Închide meniul

Australian Open 2021 | Karațev. S-a culcat pe locul 114, s-a trezit semifinalist! De la Alex Rădulescu nu s-a mai văzut așa ceva!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 februarie 2021, 18:36

Australian Open 2021 | Karațev. S-a culcat pe locul 114, s-a trezit semifinalist! De la Alex Rădulescu nu s-a mai văzut așa ceva!

Hepta

Până să ajungă la Djokovic, Aslan a trecut de opt adversari!

Când mulți îi spun că este un veșnic călător, Aslan Karațev nu se supără. S-a născut în Rusia, dar și-a petrecut copilăria în Israel. Aici a început tenisul. Pe la 12 ani s-a întors cu familia pe meleagurile natale. S-a apucat serios de antrenamente, până la vârsta majoratului. S-a mutat la Moscova și, mai apoi, la Halle, în Germania. N-a zăbovit mult. După doi ani se găsea la Barcelona, pentru ca acum să se pregătească în Belarus. Vorbește engleză, rusă și puțină ebraică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când a parcat în Australia, se găsea pe locul 114 mondial. Da, pare greu de crezut, dar, până la 27 de ani, Karațev nu jucase la niciun turneu de Grand Slam. Trăia din niște ”challangers”-uri câștigate, două la număr, precum și din trei victroii ATP, cu Taro Daniel, Tennys Sandgren și cu Mihail Iuznîi. S-a apucat deveme de treabă în Australia, în calificări. Ușor-ușor, a început să sperie pe toată lumea. Contra bulgarului Dimitrov (21 ATP) a avut de tras, dar s-a impus, mai ales că vecinul a acuzat și dureri de spate. Mai în glumă, mai în serios, s-a culcat pe locul 114 mondial și s-a trezit în semifinală, contra lui ”Nole” Djokovic. Au fost opt partide până aici, trecând, printre alții, de Felix-Auger Aliassime, Diego Schwartzman, numărul 9 mondial ori Dimitrov. Un băiat din calificări să ajungă până aici la un turnu de asemenea anvergură? De la Alex Rădulescu, de acum 25 de ani, de la Wimbldon, nu se mai petrecuse așa ceva.

Vrea în primii 100. Atât! După AO, va ajunge mult mai sus!

Deși e membru al echipei rusești de ATP Cup, alături de Medvedev ori de Rublev, spune că nu visa la asta. ”Clar că niciodată nu m-am gândit că voi ajunge până aici. Obictivul meu era să intru în primii 100, lucru la care m-am gândit și sezonul trecut, dar nu l-am reușit. Așa că e o senzați de nedescris!”, spune el în timp ce-și privește antrenorul cu care merge prin toată lumea, Iahor Iațik. Da, nici el nu crede, da, după Australian Open 2021, va urma mult mai sus, în primii 40!

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și