Închide meniul

”I-am dat un cot în gură lui Luis Enrique, i-am spart nasul. Am plătit scump pentru asta!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 13 octombrie 2020, 5:59

”I-am dat un cot în gură lui Luis Enrique, i-am spart nasul. Am plătit scump pentru asta!”

ProfimediaImages

Luis Enrique şi Mauro Tassotti

Pe 18 iunie 1994, contra Republicii Irlanda, Tassotti prinde tricoul, dar ai lui pierd cu 1-0. Italienii se califică greu, de pe locul al treilea din grupă. Se trece de Nigeria, la penaltyuri, apoi, pe 9 iulie, la Foxborough, ”șocul” cu Spania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt 53.400 se suflete care vin la acel meci, cu cel mai bun arbitru din lume, ungurul Sandor Puhl, la centru. Tassotti și Luis Enrique sunt pe gazon, centrare în careul lui Pagliuca. Milanezul e supărat că madrilenul l-a tot tras de șort, așa că-l lovește cu cotul în plină figură. Puhl nu vede nimic, la fel și asistentul de pe acea parte. 

Dar imaginile video sunt șocante: spaniolul e cu nasul spart, plin de sângele ce curge pe tricoul alb. Ibericii cer eliminare, nu se petrece nimic! Abia după aceea, după ce Italia învinge cu 2-1, FIFA hotărăște să revadă meciul. Este prima decizie care se ia după consultarea casetei: opt meciuri de suspendare!!!

7 meciuri are Mauro Tassotti la echipa națională a Italiei, în perioada 1992-1994

Reclamă

”Luptam pentru un balon”, rememorează, azi, Tassotti (60 de ani). ”Mă șicana, dar nu trebuia să reacționez. M-am pierdut cu firea, niciodată nu am cum să neg asta, niciodată nu mi-am ascuns responsabilitatea. L-am lovit cu cotul în plină figură”. Luis Enrique abia se mai ține pe picioare dar vrea să continue, pentru că e meci eliminatoriu. Apucă o bucată de tifon, însă sângele continuă să curgă, așa că Puhl îl trimite în afara gazonului. Spania pierde, durerea lui Luis Enrique e durerea unei țări întregi, fotografii trag zeci de cadre, poza pleacă la drum pe fluxurile tuturor marilor agenții de presă din lume. Tassotti merge să-și ceară scuze. ”Partida se terminase, dar lui Luis Enrique tot îi curgea sânge. Nu mi-a acceptat cuvintele. L-am înțeles”.

Anii au trecut. În sezonul 2011-2012, ibericul ajunge antrenor la AS Roma. Tassotti, mâna dreaptă a lui Allegri la Milan, merge pe ”Olimpico”, pentru partida directă. ”El a venit la mine, mi-a întins mâna. Timpul le șterge pe toate. Eu eram deja bunic. I-am spus că-mi pare rău, a zis OK!”.

La 26 de ani de atunci, Tassotti admite că s-a comportat ”stupid”. ”Aveam 34 de ani și, logic, nu am mai jucat niciodată pentru echipa națională. Un dezastru pentru mine, mai ales că băieții au ajuns până în finala unui campionat mondial”, răsuflă greu Mauro. ”Logic, n-am vrut să-i sparg nasul, dar intenție a existat. Destinul m-a făcut să plătesc scump acel cot în față!”

Reclamă 4 / 0/3

Anii au trecut și mai mult. Tassotti s-a văzut în afara proiectului de la AC Milan, unde viețuise… 36 de ani, așa că a aceptat oferta lui Șevcenko, de a fi ”secundul” acestuia la ”naționala” Ucrainei. Astăzi, Tassotti și Luis Enrique se văd iar, la meciul direct din cadrul UEFA Nations League. Iar Spania își aduce aminte, ca de fiecare dată, de ”criminal”. 

Recomandări
  • Mauro Tassotti recunoaște că a făcut un gest ”stupid”
  • Cei doi se revăd azi, în Ucraina – Spania

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și