Închide meniul

"Terminați cu Michael Jordan, e un jucător de pluton! În Europa ar fi avut o medie de 16 puncte pe meci!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 21 ianuarie 2021, 9:10

"Terminați cu Michael Jordan, e un jucător de pluton! În Europa ar fi avut o medie de 16 puncte pe meci!”

Hepta

Salley, de patru ori campion în NBA, a avut viață scurtă la Atena, cu antrenorul ”Boza”Maljkovic

Considerat a fi o adevărată instituție în baschetul european, unul dintre ”sergenții de fier” cu spirit de luptă sută la sută balcanic, Bozidar ”Boza” Maljkovic, sârbul născut pe pământuri croate cu mult înainte ca lumea de pe acele meleaguri să o ia razna, n-a fost, niciodată, un fan NBA. A afirmat, de fiecare dată, că o finală din Cupa ACB din Spania este peste orice partidă din baschetul profesionist american, nu a agreat metodele de pregătire de acolo și nici nu prea a ”halit” yankei pe la el prin curte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A cucerit patru titluri în Euroligă, două dintre ele cu o trupă de vis, Jugoplastika, una cu Limoges (”miracolul” din 1993) și alta cu Panathinaikos. O trupă pe la care Dominique Wilkins a trecut un singur an, dar a ajuns în finala de la Paris, una polemică, împotriva celor de la FC Barcelona.

A stat la Atena… șapte săptămâni!

Anul următor, PAO nu și-a putut apăra titlul, fiind învinsă, în ”sferturi”, de eterna rivală, Olympiakos. A fost momentul în care Panathinaikos a încercat aducerea lui John Salley, jucător din NBA, trecut pe la Detroit, Miami, Toronto și, în ultima perioadă, coleg cu Michael Jordan la Chicago Bulls, în faimoasa echipă 72-10. Poreclit ”Paianjenul”, Salley, cu un contract de 1.000.000 de dolari pe an, a rămas la Atena doar… șapte săptămâni! Maljkovic nu l-a halit din prima, dar l-a aruncat pe parchet. În 12 minute a adunat cinci puncte și cinci faulturi personale! Scandalurile au continuat, apoi!

Înaintea unei partide grele, din Cupă, contra lui PAOK, Salley a ajuns la sală doar cu o oră înainte start. Fusese în Statele Unite, la un talk show, zburase cu un avion privat ce-l costase 20.000 de dolari până la Paris, de aici cu un elicopter până la Atena. Antrenorul n-a fost prea încântat de această odisee și nu l-a trecut pe foaie. Se spune că americanul, nervos, ar fi afirmat că a jucat alături de ”Air”. Răspunsul: ”Terminați cu Michael Jordan, e un jucător de pluton! În Europa ar fi avut o medie de 16 puncte pe meci!” ”Atunci mi-am dat seama că povestea mea avea să dureze puțin la Atena”, spunea Sally în ”Three Ring Circus”, cartea lui Jeff Pearlman. Și așa avea să fie: stătea în Grecia sub două luni, dar se întorcea cu 300.000 de dolari în buzunar.

Reclamă

Fără americani, ”Boza” continua să antreneze: Unicaja, Real Madrid, TAU Ceramica, Lokomotiv Kuban, Cedevita…

Recomandări

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și