Închide meniul

Cota României la calificarea în optimile EURO 2024, după ce în Grupa E toate echipele au ajuns la 3 puncte după două jocuri

Dan Roșu Publicat: 24 iunie 2024, 9:43

Reclamă
Cota României la calificarea în optimile EURO 2024, după ce în Grupa E toate echipele au ajuns la 3 puncte după două jocuri

Cota României la calificarea în optimile EURO 2024

Fanii României, prezenţi la EURO 2024 - Profimedia Images

Cota României la calificarea în optimile EURO 2024, după ce în Grupa E toate echipele au ajuns la 3 puncte după două jocuri disputate nu s-a modificat prea mult.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Asta în situaţia în care, chiar dacă au pierdut cu Belgia (0-2), tricolorii au rămas pe locul 1 în Grupa E, înainte de meciurile programate în ultima rundă, Slovacia – România şi Belgia – Ucraina.

Cota României la calificarea în optimile EURO 2024

Pentru a fi la mâna ei, România are nevoie să nu piardă duelul cu Slovacia. Chiar şi în cazul unei înfrângeri, putem termina pe 3, dar vom depinde de rezultatele din celelalte meciuri din ultima rundă.

Acesta este motivul pentru care România are o cotă foarte mică de a ajunge în optimi, 1:13. Asta după ce, după prima rundă din Grupa E, tricolorii aveau o cotă de 1.10.

Belgia are cotă de 1.14 pentru a ieşi din grupe, în timp ce Slovacia are 1.22. Cea mai mare cotă o are Ucraina, 2.25.

Reclamă
Reclamă 4

Calculele calificării „tricolorilor” în optimile EURO 2024

După meciurile de duminică seară s-a aflat clasamentul final al Grupei A de la EURO 2024. Elveția și Germania au remizat, în timp ce Ungaria a învins, în mod dramatic, Scoția, și a obținut locul al 3-lea.

În optimile turneului final se califică, pe lângă primele 2 formații din fiecare grupă, primele 4 echipe de pe locurile 3, din cele 6 grupe, în ordinea punctelor și a golaverajului.

Astfel, Ungaria fiind pe poziția a 3-a, cu 3 puncte e, momentan, sub tricolori într-un eventual clasament, dat fiind faptul că România are un golaveraj pozitiv, de +1, iar ungurii au -3. Totuși, acest lucru se poate schimba în cazul în care echipa națională va pierde partida cu Slovacia, la o diferență ce ar face un golaveraj mai slab decât al maghiarilor.

Reclamă

Pentru a fi siguri de calificare, și în cazul în care tricolorii rămân cu 3 puncte, aceștia au nevoie, acum, și de alte rezultate favorabile.

România poate primi un ajutor uriaş şi din Grupa C de la EURO 2024, acolo unde orice rezultat de egalitate înseamnă că echipa clasată pe locul 3 nu poate avea mai mult de trei puncte.

De asemenea, un alt lucru deosebit de important este ca Ucraina să nu o învingă pe Belgia, în cazul în care România va fi învinsă de Slovacia. În acest caz, tricolorii vor încheia grupa pe ultimul loc și vor fi eliminați de la turneul final.

Însă, de notat este faptul că România se poate califica direct, de pe una dintre primele două poziții ale grupei, în cazul în care obțin un rezultat pozitiv cu Slovacia.

 

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
10:15

Uruguay a făcut spectacol la Copa America! SUA, înfrângere surprinzătoare cu Panama

10:00

Gestul incredibil făcut de Gică Hagi în avion, lângă un medic din România: „Numai aşa poţi să fii cel mai bun!”

9:55

LIVE VIDEOAntrenamentul din Formula 3 al Marelui Premiu al Austriei e ACUM în AntenaPLAY

9:47

Olandezii, daţi pe spate de un jucător al României, înaintea meciului din optimi: „Senzaţia Campionatului European”

9:37

Moment istoric în NBA! Lebron James a devenit coleg cu fiul său la Los Angeles Lakers şi pot juca împreună sezonul viitor

9:08

Dorin Goian, plin de încredere înainte de România – Olanda: „E clar că au şi minusuri”. Comparaţii cu generaţiile din 2008

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și