Familia Iordănescu a plecat în Germania, să îl susţină pe Edi Iordănescu la EURO 2024! Fostul selecţioner Anghel Iordănescu nu a dorit să ofere declaraţii pe aeroport.
Au vorbit în schimb sora lui Edi Iordănescu, Maria, şi fratele acestuia, Andrei. Ei au mari emoţii înainte de EURO 2024.
Familia Iordănescu a plecat în Germania, să îl susţină pe Edi Iordănescu la EURO 2024!
„Mergem cu emoţii, dar cu încredere că totul o să fie bine.
(n.r.: Mai multe emoţii acum decât în 2016?) Ceva mai multe emoţii. M-am maturizat, mi-am dat seama cam ce presupune un turneu final. Lucrurile s-au şi intensificat pe partea asta emoţională.
(n.r: de suporterii din familia Iordănescu) Acum 8 ani de zile, am plecat noi, fraţii, cu mama. Iar acum, practic, lucrurile s-au dublat, pentru că fiecare a venit cu partenerul şi fiecare cu unul, doi, trei copii.
Am vorbit foarte puţin, pentru că este foarte focusat pe ceea ce are de făcut.
(n.r: Ce i-aţi transmis înainte să plece în Germania?) Să meargă cu Dumnezeu înainte”, a declarat Maria Iordănescu.
„Sunt sigură că vor da tot ce au mai bun şi, dacă trecem sau nu, asta depinde doar de Dumnezeu.
(n.r.: Are o iconiţă care-i poartă noroc tot timpul?) Cu siguranţă are şi el ceva cu specific religios. Cu toţii avem cel puţin o cruce la gât sau o metanie la mână sau, dacă nu, o iconiţă sau o cruciuliţă”, a mai susţinut, pe aeroport, sora lui Edi Iordănescu.
Andrei Iordănescu a dezvăluit ce i-a transmis familia lui Edi Iordănescu
Fratele lui Edi Iordănescu, Andrei, a dezvăluit ce i-a transmis selecţionerului familia acestuia.
„Sunt emoţiile mai mari decât cele pe care le-am avut în 2016, cu tata.
(n.r.: Ai luat tricouri pentru naţională şi pentru cei mici?) Cu siguranţă. Am luat şi penru fetiţe. Toată familia o să fim în tricourile naţionalei.
Fetiţa mea de 11 luni, fetiţa Mariei de un an, după care fetiţa mea de doi ani, mai este şi băieţelul lui Edi de 3 ani. Deci sunt mulţi copii.
(n.r.: Ce i-aţi transmis lui Edi Iordănescu înainte de plecarea în Germania?) Să-i ajute Dumnezeu să ieşim… aşa cum merităm, să ieşim din grupe. Dacă merităm şi mai mult de atât, şi aşa e voia lui Dumnezeu, ne-am bucura să facem o surpriză pentru România. Ne rugăm pentru el în fiecare zi.
(n.r: Are o iconiţă specială la el?) Sunt convins că are. Mereu poartă la el o iconiţă, o cruce. Şi noi, toată familia, purtăm o cruce la gât.
(n.r: despre Edi Iordănescu) Este concentrat, dar are timp şi de noi. Tot timpul vorbeşte şi cu familia lui, vorbeşte şi cu noi, dar în mod special cu tata”, a declarat Andrei Iordănescu.
Premii uriaşe la EURO 2024! Câţi bani poate câştiga România în grupe
UEFA a anunţat premii uriaşe la EURO 2024. România poate câştiga o sumă consistentă, în meciurile din grupe, dacă va reuşi să obţină rezultate pozitive. Campionatul European din Germania va debuta vineri, cu un meci în careţara gazdă va înfrunta Scoţia.
România a fost repartizată în Grupa E, la primul turneu final la care participă „tricolorii” după opt ani. Echipa naţională se va duela cu Ucraina, Belgia şi Slovacia.
La capitolul premii, UEFA prevede să distribuie 331 de milioane de euro celor 24 de participante, la fel ca pentru ediţia din 2020, începând de la 9,25 milioane de euro pentru prezenţa în grupe până la 28,25 milioane de euro pentru câştigătoarea trofeului, dacă obţine victorii şi în cele trei meciuri din grupă.
Pe lângă suma de 9,25 milioane de euro pentru participare, victoria în faza grupelor este răsplătită cu un milion de euro, iar egalul cu 500.000 de euro. Calificarea în optimi aduce un bonus de 1,5 milioane de euro, iar pasul către sferturi de finală încă 2,5 milioane de euro. Semifinalistele vor primi încă patru milioane de euro. Echipa învinsă în finală încasează cinci milioane de euro, iar campioana va primi opt milioane de euro.
La ultimul EURO, Italia, campioana europeană, a primit în total 28,25 milioane de euro, în timp ce Anglia, finalista, s-a ales cu 24,75 milioane de euro.
Pe lângă acest fond de premiere, UEFA a alocat suma de 240 de milioane de euro pentru cluburile care au eliberat jucători la EURO şi 935 de milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare, precum ”HatTrick”, care implică investiţii în proiecte de dezvoltare a fotbalului pe termen lung, cum ar fi construirea infrastructurii de fotbal, stadioane naţionale, centre de formare şi terenuri sau punerea în aplicare a unui număr de standarde şi iniţiative ale UEFA.
- Echipa Națională de fotbal feminin, imagini tari de la secția de votare! „Tricolorele” se află în cantonament la Mogoșoaia
- Mircea Lucescu l-a făcut praf pe Denis Alibec: „S-a ridicat ca un cocoş. Pe final, depinde de înteligenţa jucătorilor”
- Mircea Rednic l-a criticat pe Mircea Lucescu: „Ce am spus se adevereşte”. Principalul reproş adus selecţionerului României: „Asta a cerut”