Închide meniul

Nicolae Stanciu, emoţii uriaşe înainte de EURO 2024: „Să îmbrac tricoul naţionalei este totul”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 26 februarie 2024, 13:51

Nicolae Stanciu, emoţii uriaşe înainte de EURO 2024: „Să îmbrac tricoul naţionalei este totul

Nicolae Stanciu, emoţii uriaşe înainte de EURO 2024

Nicolae Stanciu, alături de Ianis Hagi - Profimedia Images

Nicolae Stanciu are emoţii uriaşe înainte de EURO 2024. Căpitanul României a declarat că încă mai simte euforia de după calificarea la Campionatul European din vara acestui an, precizând că încă nu realizează că va reprezenta România la al doilea turneu final din carieră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„E un sentiment unic, toţi mai avem încă acea euforie de după calificare. Suntem extrem de bucuroşi şi mândri pentru că a trecut mult timp de când nu ne-am mai calificat la un turneu final.

Nicolae Stanciu, emoţii uriaşe înainte de EURO 2024: „Să îmbrac tricoul naţionalei este totul”

Ceea ce am realizat anul trecut e ceva istoric, pentru că am terminat neînvinşi. Pentru mine să îmbrac tricoul naţionalei este totul, iar să port şi banderola de căpitan este ceva de nedescris.

Încă nu realizez pe deplin că voi juca la încă un European. E greu de spus ce simţi, pentru că doar visezi la lucrul ăsta, nu te gândeşti atunci când te apuci de fotbal că poţi să joci la turnee finale pentru ţara ta. Dar mă simt împlinit din toate punctele de vedere. E ceva unic, care va rămâne cu mine pentru tot restul vieţii”, a spus Stanciu, într-un interviu acordat FRF TV.

Nicolae Stanciu: „Obiectivul la EURO 2024 e să depăşim faza grupelor”

România a fost repartizată în Grupa E la EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B.

Reclamă

Ultima componentă a grupei României la EURO 2024, care va fi găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie, va fi decisă dintre câştigătoarele semifinalelor Bosnia-Herţegovina – Ucraina şi Israel – Islanda.

„Obiectivul nostru la EURO este să depăşim faza grupelor, iar apoi vom vedea cum vor decurge lucrurile. Este un obiectiv realist. Forţa grupului este atuul nostru, deşi ştiu că ne repetăm constant cu acest lucru. Însă cel mai mare atu al naţionalei este că suntem un grup unit şi puternic, toţi lăsăm totul pe teren când îmbrăcăm tricoul primei reprezentative. Toate grupele sunt grele şi echilibrate la EURO, nu doar a noastră. La un turneu final e logic să fie puternice toate echipele. Va fi un EURO interesant. Pentru grupa noastră favorită să ajungă la EURO din Liga Naţiunilor este Ucraina

Este o grupă echilibrată, pentru că dacă zic că e grea o să creez iar polemici sau o zică lumea că suntem nebuni. Dar nu mai sunt echipe mici, iar faptul că am picat iar cu Kosovo face să fie grupa şi mai grea. Am jucat deja în preliminarii cu ei şi ştim cât de puternici sunt. Ştim ce dificil e să joci în Kosovo, aşa că meciurile cu ei vor fi foarte disputate. Aşa cum am zis şi în preliminarii la EURO că ne vom califica, aşa spun şi acum că vom termina grupa pe primul loc. E important asta pentru a avea o şansă în plus să mergem la Mondialul din 2026. Liga Naţiunilor un prim pas spre Mondial pentru că mai ai o şansă la un baraj”, a mai spus Stanciu.

Reclamă 4 / 0/3

România, a şasea prezenţă la EURO

România va debuta pe 17 iunie, contra câştigătoarei play-off-ului B, la Munchen. Pe 22 iunie va avea loc meciul cu Belgia, la Koln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt.

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 (sferturi de finală).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
Vezi toate știrile
Citește și