Cum se construiește noul stadion ”high-tech” din România! Scanări 3D și teste în tuneluri de vânt din Germania

De Gal Dorin
Publicat: 20.10.2020, 9:05

Primăria din Sibiu s-a implicat în cea mai mare investiție realizată în ultimii 30 de ani: Modernizarea stadionului municipal. Procesul ar urma să fie unul ”high-tech”, deoarece constructorii vor utiliza scanări 3D și teste în tuneluri de vânt pentru a asigura durabilitatea noii arene.

Stadionul din Sibiu

turnulsfatului.ro

Mai mult, media de vârstă a echipei care se ocupă ce construcție este undeva în jurul a 35 de ani, cu mult mai puțin față de clasicele lucrări de acest gen din România.

Noi scanări 3D pentru vechea tribună a stadionului

Procesul ar urma să fie unul foarte modern și inovativ. Întrucât planșele care descriu vechea tribună a stadionului nu mai sunt la curent cu realitatea, constructorii vor folosi scanări 3D pentru a proiecta elementele-lipsă în actuala construcție.

Acțiunea este similară cu ceea ce se întâmplă în lucrările de reabilitare a unor monumente istorice.

Teste în tuneluri de vânt din Germania

O altă alegere inovativă ar urma să fie organizarea unui așa numit ”studiu de vânt”. În practică, ar urma să se construiască o machetă la scară a viitorului stadion care să fie introdusă într-un laborator din Germania pentru a testa rezistența acestuia în anii care vor urma, raportează cei de la turnulsfatului.ro

Procesul se va defășura atât prin teste virtuale cât și prin teste fizice și va expune îmbunătățirile care pot fi aduse proiectului.

Prioritate acordată firmele locale

Mai mult, subcontractanții și furnizorii necesari sunt căutați mai întâi în județul Sibiu, într-un efort de a menține întregul context unul local.

Lucrarea este apreciată ca având o valoare ce reprezintă echivalentul a 24 de milioane de euro.

Antena 1
Gina Pistol le răspunde fanilor! Motivul pentru care vedeta nu publică imagini cu chipul fiicei ei: „Nu-i judec pe cei care o fac”
Top citite
MERCATO 2021 | Cele mai tari mutări sunt AICI. Barcelona l-a luat pe Aguero, Ramos şi Donnarumma au semnat cu PSG. Viitor incert pentru Messi şi Ronaldo
1
MERCATO 2021 | Cele mai tari mutări sunt AICI. Barcelona l-a luat pe Aguero, Ramos şi Donnarumma au semnat cu PSG. Viitor incert pentru Messi şi Ronaldo
Ultimele știri
16:00 VIDEO & FOTOJocurile Olimpice 2020 LIVE BLOG | Spectacol grandios la ceremonia de deschidere. Simona Radiş şi Robert Glinţă, cu drapelul României. Ana Maria Popescu a câştigat prima medalie pentru România 15:26 Jocurile Olimpice 2020 | Prima reacţie a Ana Mariei Popescu, după ce a devenit vicecampioană olimpică: „Sper ca de data asta să fie suficient şi să nu se mai spună Brânză a pierdut aurul” 15:20 FC Voluntari – FC Botoşani, LIVE SCORE, 18:30. Ambele cluburi caută prima victorie în noul sezon. Echipele probabile 15:10 Jocurile Olimpice 2020 | Ana Maria Popescu a pierdut dramatic finala olimpică. Argint pentru marea noastră campioană. Chinezoaica i-a luat aurul cu o „tuşă de aur!” 14:21 Returul dintre Şahtior Karagandy şi FCSB nu se joacă în Kazahstan. Anunţ de ultimă oră 13:55 VIDEOMoment genial la Istanbul, cu Giovanni Becali şi Cicâldău: „Poţi să vorbeşti foarte bine!” / „Nu acum, domn Giovanni!” Continuarea e memorabilă 12:13 Jocurile Olimpice 2020 | Monica Niculescu şi Raluca Olaru s-au calificat în optimile de finală la dublu! Monica a trecut peste un coşmar ce a durat 5 ani: „Tot timpul mă băteau pe sfârşit” 11:25 Alexandru Cicâldău a plecat la Istanbul! Ioan Becali a oferit ultimele detalii despre transfer: „A venit de nicăieri, s-a făcut în câteva ore!” Singurul lucru care ar mai putea împiedica mutarea 10:52 Mihai Rotaru a rupt tăcerea şi a dezvăluit de ce l-a dat afară pe Marinos Ouzounidis: „Probabil noi am greșit alegerile până acum!” Anunţ despre noul antrenor: „Vrem ‘fotbal şampanie'” 10:41 Ce s-a întâmplat, de fapt, la petrecerea de la vila Simonei Halep de la Izvorani
Close