Close
VIDEO

Jocurile Olimpice 2020 | S-au întors fetele de aur ale României. Lotul de canotaj a revenit de la Tokyo cu 3 medalii

Avatar photo

De Antena Sport
Publicat: 1 august 2021, 15:30

Lotul de canotaj al României, care a obţinut la Jocurile Olimpice de la Tokyo o medalie de aur şi două de argint, a revenit, duminică, în ţară.

Reclamă
Jocurile Olimpice 2020 | S-au întors fetele de aur ale României

Facebook Federaţia Română de Canotaj

Sportivii au fost întâmpinaţi la Aeroportul Henri Coandă de reprezentanţi ai MTS, COSR şi FR Canotaj.

Reclamă

Jocurile Olimpice 2020 | O medalie de aur şi două de argint pentru canotajul românesc

La Tokyo, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat aurul olimpic la dublu vâsle feminin, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari au obţinut argintul la patru rame fără cârmaci masculin, iar Marius Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au urcat pe treapta a doua a podiumului la dublu rame masculin.

Celelalte rezultate ale canotorilor români la Tokyo: 8+1 feminin, locul 6; 8+1 masculin – nu s-a calificat în finală; dublu vâsle feminin (categorie uşoară) – Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă -locul 6; dublu rame feminin (Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi) – locul 9; dublu vâsle masculin (Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache) – locul 9; patru rame fără cârmaci feminin (Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu şi Cristina Georgiana Popescu) – locul 9.

Reclamă

Suma uriaşă pe care au pus mâna Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar

O medalie de aur cucerită de un sportiv român îi poate schimba viaţa, din punct de vedere financiar, premiile oferite de autorităţi fiind unele substanţiale.

COSR va premia o medalie de aur obţinută la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 70.000 de euro, una de argint le va aduce sportivilor 50.000 de euro, iar bronzul, 30.000 de euro.

Cluburile adaugă un bonus de până la 50% din valorile menţionate mai sus. Astfel, aurul ajunge la 105.000 de euro, iar asta nu e tot. O medalie olimpică aduce şi o rentă viageră, care variază între 3.493 lei şi 16.635 lei. Ultima sumă e asociată cu numele uriaşe din sportul nostru, precum Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo sau Doina Melinte.

“O medalie înseamnă o pensie viageră. Am făcut demersuri pe lângă Guvern și nu mai trebuie să așteptăm acea dublare a premiilor pentru medalia de aur, argint și bronz. S-a aprobat deja dublarea.

Sunt 70.000 de euro pentru medalia de aur și se scade până la locul 3. Plus până la 50% din partea clubului sportiv la care este legitimat”, a confirmat Mihai Covaliu, preşedintele COSR, înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.

 

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
12:46 Anunţul lui Cristi Balaj, despre viitorul lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Antrenorul echipei a fost, este și va fi Dan Petrescu!” Singurul scenariu în care va pleca 11:54 NEWS ALERTPercheziţii domiciliare într-un dosar de tâlhărie calificată! Mai mulţi fani CSA Steaua ar fi agresat un suporter FCSB 11:06 PROCENT MONSTRUOS! Lui Haaland i-au trebuit doar 12 meciuri pentru a intra în istorie la Manchester City: „Tipul ăsta nu e om! Frate, mie îmi spui?!” 10:29 Decizia lui Gigi Becali, criticată de un fost căpitan de la FCSB: „Nu văd rostul! Dacă faci asta, valorezi cu 40% mai mult!” 9:56 FotoFemeia acuzată de soţ că este leneşă şi intră cu noroi în casă s-a prăbuşit emoţional: „Sunt scârbită de toţi!” 9:40 Emma Răducanu nu va participa la Transylvania Open 2022! Anunţul făcut de organizatori 9:12 Notele primite de Ciprian Tătăruşanu, după Chelsea – Milan 3-0: „Nu a părut sigur, a lăsat mingea să treacă” 9:11 Pep Guardiola, reacție genială după al doilea gol marcat de Erling Haaland, în Manchester City – Copenhaga 5-0 8:43 Julen Lopetegui a fost demis de la Sevilla după dezastrul cu Borussia Dortmund 8:41 Bănel Nicoliţă, moment genial când a ajuns la echipa lui Gigi Becali: „Vai de capul meu! Dezbrăcaţi-vă!”
Pe același subiect
Alte Sporturi • 25 sept., 17:08
Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat titlul mondial. Simona Radiş, două medalii de aur într-o singură zi
Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar
Alte Sporturi • 25 sept., 15:18
Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au devenit campioane mondiale la dublu vâsle feminin! Bodnar a luat aurul chiar de ziua ei. O nouă medalie de aur pentru România
Ionela Cozmiuc,
Alte Sporturi • 23 sept., 16:45
Ionela Cozmiuc, AUR şi la Campionatul Mondial de canotaj! Performanţă spectaculoasă obţinută de sportiva noastră
Close