VIDEO

Jocurile Olimpice 2020 | S-au întors fetele de aur ale României. Lotul de canotaj a revenit de la Tokyo cu 3 medalii

De Antena Sport
Publicat: 1.08.2021, 15:30

Lotul de canotaj al României, care a obţinut la Jocurile Olimpice de la Tokyo o medalie de aur şi două de argint, a revenit, duminică, în ţară.

Jocurile Olimpice 2020 | S-au întors fetele de aur ale României

Jocurile Olimpice 2020 | S-au întors fetele de aur ale României

Facebook Federaţia Română de Canotaj

Sportivii au fost întâmpinaţi la Aeroportul Henri Coandă de reprezentanţi ai MTS, COSR şi FR Canotaj.

Jocurile Olimpice 2020 | O medalie de aur şi două de argint pentru canotajul românesc

La Tokyo, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat aurul olimpic la dublu vâsle feminin, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari au obţinut argintul la patru rame fără cârmaci masculin, iar Marius Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au urcat pe treapta a doua a podiumului la dublu rame masculin.

Celelalte rezultate ale canotorilor români la Tokyo: 8+1 feminin, locul 6; 8+1 masculin – nu s-a calificat în finală; dublu vâsle feminin (categorie uşoară) – Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă -locul 6; dublu rame feminin (Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi) – locul 9; dublu vâsle masculin (Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache) – locul 9; patru rame fără cârmaci feminin (Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu şi Cristina Georgiana Popescu) – locul 9.

Suma uriaşă pe care au pus mâna Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar

O medalie de aur cucerită de un sportiv român îi poate schimba viaţa, din punct de vedere financiar, premiile oferite de autorităţi fiind unele substanţiale.

COSR va premia o medalie de aur obţinută la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 70.000 de euro, una de argint le va aduce sportivilor 50.000 de euro, iar bronzul, 30.000 de euro.

Cluburile adaugă un bonus de până la 50% din valorile menţionate mai sus. Astfel, aurul ajunge la 105.000 de euro, iar asta nu e tot. O medalie olimpică aduce şi o rentă viageră, care variază între 3.493 lei şi 16.635 lei. Ultima sumă e asociată cu numele uriaşe din sportul nostru, precum Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo sau Doina Melinte.

“O medalie înseamnă o pensie viageră. Am făcut demersuri pe lângă Guvern și nu mai trebuie să așteptăm acea dublare a premiilor pentru medalia de aur, argint și bronz. S-a aprobat deja dublarea.

Sunt 70.000 de euro pentru medalia de aur și se scade până la locul 3. Plus până la 50% din partea clubului sportiv la care este legitimat”, a confirmat Mihai Covaliu, preşedintele COSR, înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.

 

AS. RO LIVE

Valeriu Iftime, la AS.ro LIVE

Pe același subiect
Georgeta Andrunache a fost invitată la AS.ro LIVE
Alte Sporturi • 21 aug., 11:59
Georgeta Andrunache era fascinată de Nadia! Revoluția a prins-o în unitatea militară de la Cernica: ”Am învățat parola, am stat pe burtă!”
Sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, decoraţi de Klaus Iohannis
JO 2020 • 18 aug., 21:13
Sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, decoraţi de Klaus Iohannis. „Sunteţi modele pentru campionii de mâine!”
Elisabeta Lipă
JO 2020 • 1 aug., 18:37
Jocurile Olimpice 2020 | Elisabeta Lipă, mesaj ironic pentru ministrul Transporturilor: „Îi mulţumesc că nu mi-a răspuns nici la mesaj, nici la telefon!” Semnalul de alarmă tras de şefa canotajului românesc
Antena 1
Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușă. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”
Top citite
Simona Halep şi-a încântat fanii cu primele imagini din luna de miere. Modul în care se menţine în formă şi cum se relaxează alături de Toni Iuruc
1
Foto Simona Halep şi-a încântat fanii cu primele imagini din luna de miere. Modul în care se menţine în formă şi cum se relaxează alături de Toni Iuruc
Ultimele știri
14:29 Mario Mutu, dezvăluiri tulburătoare. „Figura paternă a lipsit din viața mea!”. Declarații în premieră ale fiului lui Adi Mutu 14:02 Vestea momentului pentru Laurenţiu Reghecampf! „Trebuie să inventez ceva”. Răsturnare totală de situaţie înaintea meciului de joi 13:42 EXCLUSIV AS.ro LIVEFABULOS! Confundat cu Aliuță, Stanca era să ia bătaie la Brănești: ”Nu știu ce a făcut Marian pe acolo, dar îmi era că nu mai ies viu!” 13:15 NEWS ALERTDinamo a dat marea lovitură! Super-fotbalistul care abia a ajuns în Ştefan cel Mare: A venit să-i salveze pe câini de retrogradare 13:14 Zestrea ”Bătrânei Doamne”: două puncte în patru meciuri, antepenulimul loc! 12:58 Gigi Becali face anunţul momentului! Ce i-a transmis lui Edi Iordănescu: „Atât am de spus, o să conteze foarte mult” 12:15 Scandal la Dinamo! Ameninţă cu plecarea de la club: „Mai bine plec decât să fac asta”. Ce l-a scos din sărite pe Iuliu Mureşan 11:36 Dezvăluiri de senzaţie la AS.RO LIVE: „M-a durut spatele, am plecat cu sacul plin”. Răzvan Stanca a spus totul. Ce a făcut cu banii din primul salariu 11:16 FotoLeo Messi a fost dat de gol! Ce a făcut imediat după golul marcat de Mauro Icardi. Toată lumea l-a criticat 9:39 Ce comandă românii la un restaurant italian :)! Ce au putut să ceară Lovin și Baciu când au intrat prima dată la Trattoria: „Băă, aici e italian! :)”
Close