Închide meniul

Cristiano Bergodi visează să devină selecţionerul României: „Cireaşa de pe tort!” Nu ar refuza să-l înlocuiască pe Edi Iordănescu

Viviana Moraru Publicat: 21 februarie 2024, 23:31

Reclamă
Cristiano Bergodi visează să devină selecţionerul României: „Cireaşa de pe tort! Nu ar refuza să-l înlocuiască pe Edi Iordănescu

Cristiano Bergodi, cucerit de Rrahmani şi Burmaz

Cristiano Bergodi, la finalul unui meci la Rapid/ Profimedia

Cristiano Bergodi visează să devină selecţionerul României. Antrenorul celor de la Rapid a declarat că nu ar refuza să îi pregătească pe „tricolori”, mărturisind că o astfel de provocare ar reprezenta „cireaşa de pe tort”, după cei 24 de ani în care a antrenat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristiano Bergodi o antrenează pe Rapid de la începutul sezonului. Tehnicianul italian i-a preluat pe giuleşteni imediat după plecarea lui Adrian Mutu la Neftci Baku.

Cristiano Bergodi visează să devină selecţionerul României

Cristiano Bergodi nu a stat pe gânduri atunci când a fost întrebat dacă şi-ar dori să devină selecţionerul României. Antrenorul italian a răspuns imediat şi a declarat că se gândeşte ca într-o zi să accepte şi o astfel de provocare, având în vedere experienţa pe care a acumulat-o, de-a lungul anilor.

De asemenea, acesta a subliniat că a petrecut mulţi ani şi în fotbalul românesc, astfel că numirea sa pe banca „tricolorilor” ar fi o încununare a muncii depuse în Liga 1.

„E normal, că trec anii, am și căpătat mai multă experiență. Sunt 24 de ani ca antrenor și e normal, mai ales că foarte mult timp l-am petrecut aici, în România. Ar fi frumos, ar fi cireașa de pe tort să fiu antrenorul naționalei României”, a declarat Cristiano Bergodi, conform sport.ro.

Reclamă

Edi Iordănescu este în prezent selecţionerul României. Tehnicianul a fost numit în această funcţie la începutul anului 2022 şi a reuşit să califice naţionala la EURO 2024, primul turneu final la care participă „tricolorii”, după opt ani. Iordănescu Jr. încă nu şi-a prelungit contractul cu FRF, contract care expiră după Campionatul European.

Cristiano Bergodi a antrenat nouă echipe în România

Cristiano Bergodi, de cealaltă parte, a ajuns în fotbalul românesc, ca antrenor, în toamna anului 2005, atunci când a preluat-o pe FC Naţional. Ulterior, acesta a antrenat-o pe Rapid timp de trei luni, în 2007, urmând ca în 2009 să le antreneze pe Poli Iaşi şi Steaua.

Între 2010 şi 2014 a antrenat în Italia, pe Modena, Pescara şi Brescia, şi a revenit la Rapid în 2015, echipă pe care a pregătit-o timp de două luni, între aprilie şi iunie. În toamna aceluiaşi an a pregătit-o timp de două luni şi pe ASA Tg. Mureş, iar în 2016 a avut un scurt mandat din nou la Modena.

Reclamă 4 / 0/3

Din 2018, Bergodi a revenit în Liga 1, iar de atunci le-a pregătit, pe rând, pe Voluntari, Universitatea Craiova, Sepsi şi în prezent Rapid.

Cristiano Bergodi, euforic după ce a câştigat cel de al 250-lea meci ca antrenor în Liga 1

Cristiano Bergodi jubilează după ce a câştigat cel de al 250-lea meci ca antrenor în Liga 1. Antrenorul giuleştenilor se gândeşte la titlu, după Rapid – Hermannstadt 2-0.

„Sunt bucuros pentru că am câştigat şi acest meci foarte greu. În prima repriză erau cu un fundaş în plus. Ne-a fost greu să îi desfacem, dar echipa s-a comportat bine din punct de vedere tactic. Am îmbunătăţit un pic acest aspect de la meciul cu CFR.

Le-am spus că întotdeauna trebuie să aibă încredere şi să joace mai puţin individual decât colectiv. Se pare că au înţeles bine, dar au avut şi încredere. În a doua repriză au intrat foarte bine băieţii şi am făcut două acţiuni foarte frumoase pentru cele 2 goluri. Nu am riscat nimic, cred eu.

Suntem pe un drum bun. Jucăm cu 2 vârfuri, e un merit al băieţilor. Acum e parfum pentru mine, e spectacol. Am jucat 2 luni fără atacant, e un merit că am rămas în faţă. Scoateţi 2 jucători de la celelalte echipe care luptă pentru titlu şi vedem ce fac ei.

În acest moment, FCSB e departe, dar fiecare meci pe care îl câştigi pune presiune pe ei. Va fi un play-off bun”, a declarat Cristiano Bergodi pentru digisport.ro după Rapid – Hermannstadt 2-0.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și