Închide meniul

Trupul neînsufleţit al lui Helmut Duckadam va fi depus la Arena Naţională! Comunicatul familiei „Eroului de la Sevilla”

Bogdan Stănescu Publicat: 2 decembrie 2024, 16:22 / Actualizat: 2 decembrie 2024, 20:27

Reclamă
Trupul neînsufleţit al lui Helmut Duckadam va fi depus la Arena Naţională! Comunicatul familiei „Eroului de la Sevilla

Helmut Duckadam / Alexandru Raita / Mediafax Foto via Hepta

Soţia lui Helmut Duckadam, Alexandra, a transmis după decesul legendarului câştigător al Cupei Campionilor că trupul neînsufleţit al soţului ei va fi depus la Arena Naţională, pentru ca cei care l-au iubit pe „Eroul de la Sevilla” să îi aducă un ultim omagiu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandra Duckadam a făcut apel ca familiei lui Helmut Duckadam să îi fie respectată intimitatea în aceste momente grele.

Comunicatul transmis de soţia lui Helmut Duckadam, Alexandra, după decesul câştigătorului Cupei Campionilor Europeni

A luptat cât a putut pentru toate prin câte i-a fost dat să treacă, dar din păcate zbuciumul lui s-a oprit azi 02.12.2024.

Toți cei care doresc să-i aducă lui Helmut Duckadam un ultim omagiu sunt așteptați la Arena Națională, sector VIP, marți 03 decembrie începând cu orele 14:00.

În aceste momente grele vă rog să ne respectați durerea și dreptul la intimitate”, a transmis soţia lui Helmut Duckadam, Alexandra Duckadam, într-un comunicat.

Reclamă
Reclamă

Helmut Duckadam a murit la vârsta de 65 de ani! Sportul românesc, în doliu după decesul „Eroului de la Sevilla”

Helmut Duckadam a murit, luni, la vârsta de 65 de ani. Fotbalul românesc este în doliu. Decesul lui Helmut Duckadam s-a produs în jurul orei 11:00.

Duckadam a scris istorie în tricoul Stelei, echipă pe care a ajutat-o să câştige Cupa Campionilor Europeni în 1986. A apărat patru penalty-uri în finala cu Barcelona şi şi-a căpătat atunci porecla de „Eroul de la Sevilla”.

Duckadam a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani. Din păcate, vestea tragică a venit astăzi, la ora 11.50. Helmut Duckadam s-a stins din viaţă la vârsta de 65 de ani.

Reclamă

Helmut a fost internat în stare gravă la Spitalul Militar. „Eroul de la Sevilla” a fost internat la terapie intensivă, iar medicii au depus eforturi uriaşe pentru a-i salva viaţa. Din păcate, aceştia nu au mai putut face nimic.

Marcel Puşcaş a făcut anunţul şi a început să plângă pe reţelele sociale.

Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis

Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis în luna septembrie! „Eroul de la Sevilla” a avut programată o intervenţie chirurgicală la Spitalul Universitar.

Duckadam a avut şi în trecut probleme cardiovasculare. El mărturisea că primele probleme de acest gen au apărut înainte să apere cele 4 penalty-uri în finala de la Sevilla.

A reușit, acum vedem mai departe. Durează recuperarea… e grea de tot, dar asta e.

(n.r.: Doctorii ce spun? A fost bine?) Da! Totul a fost în parametri, acum vedem mai departe”, a spunea atunci Helmut Duckadam, în exclusivitate pentru Antena Sport.

În 1986 lui Duckadam i s-a descoperit un cheag de sânge la mâna dreaptă, acesta fiind şi motivul pentru care şi-a încheiat prematur cariera în fotbal.

Helmut Duckadam a avut o carieră fabuloasă

Fostul mare portar al echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Helmut Duckadam, supranumit „Eroul de la Sevilla”, s-a născut în localitatea Semlac, judeţul Arad, la 1 aprilie 1959

A început să joace fotbal în 1975, la Gloria din Arad. Până în 1983, când s-a transferat la Steaua Bucureşti, a mai evoluat la UTA (1977 şi 1978-1983) şi Constructorul Arad (1977-1978).

Odată cu venirea în Bucureşti, a început şi ascensiunea lui ca jucător. Primul meci mare îl face la Bucureşti, în întâlnirea retur cu A.S. Roma din Cupa Cupelor, din toamna lui 1984, când la 0-0, în minutul 87, a apărat un penalty.

Vârful carierei sportive îl atinge în ediţia 1985-1986 a Cupei Campionilor Europeni, când pe întreaga durată a competiţiei, dar mai ales în memorabila finală de la Sevilla, Steaua-CF Barcelona (0-0, 2-0, după penalty-uri), apără de-a dreptul senzaţional, determinându-i pe ziariştii spanioli, şi nu numai, să-i aprecieze evoluţia la superlativ. Cele patru lovituri consecutive de la 11 m apărate în faţa jucătorilor spanioli – Alesanco, Pedraza, ‘Pichi’ Alonso şi Marcos – l-au făcut să intre în „Cartea Recordurilor”.

Helmut Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor după ce a apărat 4 lovituri de la 11 metri în finala din 1986 de la Sevilla

Imediat după meciul care a fost televizat de postul naţional, pentru prima dată în regimul comunist, oamenii au ieşit nechemaţi în stradă să se bucure pentru izbânda fotbaliştilor de la Steaua. Circa 30.000 de oameni au plecat spre Aeroportul Otopeni şi au ocupat esplanada să-şi întâmpine campionii. În aproape toate colţurile ţării, noaptea de 7 spre 8 mai 1986 a fost practic una albă.

După cinci zile de la finala de la Sevilla, într-un cadru solemn, clubului de fotbal Steaua i s-a acordat Ordinul Steaua Republicii Socialiste România clasa I. Titularii, printre care evident şi Duckadam, antrenorii Ienei şi Iordănescu, plus preşedintele Alecsandrescu au primit Meritul Sportiv clasa I. Rezervele şi ceilalţi din staff au primit Meritul Sportiv clasa a II-a.

Duckadam a evoluat în 133 de meciuri pe prima scenă, are două prezenţe la naţională şi 11 în cupele europene. A câştigat un titlu de campion şi o cupă a României (1985) şi Cupa Campionilor Europeni (1986). A fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în 1986, fiind menţionat şi în revista „France Football”.

Un anevrism axilar a pus capăt neaşteptat carierei lui Helmut Duckadam. Se afla la un foc de tabără, pe malul Mureşului, când a alunecat, s-a sprijinit pe mână şi, probabil, cheagul de sânge s-a deplasat blocând circulaţia în braţul drept. S-a dus la medicul din sat dar a ajuns urgent la Bucureşti unde a fost operat şi i-a fost salvat braţul.

După încheierea activităţii de fotbalist, Duckadam s-a angajat la Poliţia de frontieră din judeţul Arad, dar s-a pensionat din motive medicale.

 

Înapoi la Homepage
Reclamă

Va ajunge Cristiano Ronaldo la borna 1.000 de goluri marcate în carieră?

Loading ... Loading ...
Citește și:
Reclamă
23:54 15 apr.

PSG şi Barcelona au tremurat, dar s-au calificat în semifinalele Champions League! Dramatism total în sferturi

23:36 15 apr.

UPDATESerhou Guirassy a scris istorie pentru Dortmund! I-a depăşit pe Lewadowski şi Haaland contra Barcelonei

23:32 15 apr.

Aston Villa, două goluri în trei minute cu PSG. Execuţii de senzaţie ale englezilor

23:10 15 apr.

„Sper să nu ratez trofeul”. Cosmin Olăroiu, după calificarea lui Al Sharjah în finala Ligii Campionilor Asiei 2

22:43 15 apr.

Şeful Formulei 1, veşti proaste pentru fani! Ce circuit riscă să iasă din calendar: „Din ce în ce mai dificil”

22:41 15 apr.

Veste uriaşă pentru Dinamo. Se va semna contractul pentru noul stadion din Ştefan cel Mare

1 Echipa din Liga 1 care vrea să-l transfere pe Marius Ştefănescu. Cât cere Gigi Becali în schimbul lui 2 Sorin Cârţu cere ca Florin Tănase şi Ştefan Târnovanu să fie chemaţi la Comisii: „Astea ce înseamnă?” 3 Marius Şumudică, scandal cu Elias Charalambous: „Nişte mizerii! Să-şi ceară scuze” 4 VideoAl Sharjah, echipa lui Cosmin Olăroiu, a întors dramatic soarta semifinalei Ligii Campionilor Asiei 2 5 Gigi Becali, dialog incredibil cu Marius Şumudică: „Eşti arbitru? / Poate fac herpes” 6 „De ce naiba să mă retrag?” Constantin Budescu îl acuză pe Ilie Stan: „Am înţeles că a făcut aşa şi cu alţii”
Citește și