David Popovici a avut o reacţie memorabilă după bronzul câştigat la 100 m liber, la Jocurile Olimpice 2024. Românul în vârstă de 19 ani a scris o nouă pagină de istorie şi se întoarce acasă cu două medalii olimpice. El reuşise să triumfe la 200 m liber.
Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).
David Popovici a adus a cincea medalie de bronz şi 11-a medalie în total pentru România la înot, în istoria Jocurilor Olimpice. El a ocupat locul 3 în cursa de 100 de metri, după ce luni a obţinut aurul la 200 metri liber. Celelalte trei medalii de aur au fost câştigate de Diana Mocanu (2000) şi Camelia Potec (2006).
David Popovici, reacţie memorabilă după bronzul câştigat la 100 m liber
Popovici a înregistrat timpul 47.49. Medalia de aur a fost câştigată de chinezul Pan Zhanle, cu timpul 46.40, nou record mondial. Pe a doua treaptă a podiumului urcă australianul Kyle Chalmers, cu timpul 47.48.
„Mă bucur mult. Nu contează că nu e aur, că e de bronz. E medalie olimpică, sunt al 3-lea din lume. Cât de strâns a fost, locul 2 a fost la o sutime de mine, locul 4 tot la o sutime.
Am reuşit să fiu mai calm şi mai controlat, dar a fost o experienţă foarte frumoasă.
Mă bucur că am reuşit să nu mă culc pe o ureche şi să o las moale. Sunt foarte bucuros. Cred că cei de acasă nu îşi dau seama cât de mult poţi să munceşti pentru o sutime. Munceşti ani şi ani de zile! Înseamnă sacrificii nenumărate, o echipă foarte bună în jur. Felicitări chinezului care a spulberat recordul mondial, sigur o să ne mai întâlnim!„, a declarat David Popovici pentru tvr.ro.
Prima medalie obţinută de înotul românesc a fost adusă de Anca Pătrăşcoiu la JO de la Los Angeles-1984. Ea a câştigat medalia de bronz în proba de 200 spate. La patru ani, JO Olimpice de la Seul, Noemi Lung ia câştigat argintul la 400 metri mixt şi bronz la 200 metri mixt.
La Sydney, în 2000, Diana Mocanu a câştigat medaliile de aur la 100 şi 200 metri mixt, iar Beatrice Câşlaru a obţinut argintul la 200 metri mixt şi bronzul la 400 metri mixt.
Camelia Potec este ultima campioană olimpică a României, ea impunându-se la Atena în proba de 200 liber.
Răzvan Florea este primul medaliat din istoria înotului masculin românesc, el câştigând bronzul la 200 metri spate, la Atena, în 2004.
Câţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024
Iată câţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024. La 19 ani, înotătorul român a scris istorie la Paris, iar performanţa uriaşă va fi recompensată pe măsură. La revenirea în ţară, Popovici va primi un cec important, dar şi o limuzină de la Ion Ţiriac.
David Popovici avea asigurat un premiu de 140.000 de euro pentru medalia de aur cu care a „spart gheaţa” pentru Team Romania. Cu rezultatul extraordinar înregistrat şi în „proba regină”, Popovici a dat lovitura pe plan financiar. Va primi 200.000 de euro după JO 2024.
Elisabeta Lipă a fost cea care a anunţat câți bani vor încasa sportivii români care se întorc acasă cu medalii de la Jocurile Olimpice 2024.
”140.000 de euro pentru o medalie de aur, 100.000 de euro pentru o medalie de argint și 60.000 de euro pentru o medalie de bronz.
Singurele premieri în euro sunt la Jocurile Olimpice. În rest, avem echivalentul în lei.
Banii sunt oferiți de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. (n.r. – Printre cele mai mari sume plătite la aceste Jocuri Olimpice per medalie) La noi, doar statul premiază campionii, medaliații olimpici. În alte țări există sponsori„, a dezvăluit Elisabeta Lipă pentru iamsport.ro.
- Imane Khelif, mărturisiri emoţionante din viaţa personală. Problema cu care s-a confruntat pugilista medaliată cu aur la JO 2024
- Ce i s-a putut întâmpla lui David Popovici înainte de a cuceri medaliile de aur şi bronz la Paris! Dezvăluirea antrenorului său
- Cât a costat ceremonia de deschidere de pe Sena, de la JO de la Paris 2024. Prima cifră oficială