Silviu Miron, românul voluntar care s-a dus în Tanzania pentru a învăţa copiii care luptă cu sărăcia să joace fotbal. Antrenor în Liga 4, la Vama Seacă, la echipa comunei Hopârta, Miron a vorbit despre viaţa dificilă cu care se confruntă copiii din această ţară.
În ciuda greutăţilor de zi cu zi, cei mici se bucură de fiecare moment. Antrenorul român a dezvăluit că a întâlnit în Tanzania foarte mulţi copii tehnici şi rapizi, chiar dacă aceştia nu au resursele necesare pentru a se dezvolta şi a urma o carieră în fotbal.
Silviu Miron, românul care s-a dus în Tanzania pentru a învăţa copiii să joace fotbal: „Îşi împărţeau o pereche de adidaşi”
Vara aceasta, Silviu Miron a mers pentru a doua oară în Tanzania. A lucrat cu peste 200 de juniori din această ţară, iar poveştile acestora l-au impresionat.
În ciuda greutăţilor, cei mici se bucură de fiecare moment. El a găsit acolo mai mulţi copii talentaţi, chiar dacă mulţi au fost nevoiţi să împartă o pereche de adidaşi.
„M-a marcat foarte mult să văd copii care, efectiv, nu aveau. Stângaciul încălţa stângul, dreptaciul încălţa dreptul, ca să aibă să joace. În meciuri, nu în antrenament. Îşi împărţeau doi o pereche de adidaşi şi jucău încălţaţi într-un singur picior.
Oamenii mai mult supravieţuiesc decât trăiesc. Şi ultima porţie de mâncare se împarte în Tanzania. În conceptul lor nu îşi face loc ideea de egoism. Ei împart totul şi se vede şi în stilul de joc de multe ori. Săraco, dar care nu ţin cont de nimic şi fac totul cu o pasiune enormă.
Copiii de acolo sunt fantastici! Deşi au o viaţă foarte grea, trăiesc totul cu o bucurie extrem de intensă”, a declarat Silviu Miron, pentru Antena Sport.
Silviu Miron: „„Ar fi jucători de dus direct în academie la Barca sau Real”
Antrenorul român este de părere că mai mulţi copii din Tanzania ar avea loc la academiile unor cluburi importante din Europa, dacă ar avea resursele necesare:
„Ar fi jucători de dus direct în academie la Barca sau Real, Bayern, oriunde în Europa”, a mai spus Silviu Miron.
Alături de el, mai mulţi antrenori din România, Moldova, Statele Unite şi Austria îi ajută pe copiii din Tanzania să facă sport. Dacă băieţii joacă fotbal, fetele joacă volei, sport pe care copiii din această ţară nu îl ştiau în urmă cu un an.
„Cel mai mult m-a mirat că până anul trecut, copiii de la şcoală sau dintr-un orfelinat de acolo din Tanzani nu ştiau ce e ăla volei”, a mai spus Miron.