S-a aflat care este profitul uriaș pe care proprietarii lui Liverpool îl pot obține după ce au scos legendarul club de pe Anfield la vânzare.
Fenwey Sports Group a cumpărat-o pe Liverpool în 2010, pentru 300 de milioane de lire sterline, iar investitorii americani vor acum să vândă clubul pentru aproximativ patru miliarde de lire sterline!
Profitul colosal pe care proprietarii lui Liverpool vor să-l obțină după ce au scos clubul la vânzare
Celebra revistă financiară Forbes consideră acum că Liverpool valorează nu mai puțin 3,85 miliarde de lire sterline, o creștere uriașă față de cele 300 de milioane de lire sterline plătite de FSG în 2010.
Din 2010 și până în prezent, Liverpool a cucerit șapte trofee, printre care un titlu de campioană în Premier League și un trofeu Champions League.
Liverpool a făcut mutări spectaculoase și în afara terenului. Capacitatea legendarului Anfield va fi extinsă la 61.000 de locuri în anul următor. De asemenea, „cormoranii” s-au mutat recent într-o bază de antrenament ultra modernă la Kirkby, părăsid-o pe cea de la Melwood.
Presa din Anglia notează că FSG se așteaptă la un interes uriaș pentru vânzarea lui Liverpool. Printre posibilii cumpărători se numără familia Ricketts, proprietarii echipei de baseball Chicago Cubs, care au încercat să o cumpere pe Chelsea la începutul acestui an, după ce Roman Abramovich a fost nevoit să renunțe la clubul londonez.
Unde era Liverpool în urmă cu 12 ani
În octombrie 2010, compania americană de investiții în sport Fenwey Sports Group (FSG) a cumpărat-o pe Liverpool de la afaceriștii George Gillett și Tom Hicks. Echipa de Anfield era într-un moment critic la acea vreme. Nu mai câștigase niciun titlu de 20 de ani și nu mai făcea parte din elita Premier League, fiind mult în urma rivalilor de la Manchester United, Arsenal și Chelsea.
În ianuarie 2011, FSG a făcut prima mare investiție la Liverpool, plătind aproape 27 de milioane de euro pentru Luis Suarez, care avea să devină unul dintre cei mai buni jucători ai „cormoranilor” din ultimul deceniu. Uruguayanul a fost vândut la Barcelona în 2014 pentru aproape 82 de milioane de euro.
Liverpool a câștigat primul trofeu cu FSG la conducere în 2012, când „roșii” au învins-o pe Cardiff în finala Cupei Ligii.
Brendan Rodgers l-a înlocuit pe Kenny Dalglish pe banca tehnică și avea să ajungă la doar un pas de câștigarea titlului în Premier League în 2014. Dar în luna octombrie a anului următor revoluția lui Liverpool a început cu adevărat să prindă viață.
FSG l-a adus la Liverpool pe Jurgen Klopp
În octombrie 2015, la cinci ani de la sosirea lui FSG, americanii l-au convins pe fostul antrenor al Borussiei Dortmund Jurgen Klopp să-l înlocuiască Rodgers pe banca lui Liverpool.
În 2016, vânzările lui Christian Benteke, Jordon Ibe, Joe Allen și Martin Skrtel au finanțat transfurile pentru viitorii jucători de bază Sadio Mane, Georginio Wijnaldum și Joel Matip. Sezonul următor s-a dovedit a fi și mai profitabil, cu vânzarea de 135 de milioane de lire sterline a lui Philippe Coutinho la Barcelona, care le-a permis „cormoranilor” să-l aducă pe Virgil van Dijk.
Cu Mohamed Salah și Andy Robertson sosiți în vara acelui sezon, iar Alisson și Fabinho alăturându-se un an mai târziu, mașina de fotbal a lui Liverpool era aproape completă.
Klopp i-a inspirat pe noii săi jucători spre cote incredibile, câștigând Liga Campionilor în 2019 și Premier League în 2020 – primul lor titlu de campioni în ultimii 30 de ani.
- Liverpool a fost scoasă la vânzare
- Profitul colosal pe care vor să-l obțină proprietarii clubului
- Panaitolikos - PAOK e duminică, de la ora 17:00, exclusiv în AntenaPLAY
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt live exclusiv în AntenaPLAY
- Manchester City îl vrea pe Paul Pogba! Marele obstacol cu care se confruntă Pep Guardiola pentru realizarea transferului surpriză
- Pep Guardiola ameninţă cu demisia înaintea derby-ului cu Manchester United: „Să vină altcineva”. Avertisment dur pentru jucătorii lui City
- Mikel Arteta vrea o schimbare care ar revoluţiona fotbalul! Cum vrea să evite accidentările dese: „E o posibilitate”