Închide meniul
Video

Silviu Miron, românul care s-a dus în Tanzania pentru a învăţa copiii să joace fotbal: „Îşi împărţeau o pereche de adidaşi”

Alex Masgras Publicat: 9 august 2023, 20:48

Reclamă

Silviu Miron, românul care s-a dus în Tanzania pentru a învăţa copiii să joace fotba

Silviu Miron în Tanzania / Profimedia

Silviu Miron, românul voluntar care s-a dus în Tanzania pentru a învăţa copiii care luptă cu sărăcia să joace fotbal. Antrenor în Liga 4, la Vama Seacă, la echipa comunei Hopârta, Miron a vorbit despre viaţa dificilă cu care se confruntă copiii din această ţară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ciuda greutăţilor de zi cu zi, cei mici se bucură de fiecare moment. Antrenorul român a dezvăluit că a întâlnit în Tanzania foarte mulţi copii tehnici şi rapizi, chiar dacă aceştia nu au resursele necesare pentru a se dezvolta şi a urma o carieră în fotbal.

Silviu Miron, românul care s-a dus în Tanzania pentru a învăţa copiii să joace fotbal: „Îşi împărţeau o pereche de adidaşi”

Vara aceasta, Silviu Miron a mers pentru a doua oară în Tanzania. A lucrat cu peste 200 de juniori din această ţară, iar poveştile acestora l-au impresionat.

În ciuda greutăţilor, cei mici se bucură de fiecare moment. El a găsit acolo mai mulţi copii talentaţi, chiar dacă mulţi au fost nevoiţi să împartă o pereche de adidaşi.

„M-a marcat foarte mult să văd copii care, efectiv, nu aveau. Stângaciul încălţa stângul, dreptaciul încălţa dreptul, ca să aibă să joace. În meciuri, nu în antrenament. Îşi împărţeau doi o pereche de adidaşi şi jucău încălţaţi într-un singur picior.

Reclamă

Oamenii mai mult supravieţuiesc decât trăiesc. Şi ultima porţie de mâncare se împarte în Tanzania. În conceptul lor nu îşi face loc ideea de egoism. Ei împart totul şi se vede şi în stilul de joc de multe ori. Săraco, dar care nu ţin cont de nimic şi fac totul cu o pasiune enormă.

Copiii de acolo sunt fantastici! Deşi au o viaţă foarte grea, trăiesc totul cu o bucurie extrem de intensă”, a declarat Silviu Miron, pentru Antena Sport.

Silviu Miron: „„Ar fi jucători de dus direct în academie la Barca sau Real”

Antrenorul român este de părere că mai mulţi copii din Tanzania ar avea loc la academiile unor cluburi importante din Europa, dacă ar avea resursele necesare:

Reclamă 4 / 0/3

„Ar fi jucători de dus direct în academie la Barca sau Real, Bayern, oriunde în Europa”, a mai spus Silviu Miron.

Alături de el, mai mulţi antrenori din România, Moldova, Statele Unite şi Austria îi ajută pe copiii din Tanzania să facă sport. Dacă băieţii joacă fotbal, fetele joacă volei, sport pe care copiii din această ţară nu îl ştiau în urmă cu un an.

„Cel mai mult m-a mirat că până anul trecut, copiii de la şcoală sau dintr-un orfelinat de acolo din Tanzani nu ştiau ce e ăla volei”, a mai spus Miron.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și