Cristian Gaţu a oferit noi declaraţii despre conflictul CSA Steaua – FCSB. Comandantul CSA în 1998 susţine că Gigi Becali a salvat echipa de fotbal şi că trupa din prima ligă ar trebui să joace pe noul Ghencea.
După ce și-a încheiat cariera fabuloasă de sportiv, Cristian Gațu a devenit comandat în cadrul CSA, în 1997. Acesta a povestit că, un an mai târziu, „s-a hotărât desprinderea secției de fotbal de CSA, prin proces civil al divizării”.
Cristian Gaţu, noi declaraţii despre conflictul CSA Steaua – FCSB
„În 1998, s-a făcut un fel de privatizare, ordinul care mi s-a dat era să scot de sub tutela clubului Steaua echipa de fotbal. Am organizat pe baza unui statut, la ordinul domnului Babiuc, o Adunare Generală de Alegeri şi de transformare în private. A devenit o societate privată cu preşedinte Viorel Păunescu. N-a existat niciun Becali în perioada aia, să fie clar. Eu, imediat după acea Adunare, am fost dat afară.
Eu nu îl simpatizez pe domnul Becali, să fie clar, dar, dacă nu exista această variantă, Steaua era examtriculată din toate ligile, nu din liga a patra. A fost o Adunare Generală la care am convocat pe toţi marii jucători şi pe cei de atunci, cu Voinescu, Ion Alexandrescu, cu Liţă Dumitru şi cu campionii europeni.
Sigur că ar trebui să joace pe Ghencea. S-a creat o valoare a chiriei şi oricine poate juca plătind chiria respectivă. Este o dispută între ce a fost înainte şi ce este acum. E păcat, este echipa care a făcut performanţă la nivelul fotbalului european”, a spus Cristian Gaţu, în exclusivitate pentru Antena Sport.
Cristian Gaţu: „Echipa lui Becali este Steaua!”
Comandant al Clubului Sportiv al Armatei cu 24 de ani în urmă, Cristian Gaţu a spus tot despre cum au decurs lucrurile după ce Viorel Păunescu a preluat echipa de fotbal.
”Am făcut Statutul și am convocat Adunarea Generală. Am invitat toți fotbaliștii în viata care au jucat la Steaua, precum Zavoda, Alecsandrescu, Voinescu, Liță Dumitru. Toți. Apoi am încercat să-l conving pe domnul Ienei să fie președinte. A acceptat, doar că la o Adunare Generală FRF, Mircea Sandu m-a rugat să-l las pe domnul Ienei în pace pentru că are nevoie de el la FRF. Urma Adunarea Generală, iar eu nu aveam președinte.
Am făcut o lista și ultimul pe ea era Viorel Păunescu. Îmi era prieten. La Adunarea Generală, de la CCA, s-a ales Consiliul de Administratie, care avea misiunea să aleagă președintele, doar că nu au reușit să ajungă la o concluzie. Când l-am propus pe Viorel Păunescu, daca acesta nu era lângă o biblioteca să se sprijine, ar fi căzut. Așa a ajuns Păunescu președinte.
