Închide meniul

Campioanele europene de la canotaj, supărate pe Ministerul Sportului și COSR: „Le urăm vacanță plăcută! Poate vor face un mic deranj pentru noi”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 15 august 2022, 18:03

Campioanele europene de la canotaj, supărate pe Ministerul Sportului și COSR: „Le urăm vacanță plăcută! Poate vor face un mic deranj pentru noi

România, bilanț excelent la Europeanul de canotaj de la Munchen

Delegația României care a participat la CE de canotaj / as.ro

Lotul României care a participat la Campionatul European de canotaj a aterizat luni la București, însă niciun oficial de la Ministerul Sportului sau COSR nu i-a așteptat pe sportivii noștri la aeroport.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România s-a întors de la CE de canotaj cu un bilanț excelent: opt medalii, dintre care cinci de aur (dublu rame feminin, dublu rame masculin, două vâsle feminin, simplu vâsle feminin categoria uşoară, 8+1) şi trei de bronz (patru rame feminin, patru rame masculin şi patru vâsle masculin).

Lotul României de la CE de canotaj, ignorat de Ministerul Sportului și COSR la aeroport

Totuși, performanțele obținute de sportivii noștri nu i-au impresionat la fel de mult și pe reprezentanții Ministerului Sportului sau ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), care nu s-au înghesuit să-i felicite pe campionii și campioanele de la canotaj, așa cum au făcut cu David Popovici, după Mondialele de înot din iunie.

Mădălina Bereș, medaliată cu aur la proba de 8+1 și cu bronz la cea de patru rame, și Simona Radiș, medaliată cu aur la dublu vâsle, tot cu aur la 8+1 și campioană olimpică la Tokyo 2020, și-au exprimat nemulțumirea față de lipsa de suport din partea instituțiilor statului român.

„Ne-am dori să repetam aceste rezultate și la Mondiale. Sperăm că la Mondiale ne vor aștepta și pe noi, așa cum l-au așteptat pe David oficialii”, a spus Mădălina Bereș, la revenirea în România.

Reclamă

Simona Radiș: „Le urăm vacanță plăcută!”

„Ne dorim un aur mondial, fiindcă ne lipsește din palmares. Dacă vântul ne ajută, vom lupta și pentru un record mondial. Îl felicit pe David pentru ce a reușit să facă, dar aici e vorba despre canotaj, să-l lăsăm puțin deoparte. Sunt foarte mulți sportivi buni aici și trebuie apreciați cu toții.

Le urăm vacanță plăcută în continuare, să ne urmărească la TV și, probabil, când vom mai aduce rezultate, poate trebuie mai multe, vor face un mic deranj și vor veni aici alături de noi”, a spus Simona Radiș.

România s-a clasat pe poziția secundă în ierarhia generală a medaliilor. Doar Marea Britanie, 6 de aur, 3 de argint și una de bronz a stat mai bine. Podiumul a fost completat de Italia, 4 de aur, 2 de argint și 3 de bronz.

Reclamă 4 / 0/3

Federația Română de Canotaj a transmis că Europeanul desfășurat la Munchen a fost cea mai bună ediție din istoria delegației „tricolore”.

Lotul României pentru Campioantele Europene de canotaj de la Munchen

​România a fost reprezentată de 39 de sportivi (11 echipaje) la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen, desfășurat în perioada 11-14 august. Nouă dintre cele 11 echipaje s-au calificat în finalele pentru medalii:

  • dublu rame feminin: Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu;
  • dublu rame masculin: Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan;
  • dublu vâsle feminin: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş;
  • dublu vâsle masculin: Andrei-Sebastian Cornea, Cristian-Ionuţ Cojocaru;
  • patru rame feminin: Gianina Beleagă, Elena Logofătu, Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş;
  • patru rame masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci;
  • patru vâsle feminin: Andrada-Maria Moroşanu, Cristina Drugă, Iulia-Liliana Bălăucă, Patricia Cireş;
  • patru rame masculin: Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache;
  • 8+1 feminin: Gianina Beleagă, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu;
  • 8+1 masculin: Bogdan-Sabin Baitoc, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Chioseaua, Nicu-Iulian Chelaru, Cristi-Ilie Pîrghie, Constantin Radu, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Adrian Munteanu;
  • simplu vâsle categorie uşoară: Ionela Cozmiuc.
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și