"Planurile pentru o Super Ligă a Europei ar fi foarte dăunătoare pentru fotbal şi sprijinim autorităţile de fotbal să ia măsuri. Acestea ar lovi în inima fotbalului intern şi ar produce îngrijorare în rândul fanilor din toată ţara", a scris el pe Twitter.
Anterior, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat că se opune proiectului Superligii europene, el dorind protejarea integrităţii competiţiilor naţionale şi continentale.
“Preşedintele Republicii salută poziţia cluburilor franceze de a refuza participarea la un proiect de Super Ligă europeană de fotbal care ameninţă principiul solidarităţii şi meritului sportiv. Statul francez va susţine toate demersurile Ligii franceze, federaţiei franceze, UEFA şi FIFA pentru a proteja integritatea competiţiilor federale, indiferent dacă sunt naţionale sau europene”, a precizat Palatul Elysee.
Super Liga Europei | Cele 12 cluburi fondatoare
Proiectul Super Ligii Europei a fost anunţat oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare. "Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi europene anunţă că au ajuns la un acord pentru crearea unei noi competiţii, Super Liga, guvernată de grupările sale sale fondatoare. Cluburile fondatoare speră să se angajeze în discuţii cu UEFA şi FIFA pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru noua ligă şi pentru fotbal în ansamblu”, se arată în comunicat.
Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.
Preşedintele acestui grup este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid.
"Vom ajuta fotbalul la toate nivelurile pentru a-l duce în locul pe care îl merită. Fotbalul este singurul sport global cu patru miliarde de fani şi responsabilitatea noastră ca mari cluburi este să îndeplinim aşteptările suporterilor", a precizat Perez.
Potrivit BBC, Iniţiatorii au afirmt că pandemia globală a "accelerat instabilitatea în modelul economic european existent în fotbal”.
