Federația Română de Polo propune ca bazinul descoperit din incinta Clubului Dinamo să fie redenumit în „Bazinul Andrei Cristian Drăghici”, numele poloistului dinamovist de 23 de ani decedat sâmbătă.
Federația Română de Polo a emis un comunicat prin care solicită ca bazinul din incinta clubului Dinamo să fie redenumit în „Bazinul Andrei Cristian Drăghici”, drept omagiu pentru tânărul polosit al „alb-roșiilor” care a decedat sâmbătă, în timpul meciului cu Rapid.
Federația Română de Polo solicită ca bazinul clubului Dinamo să primească numele lui Andrei Drăghici, tânărul sportiv decedat în meciul cu Rapid
„Pe data de 26.03, în conformitate cu programul anunţat al Superligii Naţionale de Polo, cu ocazia meciului desfăşurat în cadrul sezonului regulat, dintre echipele Rapid Bucureşti şi Dinamo Bucureşti, a avut loc decesul jucătorului Andrei Cristian Drăghici, în vârstă de 23 de ani, component al echipei clubului dinamovist, care a acuzat, aflându-se în apă, dureri în zona pieptului (cauzele exacte ale tragediei urmând a fi stabilite cu exactitate în urma necropsiei, având în vedere ca decesul a fost considerat de poliţiştii Directiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ca unul suspect).
La faţa locului, respectiv în incinta Bazinului Clubului Rapid, au intervenit pe lângă echipa medicală de urgenţă, care este în mod obligatoriu asigurată de echipa gazdă şi fără de care nu se acceptă începerea competiţiei de către delegatul oficial al federaţiei, încă un echipaj SMURD, apelat în regim de urgenţă, ambele coordonându-şi eforturile pentru a-l resuscita pe jucător. Cu toate acestea, după mai bine de 60 de minute, procedura a fost întreruptă, acesta neputând fi salvat şi readus la viaţă, decesul fiind oficial declarat în jurul orei 13.00, a zilei respective.”, se arată în comunicatul Federației, citat de news.ro.
Federația Română de Polo solicită trei acțiuni în memoria lui Andrei Drăghici
Potrivit sursei citate, Andrei era sportiv de performanţă de peste 15 ani şi fost component al echipelor CS Crişul Oradea, CS Corona Sportul Studenţesc, CSA Steaua Bucureşti, pentru care a obținut mai multe medalii naţionale şi era component al clubului Dinamo Bucureşti de peste 4 ani.
„Totodată, pentru a evita eventuale speculaţii, trebuie să precizăm că din punctul de vedere al F.R. Polo, jucătorul era cu analizele sportive/testele sportive la zi şi nu era cunoscut cu afecţiuni care să-l faca incompatibil cu activitatea sportivă de performanţă. Având în vedere aceste aspecte dar şi spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă sportivul pentru culorile clubului pe care îl reprezenta şi iubea, aducem la cunoştinţa iubitorilor acestui sport, dar şi publicului larg, că Biroul Federal al F.R. Polo, a luat decizia de a supune atenţiei, printr-un memoriu oficial transmis conducerii M.A.I., ministrului Lucian Bode, azi 28.03, câteva propuneri prin care să fie cinstită post mortem, memoria acestui minunat băiat.
Dintre acestea menţionăm că F.R. Polo a propus conducerii M.A.I. acordarea uneia dintre următoarele distincţii:
– înaintarea post mortem la gradul de agent de poliţie;
– acordarea uneia dintre distincţiile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru sacrificiul suprem în îndeplinirea misiunilor;
– redenumirea bazinului descoperit din incinta Clubului Dinamo în „Bazinul Andrei Cristian Drăghici” şi montarea la intrare a unei plachete comemorative, care să ateste acest fapt.
Federaţia Română de Polo apreciază că respectivul demers ar fi un gest de recunostinţă, de maximă omenie şi de mângâiere pentru familie, părinţi şi frate.
Nu în ultimul rând dorim să transmitem pe această cale sincere condoleanţe familiei lui Andrei cât şi cluburilor unde a crescut şi activat Andrei, dar mai ales Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, al cărui jucător a fost, în ultimul său meci”, se menţionează în comunicatul FR Polo semnat de preşedintele forului, Alexandru Matei.
Alexandru Matei, şocat după tragedia de la Dinamo
Alexandru Matei, președintele Federației Române de Polo, şi-a găsit cu greu cuvintele după ce Andrei Drăghici s-a stins din viaţă la 23 de ani. Medicii au intervenit de urgență și l-au resuscitat aproximativ o oră, însă din păcate nu l-au putut salva pe sportiv.
„Efectiv sunt în stare de șoc, am pielea de găină, fata mea plânge încontinuu. Ea era colegă cu copilul ăsta care a decedat. Eu am fost în apă cu el, am fost și adversari. Nu-mi vine să cred, nu-mi găsesc cuvintele. Încă aștept să văd toate detaliile de la fața locului. Din punct de vedere al Federației Române de Polo, pe care o reprezint, nu pot să spun în primul rând decât condoleanțe familiei.
Nici nu vreau să mă gândesc ce simt acești oameni în momentul ăsta. Pot să le transmit că suntem alături de ei, personal sunt alături de ei. Sper să strângem toate detaliile și să vedem exact ce s-a întâmplat. Nu s-a întâmplat niciodată așa ceva la polo. Noi am avut la fața locului observatorul oficial, care s-a asigurat că toate cerințele legale sunt îndeplinite, respectiv ambulanță și tot ce înseamnă tehnice pentru începerea partidei.
Cei de la fața locului, și organizatorii, se asigură de buna funcționare a partidelor. Clubul sportiv Dinamo se asigură de pregătirea fizică și medicală a acestor copii, știu că toți au vizele la zi, observatorul se asigură de lucrul ăsta, se verifică legitimațiile înainte de începerea partidei. Din punct de vedere legal, toate cerințele au fost îndeplinite.
Am înțeles că și SMURD-ul a fost apelat de către ambulanța care era la fața locului. Colegii de la SMURD au continuat peste limita minimă manevrele de resuscitare. Din păcate, n-am putut să evităm această tragedie”, a declarat Alexandru Matei, în exclusivitate, pentru Antena Sport.
- Federația Română de Polo solicită ca bazinul clubului Dinamo să primească numele lui Andrei Drăghici
- Omagiul pregătit pentru tânărul polosit decedat la 23 de ani
- Aris - PAOK, marele derby din Salonic, e live în AntenaPLAY, duminică, de la ora 19:00
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt LIVE în AntenaPLAY
- Vipers a intrat oficial în faliment! Meciurile din Liga Campionilor rămase de jucat, inclusiv cel cu Rapid, pierdute cu 0-10
- „Vezi să vină din urmă o nouă Cristina Neagu?” Răspunsul marii noastre handbaliste, cu câteva luni înainte de retragere
- Emma Şonţ are 19 ani, studiază afacerile, cântă la chitară şi desenează, şi visează să devină campioană olimpică în 2028