Închide meniul

S-a dus o parte din sigla Barcelonei! A murit Marti Verges, președintele onorific. Coleg cu Luis Suarez ori Kubala

Antena Sport Publicat: 18 februarie 2021, 17:32

S-a dus o parte din sigla Barcelonei! A murit Marti Verges, președintele onorific. Coleg cu Luis Suarez ori Kubala

FCB

Marti Verges a evoluat toată viața la FC Barcelona. Apoi a devenit președinte onorific

  • A evoluat la catalani între 1955 și 1966
  • A participat la Campionatul Mondial din Chile

Niciodată n-a acceptat să se scrie despre el că a mai evoluat la altă echipă decât FC Barcelona. ”Vidreres, unde am început fotbalul, e trupa de pitici, de formare, nu se pune”, glumea. Marti Verges a ajuns la FC Barcelona în 1950, la 16 primăveri. În primul an, a cucerit Cupa Spaniei la categoria sa, după un 5-1 cu Sueca. Pe atunci, catalanii aveau o echipă a suporterilor, s-a ”copt” acolo trei sezoane. Alte două, la Espana Industrial, filiala Barcelonei, cu care a reușit să promoveze în… Primera Division. A fost momentul în care antrenorul Domingo Balmaya l-a ”tras” spre echipa cea mare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu Helenio Herrera pe banca tehnică, Verges a cunoscut cele mai mari satisfacții. A fost coleg cu niște fotbaliști imenși, precum Ramallets, Segarra, Evaristo, Luis Sauerz, Loți Kubala, Eulogio ori Czibor. Juca unde-l puneai, dar cel mai mult în plăcea pe dreapta, la mijloc. A câștigat, de trei ori, Cupa Orașelor Târguri, două campionate, precum și trei Cupe ale Spaniei. Pe 31 mai 1961, la Berna, Benfica lui Coluna (care a evoluat cu nasul spart din minutul 8) avea să-i învingă pe catalani, cu 3-2, în finala Cupei Campionilor Europeni. Este emblematică imaginea suprinsă, atunci, de către fotografi, cu Verges plângând în hohote. Se înțelgea, de minune, cu Enric Gensana ori cu Juanito Segara dar, în acea noapte helvetă, n-a fost să fie.

A prins și Campionatul Mondial din Chile, unde Spania n-a trecut de grupa cu Brazilia, Mexic și Cehoslovacia. După ce s-a retras, a rămas la club. A devenit șeful Asociației Veteranilor, apoi a fost numit președinte onorific. În 1999, primarul Barcelonei de atunci, Joan Clos, i-a atârnat la gât medalia de aur ”Meritul Sportiv”. ”În istoria clubului e bine să fim puși acolo unde merităm”, avea să spună el. S-a stins cu câteva zile înainte să împlinescă 87 de ani. 

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
Haaland la FC Barcelona poate fi transferul bombă din fotbalul mondial
Fotbal extern • 26 mart., 16:48
Haaland la FC Barcelona poate fi transferul bombă din fotbalul mondial! Anunţul făcut de spanioli
Ofertă monstruoasă pentru Robert Lewandowski ca să plece de la Barcelona
Fotbal extern • 24 mart., 20:41
Ofertă monstruoasă pentru Robert Lewandowski ca să plece de la Barcelona! Anunţul făcut de spanioli
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Fotbal extern • 23 mart., 22:18
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Recital Messi şi Suarez! Un gol şi un assist pentru fiecare
Fotbal extern • 14 mart., 9:06
Recital Messi şi Suarez! Un gol şi un assist pentru fiecare, iar Inter Miami e în sferturile Cupei Campionilor CONCACAF!
Lionel Messi şi Luis Suarez au făcut show şi au salvat-o pe Inter Miami
Fotbal extern • 8 mart., 9:30
Lionel Messi şi Luis Suarez au făcut show şi au salvat-o pe Inter Miami! Gol superb marcat de starul argentinian