Închide meniul

”Domnilor, ne ridicăm și plecăm! Nu-l putem expune pe Ronaldo la o asemenea umilință! Vamos!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 17 martie 2021, 12:21

”Domnilor, ne ridicăm și plecăm! Nu-l putem expune pe Ronaldo la o asemenea umilință! Vamos!”

Profimediaimages

Ronaldo a plecat de la Barcelona după neînțelegerile financiare

Ronaldo Nazario prinde două sezoane fenomenale la FC Barcelona, între 1995-1997, coleg cu Gică Popescu. Goluri memorabile, precum cel împotriva Compostelei, apoi Cupa Cupelor, Cupa Spaniei ori Supercupa din patria lui Cervantes. Vine momentul prelungirii contractului. Are cuvântul Giovanni Branchini, impresarul său de atunci. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Câteva zile de negocieri, cu avocatul Barcelonei, cu vicepreședintele Gaspart. Nu ne înțelegeam la clauza de eventuală reziliere a contractului, undeva pe la 22.000.000 de dolari la acea vreme. Așa că l-am sechestrat pe Ronaldo într-un hotel din Barcelona, pentru a forța lucrurile, iar noi ne-am adunat în casa unui prieten, Carlo Pallavicino. Am decis că dacă Barcelona ne oferă un contract fără ascunzișuri, să semnăm imediat. Nu aveam nimic împotrivă să parafăm prelungirea, dar catalanii tot voiau să adauge drepturi de imagine, situații complicate”, a povestit Branchini pentru ”Sky Sports”. 

Dacă lucrurile nu funcționau, existau contacte avansate cu Lazio, Inter sau Glasgow Rangers. ”Uram complicațiile, cu o parte din salariu plătit de către televiziuni. Cel mai bun jucător din lume la acel moment trebuia să se concentreze pe joc, nu să se gândească cine îi plătește impozitele”.

Catalanii s-au sucit la conferința de presă

Totul părea ok. ”Într-o zi, Barcelona a anunțat că este de acord cu toate condițiile. Gata, bucuroși! Ne-am strâns mâinile cu antrenorii, l-am sunat pe Moratti pentru a-i spune că nu mai ajungem la Inter”. Apoi, clubul a organizat o conferință de presă, pentru a anunța prelungirea. ”Doar că toate datele s-au schimbat, au spus altceva. La început, am crezut că nu aud bine, apoi mi-am pierdut rațiunea”, completează fostul impresar. ”Nu era nimic din ce perfectasem. M-am uitat la prietenii mei și am zis: <<Domnilor, ne ridicăm și plecăm! Nu-l putem expune pe Ronaldo la o asemenea umilință! Vamos!>>”

Reclamă

Zilele următoare, Ronaldo Luis Nazario de Lima a semnat cu Inter. 

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal în tribune: ce au scandat fanii moldovenilor 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor Vezi toate știrile
Citește și