Răspunsul primarului Constanţei pentru Gică Hagi, după discursul-manifest al „Regelui”. Hagi a cerut un stadion nou în Constanţa.
Gică Hagi a cerut un stadion nou, dar şi implicarea autorităţilor locale. Vergil Chiţac, primarul din Constanţa, a dat replica imediat şi a spus că termenul de finalizare al unui nou stadion la Constanţa ar fi în 2025.
Răspunsul primarului Constanţei pentru Gică Hagi, după discursul-manifest al „Regelui”
„Eu ştiu aşa, că în momentul de faţă, termenul de realizare a stadionului, de la începutul lucrărilor este de doi ani de zile. Dacă se decide altfel şi dacă ei se grăbesc cu lucrările… constructorul are un termen maximal, în definitiv el poate să termine, dacă se capacitează, şi mai devreme, stadionul. Atunci, 2024 ar fi un termen ambiţios, dar fezabil.
Cam până în martie să facem toată documentaţia necesară, inclusiv licitaţiile şi să desemnăm firma care va demola şi până în august să fie demolat stadionul.
Asta presupune ca guvernul, între timp, CNI, să facă licitaţia de proiectare şi execuţie a stadionului nou, ceea ce înseamnă că ei trebuie să termine licitaţia, să facă şi proiectarea până în august anul viitor, de aşa manieră încât am terminat, ei să se apuce de construit.
Stadionul trebuie să fie tot acolo, că am auzit discuții că îl ducem în altă parte. Stadionul rămâne tot acolo. Și fiți convinși că tehnologiile de demolare, în acest moment, fac de așa manieră încât să nu poluăm nimic din perdeaua de apă, praful rămâne acolo și nici să nu deranjăm locuitorii din zonă. Va fi totul foarte safe”, a declarat Vergil Chiţac, primarul Constanţei, conform focuspress.ro.
Primarul din Constanţa a mai spus că a făcut, până în acest moment, tot ce a ţinut de el pentru construirea unui stadion nou.
„La stadion, eu mi-am făcut treaba. Am dus la guvern, la CNI, studiul de fezabilitate pentru stadionul mare și încă un stadion de antrenament. CNI a aprobat indicatorii tehnico-economici (…) intră la ei în evaluare, la ministerul Dezvoltării, ei în bordul lor trebuie să aprobe, după care se face și o comisie interministerială, dar care mai mult dă o aprobare de oportunitate, nu una tehnică. Se inițiază hotărârea de guvern și se se intră în Guvern. Acolo se aprobă indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Ce înseamnă asta?