"Am spus, ieri, că este admirabil să recunoaştem o greşeală şi aceste cluburi au făcut o mare greşeală. Dar ei s-au întors acum şi ştiu că au multe de oferit, nu doar competiţiilor noastre, ci întregului fotbal european.
Important este acum să mergem mai departe, să reconstruim unitatea de care se bucura fotbalul înainte de aceasta şi să mergem înainte împreună", a spus Ceferin, într-un comunicat, conform news.ro.
Motivul pentru care Super Liga Europei a fost suspendată
Retragerile au venit ca urmare a unei reacţii furioase din partea fanilor, oficialilor şi politicienilor care au susţinut că Superliga este lacomă şi anticoncurenţială, deoarece echipelor li se garantează un loc în fiecare an.
Conform Mundo Deportivo, UEFA a convins cluburile din Anglia cu sume uriaşe de bani să renunţe la Super Liga Europei. Aceeaşi măsură nu a fost luată şi pentru cluburile din Italia şi Spania.
Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea s-au retras, în noaptea de marţi spre miercuri, din proiectul Superligii europene, care cuprindea 12 mari grupări de pe continent. După câteva ore, şi Inter Milano a luat aceeaşi decizie. Conform The Athletic, AC Milan părăseşte de asemenea proiectul.
Super Liga Europei nu a fost suspendată definitiv
Iniţiatori ai Superligii au dat publicităţii un comunicat, după retragerea cluburilor engleze, în care precizează că proiectul, pe care îl consideră benefic pentru întregul fotbal, va fi remodelat.
"Superliga Europeană este convinsă că actualul status quo al fotbalului european trebuie să se schimbe. Propunem o nouă competiţie europeană, deoarece sistemul existent nu funcţionează. Propunerea noastră vizează să permită sportului să evolueze, generând în acelaşi timp resurse şi stabilitate pentru întreaga piramidă fotbalistică, inclusiv să ajute la depăşirea dificultăţilor financiare cu care se confruntă întreaga comunitate fotbalistică ca urmare a pandemiei.
Ar oferi, de asemenea, plăţi de solidaritate sporite material tuturor celor implicaţi în fotbal. În ciuda plecării anunţate a cluburilor engleze, forţate să ia astfel de decizii din cauza presiunii asupra lor, suntem convinşi că propunerea noastră este pe deplin aliniată cu legislaţia şi reglementările europene, aşa cum s-a demonstrat, astăzi, printr-o decizie judecătorească de a proteja Superliga de a acţiunile unor terţe părţi.
Având în vedere circumstanţele actuale, vom reconsidera cele mai potrivite etape pentru a remodela proiectul, având întotdeauna în vedere obiectivele noastre de a oferi fanilor cea mai bună experienţă posibilă, sporind în acelaşi timp plăţile de solidaritate pentru întreaga comunitate a fotbalului", se arată în comunicat.
Proiectul Superligii europene a fost anunţat oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare.
Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham. Preşedintele acestui grup este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid.