Gigi Becali, convins că palmaresul Stelei va ajunge la FCSB. Reacţie categorică: „Voi câştiga tot! Cum am furat eu Steaua?”

De Antena Sport
Publicat: 17 mai 2022, 21:46

Gigi Becali, convins că palmaresul Stelei va ajunge la FCSB, în cele din urmă. Latifundiarul din Pipera a oferit prima reacție după vestea uriașă primită de la Instanță. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunțat că procesul privind palmaresul Stelei va fi rejudecat.

Reclamă
Gigi Becali, în timpul unei conferinţe de presă

Gigi Becali, în timpul unei conferinţe de presă / Hepta

Becali consideră că nici „hotărârea iniţială nu ne dezavantaja”. Latifundiarul din Pipera este convins că CSA Steaua va pierde procesul, iar FCSB va câștiga întregul palmares.

Reclamă

Gigi Becali, convins că palmaresul Stelei va ajunge la FCSB

„De fapt, hotărârea iniţială nu ne dezavantaja. Spunea că palmaresul până în 1998 este al CSA, după este al FCSB. Sau 2003, nu contează. Prin alte cuvinte era la noi. Palmaresul nu este diviziat şi este al celui care are continuitatea.

Dacă te-ai născut ieri, cum să spui că ai 100 de ani? Eu v-am spus că voi câştiga toate înapoi… şi palmares, şi numele. Ei nu vor putea folosi numele Steaua, îl vom anula în instanţă.

În civil trebuie să ceri probe. Ei trebuiau să ceară proba cu expertiza, dar nu au cerut. Au făcut ei o expertiză care nu se ia în seamă. Acum judecătorul o să-i spună că nu au expertiză, le respinge din start.

Va dura 2-3 ani, s-a suspendat până se judecă astea. După noi o să cerem revizuirea la hotărârea aia şi o să înceapă peste 4-5 ani. Câştigăm astea, câştigăm revizuirea… Steaua. După nu mai ai cum să ceri prejudiciu, Steaua e FCSB.

Reclamă

Cum am furat eu Steaua, nu se rugau ei de mine? Am furat-o cu zeci de milioane de euro. Înseamnă că generalii au făcut fraudă, sau că UEFA. Eu am fost chemat să ajut, am dat bani.”, a spus Gigi Becali, pentru digisport.ro.

Procesul privind palmaresul Stelei se rejudecă

Instanţa a acceptat recursul făcut de vicecampioana României în dosarul 48951/3/2017 privind palmaresul celor de la Steaua Bucureşti.

Deși decizia din apel a fost favorabilă FCSB, în sensul că instanța a constatat că palmaresul echipei Steaua după anul 2003 nu aparține CSA, iar actuala echipă de fotbal a Armatei nu este continuatoarea echipei istorice Steaua București, am formulat recurs.

Instanța supremă trebuie să lămurească natura juridică a instituției de drept a palmaresului sportiv și respectiv dacă palmaresul unei echipe de fotbal căreia i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, este unic și aparține entității juridice care o deține în prezent”, a declarat avocatul FCSB, Adrian Căvescu, pentru sursa citată anterior.

Instanța ”a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti. Fixează termen la 3 noiembrie 2022”, se arată documentul publicat pe scj.ro.

Comandantul CSA din 1998 a aruncat în aer scandalul FCSB – CSA Steaua

Cristian Gațu, fostul campion mondial la handbal, a dezvăluit șirul evenimentelor care au dus la preluarea echipei de fotbal din cadrul CSA de către Viorel Păunescu, iar ulterior de Gigi Becali.

După ce și-a încheiat cariera fabuloasă de sportiv, Cristian Gațu a devenit comandat în cadrul CSA, în 1997. Acesta a povestit că, un an mai târziu, „s-a hotărât desprinderea secției de fotbal de CSA, prin proces civil al divizării”.

Când a revenit PD la Guvernare, domnul Babiuc l-a chemat pe Păunescu și i-a spus să mai organizeze din nou Adunarea Generală, dar fără mine, pentru că a vrut să mă dea afară. Așa au cooptat persoane noi, iar unul propus era Vova Cohn, prieten al lui Babiuc, doar că era prea dinamovist.

Prin domnul Păunescu l-am cunoscut pe Gigi Becali, la Intercontinental, când pregătea A.G. Aceasta a fost în 2003 și am participat ca invitat. Erau două tabere, Becali și Păunescu, iar ședința a fost condusă de fratele lui Viorel, Constantin Păunescu. Erau acolo toți campionii de la Sevilla în spatele meu și chiar mă întrebau cu cine să voteze.

Cristian Gaţu: „Fără Becali, Steaua se desfiinţa”

Au semnat toti cei prezenți. Trecerea către domnul Becali a fost votată și de toți campionii europeni, prezenți acolo. Nu știu dacă acolo s-a semnat și pentru stemă, imn și steag. În Statutul, la care am lucrat chiar eu, se scria că AFC preia totul. Tradiție, glorie sportiva și continuitate. Că CSA cedează totul.

În 1998 s-a hotărât, cu concursul domnului Babiuc, desprinderea secției de fotbal de CSA, prin proces civil al divizării, echipa de fotbal cu atributele ei, loc în clasament, coeficient european, tradiții glorioase și continuitate sportivă au trecut la AFC, la domnul Păunescu. Prin toate actele și prin dorința armatei, echipa lui Becali e Steaua. Din punctul meu de vedere este aceeasi echipă. Prezența domnului Becali a însemnat viață, pe care i-a dat-o acestui club, pentru că banii i-a dat.

Fără Păunescu și Becali, Steaua nu mai era nimic, nu că divizia a cincea. Mai rău, se desființa. Am fost nevoiți să facem trecerea, altfel nu mai existam. Gigi Becali nu a furat Steaua. Din 2003, AFC Steaua Bucuresti putea să facă orice voia cu patrimoniul său, să o înstrăineze. Verificați Statul de bază pe care s-a făcut acest lucru”, a spus Cristian Gațu, pentru Gold FM.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
17:15 Iosif Rotariu îl acuză de minciună pe Mihai Stoica: ”Nu i-a dat niciun mesaj lui Dorin!” 17:08 Simona Halep, „coşmar” pentru Paula Badosa: „Să joc împotriva ei este ultimul lucru pe care mi-l doresc. Nu sunt Rafael Nadal” 16:48 Christophe Galtier, prezentat oficial la PSG. Antrenorul vrea să-l facă uitat pe Mauricio Pochettino 16:09 Ora de start a meciului Simona Halep – Amanda Anisimova, din sferturile de finală de la Wimbledon 2022 15:58 NEWS ALERTIonuţ Radu a semnat cu Cremonese! Suma uriaşă la care a renunţat românul 15:43 Mihai Stoica a anunţat că David Miculescu nu mai este o variantă pentru FCSB: „Gigi Becali a hotărât asta!” 15:39 Meciul anului în kickboxing! Badr Hari și Overeem se bat pentru a treia oară 15:29 Ce a putut să facă mama lui David Popovici! Decizia radicală luată pentru a-şi proteja fiul 14:24 EXCLUSIVLoți Boloni, medic stomatolog la Steaua! Vremea trece, plombele rezistă! ”Am și acum lucrarea făcută de el!” Cum a învățat meserie 14:23 VIDEO. Gicu Dobrin. 60 de ani de la debutul ”Gâscanului”
Close