Gigi Becali a primit verdictul judecătorului în dosarul în care era acuzat de fraudă la vot. Patronul FCSB-ului risca să ajungă din nou după gratii, dar acum poate răsufla uşurat. Milionarul român a primit vestea momentului.
Procurorii l-au acuzat pe Gigi Becali că şi-a exercitat ilegal dreptul la vot, având în vedere că acesta îi fusese luat în urma unei alte condamnări. La începutul anului trecut, dosarul latifundiarului din Pipera a fost trimis în instanţă.
Gigi Becali a primit verdictul în dosarul în care era acuzat de fraudă la vot
Becali votase la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, în anul 2018. De patru ani au avut nevoie procurorii pentru a întocmi dosarul. Totuşi, conform legii, fapta de care era acuzat omul de afaceri s-a prescris în luna octombrie a acestui an. Astfel, judecătorul a decis Gigi Becali să scape de condamnare. Procurorii pot depune recurs.
„Completul pentru dezlegarea unui chestiuni de drept în materie penală, încetează procesul penal cu privire la inculpatul Becali George, trimis în judecată pentru fraudă la vot, în stare de recidivă, prev. de art. 387 alin. 1 lit. a C.p., cu aplic. art. 41 alin. 1 C.p, ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale(faptă din 06.10.2018).
În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată la data de 15.11.2023 prin punerea prezentei hotărâri la dispoziția inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței„, se arată în hotărârea instanţei, potrivit prosport.ro.
Cum se apăra Gigi Becali
În luna martie a acestui an, Gigi Becali declara că la Referendum nu votezi, ci participi.
„Păi, bă, la Referendum nu votezi, participi. Mie mi s-a luat dreptul de a vota și de a fi ales în funcții publice. Am ales eu pe cineva în funcție publică? Îți dai seama, dacă oamenii nu au inteligență, ori răutatea asta până la a fi idiot. Cum să faci asemenea…?
După aia, altă chestiune. A început urmărirea in rem, participare, că primul procuror a fost deștept, a fost un procuror întâi. «Participare fără drept la Referendum». Și pentru că nu există pedeapsă pentru asta, a venit alt procuror, a schimbat tot. «A votat fără drept să voteze». Deci, cu alte cuvinte, este unul acuzat in rem, adică nu în persoană, că a furat dintr-o casă, și după aia schimbă acuzația că de fapt e anchetat că a furat, dar după aia zice că a violat. Fără să îmi aducă nici măcar la cunoștință. Că el trebuie să spună «Bă, a intrat în casă, a furat, dar de fapt nu a furat, a violat». Dar trebuie să faci probe. De ce schimbi acuzația? Pentru că sunt în cadre procesuale. Schimbă acuzația fără să îmi aducă la cunoștință.