Închide meniul
VIDEO

O națională de la Cupa Africii, la un pas de tragedie. Jucătorii au leșinat în avion. Pilotul, nevoit să aterizeze de urgență

Alex Ioniță Publicat: 11 ianuarie 2024, 12:47

Reclamă
O națională de la Cupa Africii, la un pas de tragedie. Jucătorii au leșinat în avion. Pilotul, nevoit să aterizeze de urgență

O națională de la Cupa Africii, la un pas de tragedie

Echipa națională a Gambiei, în avion / Instagram

O națională de la Cupa Africii a fost la un pas de tragedie, înainte de startul competiției care are loc în Coasta de Fildeș.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este vorba despre selecționata din Gambia, ai cărei jucători au trăit clipe de coșmar în drum spre țara gazdă a Cupei. Fotbaliștii, împreună cu staff-ul tehnic al naționalei, zburau din capitala țării lor, Banjul, spre Coasta de Fildeș, atunci când au apărut problemele.

O națională de la Cupa Africii, la un pas de tragedie. Ce s-a întâmplat în timpul zborului

Potrivit informațiilor oferite de thesun.co.uk, jucătorii au sesizat faptul că în cabina avionului aerul era aproape irespirabil încă din momentul în care aeronava se pregătea de decolare.

Staff-ul avionului respectiv a dat asigurări că aeronava se va răci în momentul în care va decola, deoarece abia atunci pilotul poate porni sistemul de ventilație.

Totuși, după decolare, situația s-a înrăutățit, iar mai mulți jucători ai acestei selecționate au leșinat în avion, în timp ce alții au avut dureri foarte mari de cap, dar și stări de amețeală.

Reclamă
 
View this post on Instagram
 
A post shared by Saidy Janko (@saidyjanko22)

Aceste probleme au făcut ca pilotul aeronavei să se întoarcă și să aterizeze de urgență, după doar 9 minute de zbor. Un fost jucător de la Manchester United, Saidy Janko, a povestit prin ce au trecut oamenii aflați în avion, printr-o postare pe rețelele de socializare.

„Imediat cum am urcat în micul avion care a fost închiriat pentru noi, am observat că temperatura din cabină era ridicată și am început să transpirăm. Am primit asigurări conform cărora aerul condiționat va fi pornit în momentul în care vom decola.

Reclamă 4 / 0/3

Temperatura inumană, alături de lipsa oxigenului, au făcut ca mai mulți oameni din avion să aibă dureri de cap, stări de amețeală extreme, dar și ca anumite persoane să leșine după decolare.”, a transmis fotbalistul, potrivit sursei citate anterior.

Selecționerul Gambiei: „Am fi putut fi cu toții morți”

De asemenea, selecționerul naționalei, Tom Saintfiet, a dezvăluit faptul că toată lumea de la bordul aeronavei ar fi putut să moară, în timpul zborului.

”Am fi putut fi cu toții morți. Am adormit cu toții repede. Am avut un vis scurt despre cum s-a terminat viața mea. După nouă minute, pilotul a decis să se întoarcă pentru că nu era oxigen.

Unii jucători s-au trezit după ce am aterizat. Aproape ne-am intoxicat cu monoxid de carbon. Încă o jumătate de oră de zbor și am fi fost cu toții morți.”, a spus selecționerul, potrivit nieuwsblad.

Motivul pentru care Siyabonga Ngezana nu a fost convocat la Cupa Africii

Selecționerul Africii de Sud, Hugo Broos a menționat faptul că Ngezana nu a fost convocat din cauza faptului că nu are experiența necesară pentru participarea la un astfel de turneu final. De asemenea, selecționerul echipei naționale din Africa de Sud a menționat că mereu apar discuții, în momentul în care jucătorii sunt convocați la prima reprezentativă.

„Când faci o selecție este vorba de alegeri. Dacă mâine îl aleg pe Ngezana, atunci vor exista colegi ai dumneavoastră care mă vor întreba de ce am lăsat alt jucător în afara lotului și l-am luat pe Ngezana, care nu a jucat niciodată pentru echipa națională până acum.

Singurul lucru pe care vreau să vi-l explic este acela că trebuie să iau decizii și știu că sunt jucători care ar merita să fie în lot, însă am posibilitatea de a alege doar 23, iar misiunea dificilă îmi revine mie.

Reclamă

Deciziile se fac în funcție de calitate, complementaritate sau accidentări. Nu e vorba doar de a pune 23 de jucători pe hârtie și să spui că ăsta e lotul. Știam de la început că jucători care merită nu vor fi în lot”, a transmis selecționerul, potrivit idiskitimes.co.za.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și