Închide meniul

Răspunsul primarului din Constanţa pentru Gică Hagi, după discursul-manifest al „Regelui”: „Eu ştiu aşa!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 28 august 2022, 11:23 / Actualizat: 28 august 2022, 12:50

Reclamă
Răspunsul primarului din Constanţa pentru Gică Hagi, după discursul-manifest al „Regelui: „Eu ştiu aşa!

Gică Hagi a cerut un stadion nou la Constanţa

Hepta

Răspunsul primarului Constanţei pentru Gică Hagi, după discursul-manifest al „Regelui”. Hagi a cerut un stadion nou în Constanţa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gică Hagi a cerut un stadion nou, dar şi implicarea autorităţilor locale. Vergil Chiţac, primarul din Constanţa, a dat replica imediat şi a spus că termenul de finalizare al unui nou stadion la Constanţa ar fi în 2025.

Răspunsul primarului Constanţei pentru Gică Hagi, după discursul-manifest al „Regelui”

Eu ştiu aşa, că în momentul de faţă, termenul de realizare a stadionului, de la începutul lucrărilor este de doi ani de zile. Dacă se decide altfel şi dacă ei se grăbesc cu lucrările… constructorul are un termen maximal, în definitiv el poate să termine, dacă se capacitează, şi mai devreme, stadionul. Atunci, 2024 ar fi un termen ambiţios, dar fezabil.

Cam până în martie să facem toată documentaţia necesară, inclusiv licitaţiile şi să desemnăm firma care va demola şi până în august să fie demolat stadionul.

Asta presupune ca guvernul, între timp, CNI, să facă licitaţia de proiectare şi execuţie a stadionului nou, ceea ce înseamnă că ei trebuie să termine licitaţia, să facă şi proiectarea până în august anul viitor, de aşa manieră încât am terminat, ei să se apuce de construit.

Reclamă

Stadionul trebuie să fie tot acolo, că am auzit discuții că îl ducem în altă parte. Stadionul rămâne tot acolo. Și fiți convinși că tehnologiile de demolare, în acest moment, fac de așa manieră încât să nu poluăm nimic din perdeaua de apă, praful rămâne acolo și nici să nu deranjăm locuitorii din zonă. Va fi totul foarte safe”, a declarat Vergil Chiţac, primarul Constanţei, conform focuspress.ro.

Primarul din Constanţa a mai spus că a făcut, până în acest moment, tot ce a ţinut de el pentru construirea unui stadion nou.

La stadion, eu mi-am făcut treaba. Am dus la guvern, la CNI, studiul de fezabilitate pentru stadionul mare și încă un stadion de antrenament. CNI a aprobat indicatorii tehnico-economici (…) intră la ei în evaluare, la ministerul Dezvoltării, ei în bordul lor trebuie să aprobe, după care se face și o comisie interministerială, dar care mai mult dă o aprobare de oportunitate, nu una tehnică. Se inițiază hotărârea de guvern și se se intră în Guvern. Acolo se aprobă indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Ce înseamnă asta?

Reclamă 4 / 0/3

Asta înseamnă că Guvernul își asumă finanțarea. Vorbim aici de 100 de milioane de euro, din care trei sunt cofinanțarea noastră, iar restul sunt la stat. După asta, am vorbit cu ministrul Novak, ministerul Tineretului și Sportului trebuie să inițieze o hotărâre de guvern de demolare a acestui stadion, pentru că este considerat bază sportivă și atunci se va demola pentru a se construi noul stadion. Din acel moment intrăm noi pe fir, dar până atunci ne pregătim să-l demolăm. Am făcut deja primii pași. Știm ce avem de făcut”, a mai spus Chițac.

Gică Hagi, discurs manifest! Porunca „Regelui”: „Să facă Guvernul o lege! Fac miliarde! Eu sunt mic, asta e forţa mea!”

Gică Hagi, discurs manifest după ce Farul Constanţa a învins FC Voluntari, scor 2-1, şi a ajuns pe primul loc în Liga 1. Hagi a cerut din nou implicarea Guvernului în sport. Gică Hagi cere din nou implicarea multinaţionalelor în sportul din România şi vrea ca Guvernul să facă o lege.

Sper să meargă toate echipele românești în grupe, să fie bine. Avem nevoie de entuziasm, emulație bună în rândul suporterilor, al tuturor. Ca să resuscităm puțin și sportul colectiv. Sperăm ca și cei de sus să înțeleagă că trebuie să vină cu o facilitate, o lege bună, care să aducă parteneri buni și să dea stabilitate pe termen mediu și lung. Altfel, trăiăm de azi pe mâine. O facem, o spuneți la televizor, dar nu se ia nicio măsură. Parcă nu se aude nimic. Trebuie să ieșim toți pe stradă să dea o lege să se implice multinaționale? Multinaționalele trebuie să resusciteze sportul românesc, nu Primăria, nu Consiliul Local, care trebuie să facă infrastructura și să renoveze tot ceea ce a lăsat în 1990 fostul regim. Dacă vrem să ne mai batem cu vecinii. Dacă nu, rămânem în spate.

Democrația e bazată pe firme. Societățile care fac miliarde în România să vină să cumpere cluburi, să facă bugete foarte mari pentru că produc bani în România. Nu suntem doar o țară de consum. Să facă Guvernul o lege: 1, 2 sau 3% din cifra de afaceri, să implice multinaționalele. Cum și noi avem Portul Constanța. Nici nu ne-am dat bună ziua, suntem așa de departe că nu ne vedem unii cu ceilalți. Există interes? Nu! Ce facem? Ne dorim sau nu? Trebuie să spunem în față lucrurile. Vrem sport? Așa vor ieși doar individual Simona, băiatul ăsta Popovici, care ne duce în lume și e fantastic.

Eu sunt mic. Asta e forța mea… doar să antrenez, să fiu pe teren. Eu încerc să-mi fac meseria, dar banii nu sunt acolo. Nu am! Asta e singura problemă la Farul. Dar nu numai la Farul, ci la toate cluburile din România. Sunt probleme clare ale fotbalului românesc. Voi vreți Champions League, vreți să ne batem, dar jucătorii buni trebuie să-i plătești. Și trebuie măsurată bine, că la mine e groasă. Eu sper să vină sus toată lumea în Constanța. E echipa Dobrogei, trebuie să vină toată lumea. Și sperăm să facă și stadionul nou la Constanța până în 2024, maxim 2025″, a spus Gică Hagi în conferinţa de presă de după Farul Constanţa – FC Voluntari 2-1.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și