Închide meniul

Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty

Alex Ioniță Publicat: 10 august 2024, 23:36

Reclamă
Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty

Gloria Buzău - Rapid 1-1. Constantin Budescu a restabilit egalitatea, după ce a înscris din penalty

Hepta

Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon a rămas fără victorie pe banca rapidiştilor. Rapid a condus la Buzău, dar gazdele au egalat din penalty, prin Budescu. Acesta a fost primul gol marcat de „Budi” pentru echipa lui Prepeliţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După 5 etape, Rapid are doar 4 puncte în primele 5 etape, iar Neil Lennon e tot mai contestat.

La Buzău, Burmaz a trimis puţin pe lângă poartă încă din minutul 7, pentru ca oaspeţii să deschidă scorul după alte trei minute, atunci când Petrila a trimis în careu şi Papeau a marcat din şase metri. În minutele 12 şi 13 ambele echipe au cerut, pe rând penalti. Petrila a căzut în careul gazdelor la un duel cu Ferraresso, iar Ricardo Matos a căzut în careul rapidist, în urma unui contact cu Alex Paşcanu. Arbitrul Horaţiu Feşnic nu a acordat nimic, iar Matos a fost aproape de egalare în minutul 38, când lovitura  lui de cap nu a prins cadrul porţii.

După pauză, Işfan a şutat periculos la poarta elveţianului debutant în Superligă, Siegrist, în minutul 54, iar în minutul 75Borza a comis un henţ în careu şi, după verificarea VAR, s-a dictat penalty pentru buzoieni. A executat Budescu şi a egalat, în minutul 76. Rapidiştii au trecut pe lângă gol în minutul 86, când Canadjija a scos de pe linia porţii, şi meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1.

Gloria Buzău – Rapid 1-1

Min. 90+4: FINAL DE MECI! Rapid rămâne făcră victorie în acest sezon al Ligii 1.

Reclamă
Reclamă 4

Min. 77: Gloria Buzău – Rapid 1-1! Constantin Budescu a marcat din penalty. Borza a fost cel care a comis henţ în careu.

Min. 46: S-a reluat repriza secundă.

Min. 45: Este pauză la Buzău!

Reclamă

Min. 10: Gloria Buzău – Rapid 0-1! Giuleştenii au deschis scorul. Jayson Papeau a marcat din şase metri, după o centrare a lui Borza.

Min. 1: A început meciul.

Echipele de start:

Gloria Buzău: Railean – Ferraresso, Turda, Dobrosavlevici, Sălceanu – Akhmatov, Canadija – Ișfan, D. Benzar, Tescan – Ricardo Matos

Rezerve: Hereboiu – David Tavares, Pîrvulescu, I. Gheorghe, Cr. Dumitru, Budescu, T. Călin, A. Mihaiu, Dr. Grigore, Prejmereanu

Antrenor: Andrei Prepeliță

Rapid: Siegrist – Braun, Pașcanu, Ignat – Kait, Papeau, D. Mendes, Petrila, Borza – Hasani, Burmaz

Rezerve: Aioani – Cr. Manea, Săpunaru, Blazek, Micovschi, Iacob, Rrahmani, Oaidă, Jambor, G. Gheorghe, R. Pop, El Sawy

Antrenor: Neil Lennon

LIVE TEXT | Gloria Buzău – Rapid (22:00)

Echipele probabile:

Gloria Buzău (4-3-3): Grebab – Traore, Turda, Dobroslavevici, Sălceanu – Akhmatov, Prejmerean, Canadjija – Ișfan, Matos, Tescan
Antrenor: Andrei Prepeliță

Rapid (4-2-3-1): Aioani – Braun, Pașcanu, Ignat, Borza – Kait, Oaidă – R.Pop, Papeau, Petrila – Rrahmani
Antrenor: Neil Lennon

Gloria primește vizita celor de la Rapid după ce, în etapa precedentă de Liga 1, a fost învinsă de Dinamo cu scorul de 1-4. De cealaltă parte, echipa lui Neil Lennon a remizat, în etapa a 4-a, cu Sepsi, scor 2-2.

Ultima întâlnire directă dintre cele două formații a avut loc în perioada de pregătire din această vară. La momentul respectiv, Rapid s-a impus cu scorul de 4-1, într-un duel amical.

Probleme la Rapid după startul noului sezon!

Viorel Moldovan nu s-a ferit de cuvinte după Rapid – Sepsi 2-2! Preşedintele Rapidului a recunoscut că giuleştenii au un început „execrabil” de sezon. Moldovan a subliniat că jocul Rapidului este departe de ceea ce vor suporterii şi de ceea ce îşi doreşte conducerea clubului giuleştean.

„Ceea ce propunem vizavi de joc nu caracterizează Rapidul din punctul meu de vedere.

Nu e normal ca toate echipele să vină şi să domine Rapidul pe terenul propriu. Trebuie puţin să ne gândim vizavi de multe lucruri.

Nu aş vrea să intru în detalii pentru că ceea ce am văzut m-a dezamăgit. Nu aş vrea să intru în detalii tactice. Este şi un blocaj, ceea ce am constatat la anumiţi jucători. Ne pierdem foarte uşor personalitatea şi nu reuşim mai mult.

Ca atitudine, dorinţă nu am ce să le reproşez. Propunem un fotbal cu pipeta, ceea ce nu este suficient la Rapid Bucureşti. Trebuie să fim o echipă dominantă. Trebuie să regândim anumite aspecte.

(n.r.: Care este problema?) Jocul, bineînţeles. Este îngrijorător, nu este suficient.

(n.r.: despre atacanţii Rapidului) Nu vreau să discut personal despre jucători. Un atacant depinde de jocul colectiv al echipei, de modul în care funcţionează echipa, de modul în care este pus în evidenţă. Noi am avut şansa de a face 3-1, nu am reuşit să facem acest lucru, după care am fost egalaţi. Un atacant depinde de buna funcţionare a angrenajului.

(n.r.: dacă regretă că a venit preşedinte la Rapid) De ce să regret? E o cinste, onoare să fiu preşedinte la Rapid. Am început campionatul execrabil, asta e realitatea.

Sper ca staff-ul să reuşească să redea starea de spirit necesară jucătorilor pentru a ieşi din acest moment delicat. Nu se câştigă la Rapid de vreo 14 etape.

Şumudică e binevenit oricând la meciurile Rapidului. E rapidist, e un antrenor care poate să meargă oriunde, să vadă orice joc. Ştim atitudinea lui, e liber să vorbească. Eu n-am nicio problemă. Dincolo, Adrian Mutu, la fel, a fost antrenor la Rapid, de ce să nu vină în Giuleşti?

Suporterii îl apreciază pe Şumudică, e normal, dar eu nu mă gândesc la aceste lucruri. Eu mă gândesc ce să facem să propunem un fotbal mai de calitate pentru că ce propunem astăzi nu e suficient”, a declarat Viorel Moldovan pentru digisport.ro după Rapid – Sepsi 2-2.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:41

Neil Lennon nu ia în calcul să plece de la Rapid: „Cum să plec după patru etape?! Sunt aici să rămân pe termen lung!”

0:28

Scene şocante la Buzău! Jucătorii Rapidului, înjuraţi şi scuipaţi de propriii fani: „Afară din Giuleşti!”

0:22

VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY

0:09

„E dureros! Nici noi nu înţelegem ce se întâmplă!” Claudiu Petrila, dărâmat după ce Rapid a rămas singura echipă fără victorie

23:55 10 aug.

Constantin Budescu, primul gol a sezonului! Atacantul de 35 de ani a marcat din penalty-ul comis de Borza în Gloria Buzău – Rapid

23:33 10 aug.

OFICIAL! Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat că Ana Bărbosu va primi medalia de bronz

1 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 2 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 3 FotoCătălina Axente, scoasă pe targă după un procedeu greu de privit al adversarei. Imaginile durerii la Jocurile Olimpice 2024! 4 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 5 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu 6 Cele două cuvinte spuse de Imane Khelif, după ce a câștigat aurul olimpic la box feminin! Mesajul sportivei acuzată că e bărbat
Citește și