Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor olimpice şi naţionale feminine de la Izvorani, s-a fotografiat cu gimnastele tricolore şi le-a urmărit la antrenament.
Nadia Comăneci le-a făcut o surpriză gimnastelor din loturile cantonate la Izvorani şi a asistat la antrenamente, s-a fotografiat cu sportivele tricolore şi le-a răspuns întrebărilor.
Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor feminine de la Izvorani! „Zeiţa de la Montreal” le-a încurajat pe tricolore
”Nadia le-a urmărit la antrenament pe Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă, Maria Ceplinschi, Andreea Preda, Amalia Puflea, Ella Oprea şi Ioana Danciu. Cu o lună şi jumătate inainte de startul întrecerii olimpice de gimnastică artistică, Nadia a răspuns întrebărilor fetelor, le-a încurajat şi le-a promis că va fi alături de ele la Jocurile Olimpice”, a transmis FR Gimnastică pe Facebook.
”The best time with the Romanian Gymnastics team Bucharest… Good luck ladies! See you in Paris!”, este şi mesajul în limba engleză al Nadiei Comăneci de pe contul personal de Facebook.
România va avea la JO de la Paris echipa feminină la start, care revine în competiţia olimpică după 12 ani. Echipa României a obţinut calificarea în octombrie 2023, după clasarea pe locul 10 la Campionatul Mondial de la Anvers.
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Nadia a intrat în istoria sportului românesc și mondial în 1976, la Montreal, când a reușit să obțină prima notă de 10 la Jocurile Olimpice.
Nadia Comăneci este recompensată de statul român pentru performanţele uriaşe pe care le-a obţinut pentru sportul românesc. Nadia a fost prima gimnastă din istorie care a obţinut nora 10.
Mai exact, Nadia Comăneci primeşte lună de lună de la statul român suma de 16.635 de lei, aceasta fiind renta viageră pentru performanţele fabuloase.
Guvernul a implementat, în luna decembrie, măsuri de austeritate pentru anulul 2024 şi a decis să nu existe o creştere a sumei care este oferită foştilor sportivi. Potrivit Ordonanței de Urgență Nr 115/2023, „rentele viagere prevăzute la art. 64 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, se acordă în cuantumul aflat în plată în luna decembrie 2023”.
Nadia a împlinit 62 de ani în luna noiembrie. De două decenii este stabilită în Statele Unite, în Norman, o mică localitate de lângă Oklahoma City. Fosta mare gimnastă îl are alături pe soţul ei, Bart Conner. Cei doi locuiesc într-o casă estimată la 400.000 de dolari.
Nadia Comăneci, născută la 12 noiembrie 1961, a început gimnastica la vârsta de 5 ani, fiind selecţionată de antrenorul Marcel Duncan şi legitimată la AS Flacăra Oneşti. Din 1971 a fost antrenată de Bela şi Martha Karolyi, iar la vârsta de 11 ani a câştigat primul său titlu de campioană naţională absolută. Jumătate de an mai târziu a concurat la categoria maestre, unde a ocupat locul al treilea.
Nadia Comăneci e prima gimnastă care a luat o notă de 10 la Olimpiadă!
În 1974, Nadia Comăneci a obţinut primul mare succes peste hotare. Ea a câştigat locul I la individual compus, în cadrul concursului Cupa Prieteniei de la Gera (Republica Democrată Germană). A urmat o ascensiune rapidă care a culminat cu rezultatele obţinute în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal. Ediţia respectivă a JO a intrat în istoria sportului drept “Olimpiada Nadia Comaneci”. Nadia a primit şapte note de 10 (primele în istoria concursurilor oficiale de gimnastică!) şi a stabilit un “record absolut”: 20 de puncte, la paralele inegale (potrivit codului de punctaj de la acea vreme), potrivit cosr.ro. Ea a cucerit cinci medalii la Montreal: trei de aur, la individual compus, bârnă şi paralele, una de argint, cu echipa României, şi una de bronz, la sol.
După 1977, Nadia s-a pregătit la Bucureşti, cu antrenorii Iosif Hidi, Gheorghe Condovici, Atanasia Albu (septembrie 1977 – august 1988), Gheorghe Gorgoi, Anca Grigoraş (aprilie 1980 – august 1981). Ea a cucerit primul titlu mondial la bârnă pentru gimnastica românească şi două medalii de argint, la sărituri şi cu echipa, la CM din 1978, de la Strasbourg. În 1979, la CM de la Forth Worth (SUA), Nadia a făcut parte din echipa de gimnastică a României care a cucerit primul titlu de campioană mondială pe echipe (389,550 p) din istoria gimnasticii.
Nadia Comăneci a cucerit 25 de medalii în carieră, dintre care 16 de aur
A cucerit de trei ori consecutiv titlul de campioană continentală şi a intrat definitiv în posesia “Cupei Europei”. A fost prima gimnastă care a reuşit această performanţă. În 1975 a obţinut „Trofeul Campioanelor”, la Londra. În 1979, la „Cupa Mondială”, desfăşurată la Tokyo, s-a clasat pe primul loc la sol şi sărituri. Totodată, a ieşit pe locul al doilea la bârnă şi pe locul al treilea la individual compus. În 1981, la Universiada de la Bucureşti, Nadia a obţinut cinci medalii de aur.
S-a retras din activitatea competiţională în 1984. Nadia Comăneci are în palmares 25 de medalii. Acestea au fost câştigate la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Campionate Europene. 16 dintre acestea au fost de aur.
- Mesajul familiei lui Bela Karolyi după ce fostul mare antrenor a murit la 82 de ani
- Nadia Comăneci, prima reacție după moartea lui Bela Karoly: „A avut un mare impact în viața mea”. „Zeița de la Montreal”, în doliu!
- A murit Bela Karolyi, „creatorul Nadiei Comăneci şi al gimnasticii româneşti de succes”. Mesajul Nadiei