Închide meniul

Si Jiahui, încă o surpriză la Campionatul Mondial. L-a eliminat şi pe Robert Milkins şi e în sferturile de la Crucible

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 24 aprilie 2023, 18:21 / Actualizat: 24 aprilie 2023, 19:48

Si Jiahui, încă o surpriză la Campionatul Mondial. L-a eliminat şi pe Robert Milkins şi e în sferturile de la Crucible

Si Jiahui, încă o surpriză la Campionatul Mondial

Si Jiahui, la finalul unui meci de la Campionatul Mondial / Profimedia Images

Si Jiahui a produs încă o surpriză la Campionatul Mondial. Chinezul l-a eliminat şi pe Robert Milkins, cu 13-7, şi s-a calificat în sferturile de finală de la Crucible.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de competiţia de la Sheffield, chinezul de 20 de ani de pe locul 80 mondial nu ajunsese decât într-un singur sfert de finală la un turneu pe puncte. De punctat e şi faptul că asiaticul a disputat trei meciuri în calificări pentru a ajunge pe tabloul principal.

Si Jiahui, încă o surpriză la Campionatul Mondial

După ce i-a eliminat pe Shaun Murphy şi Robert Milkins, el a devenit cel mai tânăr jucător care accede în sferturile de finală de la Crucible, în ultimii 25 de ani, susţine wst.tv.

Ţinând cont că şi Jak Jones se află între ultimii opt, e prima oară când avem doi debutanţi în această fază din 1988 până acum. Atunci, Tony Drago şi Steve James reuşeau această performanţă.

Cel mai probabil, adversarul său din sferturi va fi Anthony McGill. Scoţianul îl conduce cu 11-5 pe Jack Lisovski şi pare în formă mare, după ce l-a eliminat în primul tur pe Judd Trump.

Reclamă

Si Jiahui, lăudat pe Shaun Murphy

Shaun Murphy l-a lăudat pe Si Jiahui după meciul direct din turul 1 de la Crucible. Chinezul s-a impus cu 10-9.

Dezamăgirea a fost una mare pentru campionul mondial din 2005, care a venit la Crucible după unul dintre cele mai bune sezoane din carieră. El s-a impus la Players Championship şi la Tour Championship, a disputat şi finala la Openul galez, dar şi semifinala la World Grand Prix.

„Nu pot face nimic altceva decât să îl felicit pe Si. Am jucat aici de multe ori mult mai slab și am reușit să câștig meciuri. Cred că am reușit împreună să facem o partidă grozavă, a fost un adevărat show. Am pierdut, dar vreau să îl felicit pe adversar și să îi doresc mult succes pe mai departe.

Reclamă 4 / 0/3

Am făcut unele greșeli, dar nu vreau să fie despre mine, Si a făcut un meci excepțional și nu trebuie să îi luăm din credit. A fost fabulos. Am avut un sezon grozav, poate cel mai bun din carieră și am venit aici cu mare încredere. Dar sunt mândru de cum am jucat, nu m-am dat bătut niciodată, iar în jocul decisiv oricare dintre noi putea câștiga”, a spus Murphy, conform eurosport.ro.

John Higgins l-a distrus pe Kyren Wilson, 13-2

John Higgins l-a învins fără drept de apel pe Kyren Wilson, 13-2, și s-a calificat în sferturi, la Campionatul Mondial de la Sheffield. Acolo, se va duela cu învingătorul dintre Mark Selby și Gary Wilson.

”A fost incredibil. Aș fi acceptat o victorie cu 13-12 în fața lui Kyren. Să îl înving cu 13-2 e un rezultat incredibil pentru mine. Sunt fericit cu jocul meu din ultima lună. Am jucat bine în primul tur, atunci când emoțiile sunt mai mari. Am lovit bine bilele, nu mă pot plânge.

Fiecare victorie la Campionatul Mondial este minunată, dar ar fi foarte grea. E posibil să îl întâlnesc pe Mark Selby, dacă va învinge, apoi probabil pe Mark Allen și apoi pe O’Sullivan sau Anthony McGill. Ar fi minunat să avem doi scoțieni în finală, dar mai e mult până acolo”, a spus ”The Wizard of Wishaw”, citat de wst.tv.

În sferturile de finală, scoțianul de 47 de ani îl va întâlni pe învingătorul dintre Mark Selby și Gary Wilson. Cvadruplul campion mondial conduce cu 10-6 după primele două sesiuni.

Primele două sferturi sunt deja cunoscute, Ronnie O’Sullivan – Luca Brecel și Mark Allen – Jak Jones. În ultimul sfert, Si Jiahui va juca împotriva câştigătorului dintre Anthony McGill și Jack Lisovski (11-5).

Reclamă
Recomandări
  • Si Jiahui – Robert Milkins 13-7
  • Chinezul de 20 de ani e în sferturile de la Crucible

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României Vezi toate știrile
Citește și