Mai mult, media de vârstă a echipei care se ocupă ce construcție este undeva în jurul a 35 de ani, cu mult mai puțin față de clasicele lucrări de acest gen din România.
Noi scanări 3D pentru vechea tribună a stadionului
Procesul ar urma să fie unul foarte modern și inovativ. Întrucât planșele care descriu vechea tribună a stadionului nu mai sunt la curent cu realitatea, constructorii vor folosi scanări 3D pentru a proiecta elementele-lipsă în actuala construcție.
Acțiunea este similară cu ceea ce se întâmplă în lucrările de reabilitare a unor monumente istorice.
Teste în tuneluri de vânt din Germania
O altă alegere inovativă ar urma să fie organizarea unui așa numit ”studiu de vânt”. În practică, ar urma să se construiască o machetă la scară a viitorului stadion care să fie introdusă într-un laborator din Germania pentru a testa rezistența acestuia în anii care vor urma, raportează cei de la turnulsfatului.ro
Procesul se va defășura atât prin teste virtuale cât și prin teste fizice și va expune îmbunătățirile care pot fi aduse proiectului.
Prioritate acordată firmele locale
Mai mult, subcontractanții și furnizorii necesari sunt căutați mai întâi în județul Sibiu, într-un efort de a menține întregul context unul local.
Lucrarea este apreciată ca având o valoare ce reprezintă echivalentul a 24 de milioane de euro.