Vânzarea speculativă a acțiunilor dintr-o țară importantă, care este posibil să piardă, s-a dovedit a fi profitabilă din punct de vedere istoric. Există o mulțime de acțiuni din care poți alege, având în vedere că marile favorite sunt calificate anul acesta.
Cum speculează jucătorii la Bursă surprizele de la Cupa Mondială
Vânzarea speculativă a acțiunilor dintr-o țară importantă, care este posibil să piardă, s-a dovedit a fi profitabilă din punct de vedere istoric.
Pentru un pasionat de fotbal care investește la bursă, Campionatul Mondial din Qatar ar putea reprezenta o modalitate adițională de a face bani.
Asta ar presupune prezicerea corectă a înfrângerilor surpriză ale marilor națiuni din Europa de Vest și vânzarea în lipsă (short-selling) a acțiunilor din aceste țări. Pentru cele mai bune rezultate, investitorii ar trebui să aștepte până la ultimele meciuri din grupe sau etapa eliminatorie a Cupei Mondiale, care începe pe 3 decembrie. Există o mulțime de acțiuni din care poți alege, având în vedere că Anglia, Germania, Franța, Spania, Portugalia, Belgia și Olanda sunt printre participante anul acesta.
Există o teorie din ce în ce mai cunoscută cu privire la impactul evenimentelor sportive asupra comportamentului uman – brazilienii au mai multe cazuri de infarct atunci când joacă echipa națională; internările în spital din cauza infarcturilor au crescut cu 25% după înfrângerea Angliei în fața Argentinei la penalty-uri la Cupa Mondială din 1998; sinuciderile în rândul tinerilor singuri din Quebec cresc dacă echipa locală de hochei este eliminată mai devreme din Cupa Stanley. În mod similar, starea de spirit influențează performanțele pieței.
De ce primește bursa un cartonaș roșu în timpul Cupei Mondiale de fotbal
Ai putea fi îndreptățit să fii sceptic în ceea ce privește posibilitatea ca un campionat de fotbal să aibă vreo legătură cu piața bursieră. Dar trebuie să înțelegi cât de descurajați pot deveni investitorii unei țări după ce echipa lor pierde la Cupa Mondială. Un număr semnificativ de studii academice au constatat că dezamăgirea lor are un impact pronunțat asupra pieței bursiere.
Un studiu intitulat “Sports Sentiment and Stock Returns,” a analizat reacțiile pe piața bursieră în urma a peste 1.100 de meciuri de fotbal până în 1973.
Cercetătorii au constatat că, în medie, după ce echipa de fotbal a unei anumite țări a pierdut la Cupa Mondială, piața bursieră a înregistrat în ziua următoare un randament semnificativ sub medie. De asemenea, ei nu au identificat o influență pozitivă asupra piețelelor bursiere din țările ale căror echipe au câștigat.
