Închide meniul

„Palmaresul care contează e la CSA!” Avocatul care a apărat-o pe FCSB în procesul cu Steaua s-a prăbușit emoțional

Alex Ioniță Publicat: 15 mai 2024, 18:37

Reclamă
„Palmaresul care contează e la CSA! Avocatul care a apărat-o pe FCSB în procesul cu Steaua s-a prăbușit emoțional

Avocatul care a apărat-o pe FCSB în procesul cu Steaua s-a prăbușit emoțional

Virgil Boglea / Facebook

Avocatul care a apărat-o pe FCSB în procesul cu Steaua s-a prăbușit emoțional. Virgil Boglea s-a recunoscut învins, după motivarea venită de la Curtea de Apel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Instanța a motivat decizia din toamna anului 2023 și a decis că CSA Steaua rămâne cu palmaresul clubului istoric, din perioada 1947-1998. Totuși, momenta, palmaresul din perioada 1998 – 2017 a rămas „în aer”.

Avocatul care a apărat-o pe FCSB în procesul cu Steaua s-a prăbușit emoțional

Virgil Boglea a dezvăluit că FCSB nu mai are nicio șansă de a obține palmaresul clubului istoric Steaua. Acesta a spus că nu poate fi „ipocrit” și că este nevoit să se recunoască învins de Clubul Sportiv al Armatei.

Totodată, avocatul a spus că nu va mai face niciun demers în legătură cu palmaresul clubului care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în anul 1986.

„Instanța de apel se raportează la următoarea împrejurare: nefiind niciun act juridic de transfer între entități, nu poate fi vorba despre un transfer de palmares. Ei mai spun că hotărârea ICCJ din 28 martie anul trecut stabilește că palmaresul din perioada 1947-1998 e adjudecat definitiv.

Reclamă
Reclamă 4

Din două perspective avem o certitudine juridică: palmaresul care contează, 1947-1998, cel care conține și Cupa Campionilor Europeni, aparține Clubului Sportiv al Armatei.

Poate fi făcut recurs pe procedură, dar nu pentru perioada 1947-1998, care a fost deja tranșată. Personal, nu am cum să fiu ipocrit și să nu recunosc hotărârea ICCJ. Nu o să mai fiu artizanul niciunui fel de demers în acest proces”, a spus avocatul, potrivit gsp.ro.

Lovitură uriașă pentru Gigi Becali și FCSB!

Potrivit Curții de Apel București, ruptura palmaresului s-a produs în anul 1998, atunci când Asociația Fotbal Club Steaua București a continuat activitatea clubului istoric, în prima ligă a României.

Reclamă

Concret, instanța a decis că AFC Steaua nu a preluat palmaresul CSA Steaua și că, actuala echipă a lui Gigi Becali a utilizat fără drept palmaresul clubului care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în anul 1986.

„Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua București, ca neîntemeiată.

Prin decizia civilă pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și de familie, s-a stabilit că în cadrul raporturilor juridice decurgând din actele încheiate începând cu anul 1948 nu a existat nicio preluare a dreptului asupra palmaresului fostei echipe de fotbal «Steaua București» de către Asociația Fotbal Club Steaua București, pe care aceasta să îl fi transmis ulterior către pârâta-reclamantă în baza actelor încheiate la nivelul anului 2003, este evidentă concluzia logico-juridică în sensul că nici în perioada 2003-2017 pârâta-reclamantă nu este titulara vreunui drept asupra acestui palmares.

Pentru aceste motive, Curtea va respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017 palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist «Steaua București»”, ca neîntemeiată.

Curtea va menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei «Steaua București» din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA”, se arată în comunicatul emis de Curtea de Apel.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
9:41

Andrei Rațiu, lăudat în Marca înainte de România – Olanda: „Îi calcă pe urme lui Cosmin Contra”

9:02

Cornel Dinu a făcut praf un tricolor înainte de România – Olanda! Motivul pentru care nu mai vrea să îl vadă în teren

8:57

Novak Djokovic a scăpat de dureri înainte de Wimbledon 2024: „Sunt foarte fericit”

8:39

Englezii anunţă că România va elimina dramatic Olanda, în optimile EURO 2024: „O noapte lungă la Munchen”

8:36

Liviu Ungurean nu mai e șeful de galerie al Rapidului! Șoc în Giulești, după anunțul lui „Bocciu”

8:13

Istvan Kovacs și-a aflat pedeapsa, după dezastrul de la Cehia – Turcia! Decizia luată de UEFA, înainte de „optimile” EURO 2024

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)
Citește și