Închide meniul
EXCLUSIV

Cristian Gaţu, noi declaraţii despre conflictul CSA Steaua – FCSB. „Nu îl simpatizez pe Gigi Becali. FCSB ar trebui să joace pe Ghencea”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 13 mai 2022, 12:46

Cristian Gaţu, noi declaraţii despre conflictul CSA Steaua – FCSB. „Nu îl simpatizez pe Gigi Becali. FCSB ar trebui să joace pe Ghencea

Cristian Gaţu, noi declaraţii despre conflictul CSA Steaua - FCSB

Gigi Becali, în timpul unei conferinţe de presă / Hepta

Cristian Gaţu a oferit noi declaraţii despre conflictul CSA Steaua – FCSB. Comandantul CSA în 1998 susţine că Gigi Becali a salvat echipa de fotbal şi că trupa din prima ligă ar trebui să joace pe noul Ghencea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ce și-a încheiat cariera fabuloasă de sportiv, Cristian Gațu a devenit comandat în cadrul CSA, în 1997. Acesta a povestit că, un an mai târziu, „s-a hotărât desprinderea secției de fotbal de CSA, prin proces civil al divizării”.

Cristian Gaţu, noi declaraţii despre conflictul CSA Steaua – FCSB

„În 1998, s-a făcut un fel de privatizare, ordinul care mi s-a dat era să scot de sub tutela clubului Steaua echipa de fotbal. Am organizat pe baza unui statut, la ordinul domnului Babiuc, o Adunare Generală de Alegeri şi de transformare în private. A devenit o societate privată cu preşedinte Viorel Păunescu. N-a existat niciun Becali în perioada aia, să fie clar. Eu, imediat după acea Adunare, am fost dat afară.

Eu nu îl simpatizez pe domnul Becali, să fie clar, dar, dacă nu exista această variantă, Steaua era examtriculată din toate ligile, nu din liga a patra. A fost o Adunare Generală la care am convocat pe toţi marii jucători şi pe cei de atunci, cu Voinescu, Ion Alexandrescu, cu Liţă Dumitru şi cu campionii europeni.

Sigur că ar trebui să joace pe Ghencea. S-a creat o valoare a chiriei şi oricine poate juca plătind chiria respectivă. Este o dispută între ce a fost înainte şi ce este acum. E păcat, este echipa care a făcut performanţă la nivelul fotbalului european”, a spus Cristian Gaţu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă

Cristian Gaţu: „Echipa lui Becali este Steaua!”

Comandant al Clubului Sportiv al Armatei cu 24 de ani în urmă, Cristian Gaţu a spus tot despre cum au decurs lucrurile după ce Viorel Păunescu a preluat echipa de fotbal.

”Am făcut Statutul și am convocat Adunarea Generală. Am invitat toți fotbaliștii în viata care au jucat la Steaua, precum Zavoda, Alecsandrescu, Voinescu, Liță Dumitru. Toți. Apoi am încercat să-l conving pe domnul Ienei să fie președinte. A acceptat, doar că la o Adunare Generală FRF, Mircea Sandu m-a rugat să-l las pe domnul Ienei în pace pentru că are nevoie de el la FRF. Urma Adunarea Generală, iar eu nu aveam președinte.

Am făcut o lista și ultimul pe ea era Viorel Păunescu. Îmi era prieten. La Adunarea Generală, de la CCA, s-a ales Consiliul de Administratie, care avea misiunea să aleagă președintele, doar că nu au reușit să ajungă la o concluzie. Când l-am propus pe Viorel Păunescu, daca acesta nu era lângă o biblioteca să se sprijine, ar fi căzut. Așa a ajuns Păunescu președinte.

Reclamă 4 / 0/3

Când a revenit PD la Guvernare, domnul Babiuc l-a chemat pe Păunescu și i-a spus să mai organizeze din nou Adunarea Generală, dar fără mine, pentru că a vrut să mă dea afară. Așa au cooptat persoane noi, iar unul propus era Vova Cohn, prieten al lui Babiuc, doar că era prea dinamovist.

Gaţu: Prin domnul Păunescu l-am cunoscut pe Gigi Becali

Prin domnul Păunescu l-am cunoscut pe Gigi Becali, la Intercontinental, când pregătea A.G. Aceasta a fost în 2003 și am participat ca invitat. Erau două tabere, Becali și Păunescu, iar ședința a fost condusă de fratele lui Viorel, Constantin Păunescu. Erau acolo toți campionii de la Sevilla, în spatele meu și chiar mă întrebau cu cine să voteze

Au semnat toti cei prezenți. Trecerea către domnul Becali a fost votată și de toți campionii europeni, prezenți acolo. Nu știu dacă acolo s-a semnat și pentru stemă, imn și steag. În Statutul, la care am lucrat chiar eu, se scria că AFC preia totul. Tradiție, glorie sportiva și continuitate. Că CSA cedează totul.

În 1998 s-a hotărât, cu concursul domnului Babiuc, desprinderea secției de fotbal de CSA, prin proces civil al divizării, echipa de fotbal cu atributele ei, loc în clasament, coeficient european, tradiții glorioase și continuitate sportivă au trecut la AFC, la domnul Păunescu. Prin toate actele și prin dorința armatei, echipa lui Becali e Steaua. Din punctul meu de vedere este aceeasi echipă. Prezența domnului Becali a însemnat viață, pe care i-a dat-o acestui club, pentru că banii i-a dat.

Fără Păunescu și Becali, Steaua nu mai era nimic, nu că divizia a cincea. Mai rău, se desființa. Am fost nevoiți să facem trecerea, altfel nu mai existam. Gigi Becali nu a furat Steaua. Din 2003, AFC Steaua Bucuresti putea să facă orice voia cu patrimoniul său, să o înstrăineze. Verificați Statul de bază pe care s-a făcut acest lucru”, a spus Gaţu, la GoldFM.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și