Octavian Şovre regretă că a devenit o vedetă în presa internaţională şi spune că nu l-au deranjat criticile primite, după ce i-a cerut un autograf lui Haaland.
Octavian Şovre: "Nu mi-am dorit asta. Așa a fost să fie"
Momentul a avut loc la finalul meciului de marţi, dintre Manchester City şi Borussia Dortmund, din turul sferturilor de finală ale Champions League.
"Nu mi-am dorit asta. Așa a fost să fie. Televiziunea britanică a surprins momentul și apoi au început să apară știrile. Arbitrajul m-a tăbăcit. Eu sunt un ardelean domol, care nu se supără prea ușor.
Cu ceva vreme în urmă, eu împreună cu alți colegi de-ai mei, arbitri, am decis să sprijinim un centru în care se aflau persoane cu probleme de sănătate. La fiecare sfârșit de an făceam chete și puținul care se strângea, era donat acestui centru.
Cu timpul au mai venit oameni lângă noi și asta ne bucură enorm. Am încercat să sprijinim cu tot cum am putut acest centru", a explicat Şovre, potrivit playsport.ro.
Octavian Şovre: "Am obținut aproximativ 250 de astfel de autografe"
Şovre a declarat că asociaţia pe care o susţine este "S.O.S. Autism Bihor”. Aceasta organiza baluri caritabile la final de an, unde erau scoase la licitaţie inclusiv obiectele cu semnăturile fotbaliştilor celebri.
"Estimez că am obținut aproximativ 250 de astfel de autografe. Și nu vorbim doar despre autografe ale marilor fotbaliști. Spre exemplu, la Jocurile Olimpice am intrat în contact cu sportivii de top de la celelalte ramuri sportive. Și de acolo am multe iscălituri. Toate aceste autografe au mers la licitațiile despre care vă vorbeam și au fost cumpărate, iar cu banii au fost ajutați cei suferinzi.
O situație aparte este cea a lui Lionel Messi. Cu el am dialogat mai mult pe această temă. M-a ascultat și atunci când a aflat despre ce este vorba, mi-a semnat 9 cartonașe, nu unul. Vă dați seama că nu i-aș fi cerut așa ceva, dar el a fost impresionat atunci când i-am spus despre oamenii care vor beneficia de pe urma acestor semnături", a mai spus Octavian Şovre.
