Închide meniul

Cum se construiește noul stadion ”high-tech” din România! Scanări 3D și teste în tuneluri de vânt din Germania

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 20 octombrie 2020, 9:05

Cum se construiește noul stadion ”high-tech” din România! Scanări 3D și teste în tuneluri de vânt din Germania

turnulsfatului.ro

Stadionul din Sibiu

Mai mult, media de vârstă a echipei care se ocupă ce construcție este undeva în jurul a 35 de ani, cu mult mai puțin față de clasicele lucrări de acest gen din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Noi scanări 3D pentru vechea tribună a stadionului

Procesul ar urma să fie unul foarte modern și inovativ. Întrucât planșele care descriu vechea tribună a stadionului nu mai sunt la curent cu realitatea, constructorii vor folosi scanări 3D pentru a proiecta elementele-lipsă în actuala construcție.

Acțiunea este similară cu ceea ce se întâmplă în lucrările de reabilitare a unor monumente istorice.

Teste în tuneluri de vânt din Germania

O altă alegere inovativă ar urma să fie organizarea unui așa numit ”studiu de vânt”. În practică, ar urma să se construiască o machetă la scară a viitorului stadion care să fie introdusă într-un laborator din Germania pentru a testa rezistența acestuia în anii care vor urma, raportează cei de la turnulsfatului.ro

Procesul se va defășura atât prin teste virtuale cât și prin teste fizice și va expune îmbunătățirile care pot fi aduse proiectului.

Reclamă

Prioritate acordată firmele locale

Mai mult, subcontractanții și furnizorii necesari sunt căutați mai întâi în județul Sibiu, într-un efort de a menține întregul context unul local.

Lucrarea este apreciată ca având o valoare ce reprezintă echivalentul a 24 de milioane de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei Vezi toate știrile
Citește și