Închide meniul

Rechin de apă dulce la 92 de ani: ”Și eu ce fac, Camelia? Unde mai înot?” Merge de trei ori pe săptămână la bazin!

Cătălin Oprișan Publicat: 30 martie 2021, 10:49

Reclamă
Rechin de apă dulce la 92 de ani: ”Și eu ce fac, Camelia? Unde mai înot?” Merge de trei ori pe săptămână la bazin!

”Vede copii de opt, nouă ani și zice că trebuie să se antreneze mai bine, că nu e normal ca ei să-l întreacă”, spune tehnicianul

Dan Emil Stoenescu e de profesie inginer geolog. Până la 20 de ani, a făcut atletism. ”În adolescența mea erai preocupat să supraviețuiești… Nu prea te mai gândeai la activitățile sportive”, spune. De înotat, a învățat să înoate singur prin ștrandurile din București. Nu profesionist, amator. Pe la un 85 de ani a suferit o intervenție chirurgicală la șold. După, a trebuit să facă recuperare medicală. Așa l-a cunoscut pe antrenorul de înot Bogdan Marin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”L-a început a învățat să înoate pe spate, apoi, după o perioadă, stilul bras, corect”, povestește tehnicianul. Omul nu era bordură, avea cunoștințe, dar nu atât cât să participe la competiții… La ce???

S-a gândit să concureze la Masters. Așa că s-a trecut la ședințe de pregătire tehnice. A ajuns să meargă la bazin de trei ori pe săptămână. ”De când înot, am scăpat de durerile de spate ce au mers alături de mine încă din tinerețe”, spune domnul Stoenescu. Primul său concurs a fost Campionatul Național de Natație. 2016, Reșița. Atunci a venit și întâia medalie din carieră, aur la 50 m bras. 2017, alte trei medalii, plus tot atâtea recorduri naționale. A ieșit afară: ”Internaționalele” Austriei, cinci medalii, ”Mastersul” din Ungaria, șase medalii de aur. Apoi, Campionatul Mondial de Natație din Coreea de Sud, categoria 90+, unde a avut adversar un concurent de 92 de ani. A devenit campion mondial la 200 metri spate, iar australianul Bill Walcker și-a luat revanșa și a terminat primul la 100 m bras. Întreceri cu 3-400 de concurenți, divizați pe categorii de vârstă.

Când pandemia a venit, Emil Stoenescu a sunat-o pe Camelia Potec, președintele Federației de Natație și Pentatlon Modern. Aceasta a povestit la as.ro live că nonagenarul a întrebat-o: ”Și eu ce fac, Camelia, unde mai înot?”. Omul era terminat că nu se mai poate antrena, că a ieșit din rutină. La 92 de ani…

Reclamă
Reclamă

Sursa: aimx.ro

Înapoi la Homepage
Reclamă
Recomandări

Va câştiga România Grupa H a preliminariilor World Cup 2026?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:23

Norvegia – Danemarca e finala EHF EURO 2024! Suedia, victorie la limită pentru clasarea pe locul 5

23:11

„Credeam că Dumnezeu e neamț!” Marcel Răducanu, mesaj savuros despre grupa României din preliminariile pentru World Cup 2026

23:11

„Ne amăgim” Mihai Bordeianu, un car de nervi după Dinamo – Poli Iaşi 2-0. „Nu e ok un an în prima ligă, unul în Liga 2”

23:10

„E important!” Verdictul dat imediat după ce s-a stabilit programul României, din preliminariile World Cup 2026! Obiectivul fixat pentru „tricolori”

22:36

Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce a dus-o din nou pe Dinamo pe primul loc: „Nimic nu s-a schimbat!” Replică pentru Gigi Becali

22:32

„Se vor uita și la mine!” Raul Opruț, cu gândul la echipa naţională după Dinamo – Poli Iaşi 2-0: ”Ştiu ce înseamnă”

1 FotoRomânia e în grupă cu Austria, Bosnia Herţegovina, Cipru şi San Marino. Noroc uriaş pentru naţionala lui Mircea Lucescu. Toate grupele 2 Hoffenheim – FCSB 0-0! Campioana României, punct uriaş obţinut în Europa League! Cum arată clasamentul 3 Foto„M-am uitat la el” George Russell, verdict despre Lewis Hamilton după ce a plecat de la Mercedes. Ce a spus despre idolul său din copilărie 4 A venit „nota de plată” în Formula 1! Sergio Perez este pilotul care a produs cele mai scumpe daune în 2024 5 Cu cine ne batem pentru calificare? EXCLUSIV! Tragerea la sorţi World Cup 2026! Vineri, ora 13.00, la Observator şi la liber în AntenaPLAY 6 Schimbarea radicală anunţată de Mircea Lucescu la echipa naţională: „Am renunţat complet! N-am nevoie de asta”
Citește și