Închide meniul

(P) Cum poți să protejezi planeta cu vase și tacâmuri de unică folosință pentru firma ta

Antena Sport Publicat: 28 iunie 2023, 14:59 / Actualizat: 30 iunie 2023, 15:15

(P) Cum poți să protejezi planeta cu vase și tacâmuri de unică folosință pentru firma ta

Cum poți să protejezi planeta cu vase și tacâmuri de unică folosință pentru firma ta

Cum poți să protejezi planeta cu vase și tacâmuri de unică folosință pentru firma ta

Cum poți să protejezi planeta cu vase și tacâmuri de unică folosință? Alegerea materialelor de unică folosință este o provocare dificilă. Există miliarde de șervețele și farfurii care ajung în gropile de gunoi în fiecare an și din acest motiv mulți doresc să ia o decizie informată și ecologică atunci când cumpără vase și tacâmuri. În plus, utilizarea zilnică a produselor de unică folosință poate crește cheltuielile generale, ceea ce înseamnă că prețul este cel mai important factor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu siguranță dorești ca produsele de unică folosință să se potrivească afacerii pe care o deții și să fie utile pentru scopul propus. Din fericire, ai multe opțiuni disponibile atunci când vine vorba de alegerea farfuriilor, tacâmurilor și a vaselor.

Cum poți să protejezi planeta cu vase și tacâmuri de unică folosință pentru firma ta

Indiferent dacă dorești farfurii simple de hârtie sau obiecte puțin mai sofisticate de unică folosință pentru nunți, există o gamă largă de feluri de mâncare disponibile pentru fiecare petrecere de aniversare, petrecere, grătar sau bufet. Cei cărora le pasă de mediul înconjurător vor găsi veselă de unică folosință din frunze de palmier sau produse din fibre turnate care sunt complet compostabile și vor fi perfecte pentru festivaluri sau evenimente mari în aer liber.

Adesea, cumpărarea celor mai bune farfurii sau boluri de unică folosință se rezumă la alegerea celui mai bun material, preț și stil pentru tine. Toate aceste elemente sunt interdependente. Ca atare, înțelegerea beneficiilor fiecărui tip de hârtie, lemn sau plastic este importantă pentru a găsi vesela de unică folosință potrivită. Dar ce tipuri de veselă este disponibilă și ce este mai recomandat pentru a ne salva planeta?

Hârtie – Farfuriile de hârtie sunt încă cele mai accesibile și mai utilizate veselă de unică folosință disponibile. Acestea pot fi folosite la grătare sau pentru a servi prăjiturile la festivaluri. Farfuriile de hârtie sunt ușoare, simple și fac treaba.

Spumă laminată – Spuma laminată stă la baza unor farfurii și boluri mai groase, neabsorbante și care nu se varsă. Prin urmare, preparatele dense se potrivesc perfect meselor la care se servesc sosuri sau grăsimi. Finisajul antiderapant oferă siguranța pe suprafețele neuniforme și împiedică clienții să-și verse alimentele! Aceste boluri practice și eficiente sunt perfecte pentru camioanele de catering și standurile pliabile.

Polistirenul expandat este foarte popular

EPS – EPS-ul sau polistirenul expandat, este popular printre mulți producători. Deoarece este ușor, iar spumă mai compactă nu se înmoaie atunci când este expusă la grăsimi. Aceste vase de unică folosință sunt o alternativă foarte bună la produsele hârtie. Este mai rigid și oferă protecție împotriva sosurilor. Îți putem oferi că exemplu acest tip de farfurie suport din polistiren antibacterian WILLOW BUFFET, D32,5xh1,2cm, aspect lemn. Un asemenea tip de farfurie, dar și foarte multe alte produse, sunt disponibile la magazinul online Raki! Dacă dorim produse foarte bune pentru bucătărie, raki.ro stă la dispoziția clienților cu o selecție grozavă, pentru toate gusturile.

FMP – FMP-ul sau produsele din fibre turnate, sunt fabricate din materiale vegetale comprimate derivate din surse regenerabile, deci sunt o alternativă ecologică la plastic. Datorită rezistenței impresionante la apă și grăsime, aceste vase sunt complet compostabile, fără a compromite calitatea. Acest tip de material este perfect pentru festivaluri, piețe alimentare și evenimente în aer liber. Partea bună este că materialul FMP este bun și pentru utilizarea în cuptoarele cu microunde.

Bambus – Bambusul a fost folosit pentru diverse scopuri, inclusiv veselă, de milenii. Datorită creșterii rapide și distribuției ușoare, este perfect pentru culturile regenerabile, pentru producerea unor vase și tacâmuri de unică folosință. Produsele din bambus sunt compostabile și au design neted, simplu și organic. Bambusul este în mod natural antibacterian.

Ce veselă de unică folosință este cea mai ecologică?

Așa cum vezi, există o gamă largă de produse realizate din materiale reciclate, biodegradabile, reciclabile și compostabile. Farfurii, boluri și farfurii pentru uz interior și exterior, tacâmuri și pahare…fiecare tip are avantajele și dezavantajele sale și trebuie eliminate în mod corespunzător pentru a minimiza impactul asupra mediului.

Care este diferența dintre produsele reciclabile, compostabile și biodegradabile?

Produsele reciclabile pot fi aruncate împreună cu produse similare și reciclate în altele noi.

Produsele biodegradabile se vor descompune complet în timp și se vor întoarce în natură. Acestea vor fi consumate de microorganisme, dar pot lăsa în urmă reziduuri grase sau substanțe chimice care nu sunt potrivite pentru creșterea plantelor.

Produsele compostabile se vor descompune în humus utilizabil în decurs de 12 săptămâni, fără a lăsa nimic în urmă și dispar complet. Asta înseamnă că aceste tipuri de produse sunt cele mai ecologice atunci când sunt aruncate.

Farfuriile de unică folosință pot fi băgate la microunde?

Unele farfurii de unică folosință sunt special concepute pentru a fi utilizate în cuptoarele cu microunde, iar altele pot contamina alimentele cu substanțe chimice atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate. Fiecare produs este diferit, așa că îți recomandăm să verifici proprietățile acestor produse și indicațiile producătorului.

Cum se curăță farfuriile tacâmurile din plastic și lemn?

Aproape toate farfuriile și tacâmurile din plastic și lemn sunt concepute pentru a fi aruncate. Asta înseamnă că tacâmurile nu trebuie spălate în mașina de spălat vase, deoarece acest lucru ar putea deteriora dispozitivul, iar spălarea manuală ar putea încălca regulile de igienă. Prin urmare, trebuie luate toate măsurile legale pentru eliminarea farfuriilor și tacâmurilor după utilizare.

După cum vedem, există mai multe tipuri de tacâmuri și farfurii de unică folosință, realizate din diferite materiale, multe disponibile la raki.ro. Toate acestea ne oferă un mod simplu și practic de a servi masa în aer liber. Atunci când este imposibil de transportat vesela de porțelan sau când organizăm festivaluri. Totuși, problema poluării este legată și de aceste produse.  Și cu toții trebuie să conștientizăm faptul că folosirea lor inadecvată și, mai ales, eliminarea lor fără a ne asumă responsabilitatea nu ne vor face decât rău. De aceea, trebuie să eliminăm corespunzător aceste farfurii și tacâmuri.  Și să le alegem pe cele care ne vor servi cel mai ușor în situațiile pe care trebuie să le gestionăm. Farfuriile și tacâmurile din plastic sunt practice și din ce în ce mai în concordanță cu normele de protejare a naturii.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:59

„Ofertă de 5 milioane de euro!” Ilie Dumitrescu a pronunţat numele a trei antrenori care l-ar putea înlocui pe Edi Iordănescu

23:54

Programul sferturilor de la EURO 2024! Spania – Germania şi Portugalia – Franţa, duelurile de foc pentru semifinale

23:29

Gary Linker a comentat „controversa majoră” din România – Olanda 0-3. A primit imediat replica

23:00

Austria – Turcia 1-2. Turcii s-au calificat în sferturile de finală la EURO 2024, acolo unde vor juca cu Olanda

22:59

Ronald Koeman a dezvăluit slăbiciunile tricolorilor, după România – Olanda 0-3: „I-am analizat bine. Au avut mari probleme acolo”

22:40

Aroganţa incredibilă a lui Cody Gakpo, după România – Olanda 0-3: „Nu am simţit nicio secundă asta!”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 4 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 5 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 6 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş
Citește și