiduă pentru a atinge un scop și a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine care vor prevedea nu rămâi cu mine.

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei joacă un rol uriaș și lasă o urmă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu îmi pot exprima suficient recunoștința.

Toate amintirile frumoase și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs. Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc că mi-ați arătat mereu sprijinul și că ați crezut în mine indiferent de situație.

Resursele sunt epuizate și este timpul să mă adresez și să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, căci sunt doar o altă ființă umană până la urmă. A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional”, a scris Robert Glinţă pe reţelele de socializare.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
31
mart.
23:28
VIDEOGenoa – Reggina 1-0. Victorie uriaşă pentru echipa lui Drăguşin, Puşcaş şi Drăguş. Serie B, exclusiv în AntenaPLAY
31
mart.
23:00
VIDEODing Junhui – Kyren Wilson 5-10. Snooker de clasă mondială în AntenaPLAY. Wilson este primul finalist de la Tour Championship
31
mart.
22:55
Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-7, 4-6. „Sori”, eliminată în semifinale la Miami. Sportiva noastră avut două mingi de set în primul act
31
mart.
22:54
Florin Răducioiu nu ar accepta să devină antrenor doar pentru că are licenţă: „Marionetă? Nu, nu aş accepta! E o chestie de moralitate”
31
mart.
22:31
FC U Craiova 1948 – Petrolul 0-1. „Lupii galbeni” s-au impus în Bănie și au devenit lideri în play-out
31
mart.
22:08
VideoAccidentare groaznică în Genoa – Reggina. Radu Drăgușin a fost primul care s-a dus la colegul său, lovit serios la cap
31
mart.
21:58
Gonzalo Montiel, jucătorul care a dat golul care a făcut-o pe Argentina campioană mondială, a fost acuzat de viol
31
mart.
21:02
Costel Gâlcă, interviu pentru presa spaniolă: „Ce se întâmplă cu fotbalul românesc, de ce stagnează?” Ce răspuns a oferit antrenorul
31
mart.
20:07
Dan Petrescu, cuvinte mari pentru Andrei Ivan înainte de Universitatea Craiova – CFR Cluj: „E cel mai bun jucător al lor!”
31
mart.
19:59
Doi suspecți în cazurile de tâlhărie la adresa unor jucători de la Olympique Lyon au fost arestați!
Pe același subiect
Adrian Rădulescu a anunțat ce obiective are David Popovici în acest an și la ce probe va participa la Campionatul Național de la Otopeni
Înot • 31 mart., 14:45
Adrian Rădulescu a anunțat ce obiective are David Popovici în acest an! Sportivul va participa în șase probe la Campionatul Național de la Otopeni
AS.ro LIVE Alina Pascu este invitata lui Dan Pascu
Extra • 30 mart., 8:00
AS.ro LIVE | Alina Pascu a fost invitata lui Dan Pavel. Multipla campioană mondială la kempo și-a spus povestea
Irina Deleanu şi Amalia Lică sunt invitatele lui Dan Pavel în emisiunea AS.ro LIVE
Alte sporturi • 22 mart., 10:25
AS.ro LIVE | Irina Deleanu şi Amalia Lică au fost invitatele lui Dan Pavel
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Închide căutarea