Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Artemon Apostu-Efremov, despre noua colaborare a Simonei Halep: „Nu este o soluție pe termen mediu și lung!” + De ce îşi schimbă des antrenorii campioana noastră

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 14 martie 2022, 12:30 / Actualizat: 14 martie 2022, 14:38

Artemon Apostu-Efremov, despre noua colaborare a Simonei Halep: „Nu este o soluție pe termen mediu și lung! + De ce îşi schimbă des antrenorii campioana noastră

Simona Halep, spectacol total

Getty Images

Artemon Apostu-Efremov, despre noua colaborare a Simonei Halep

Simona Halep va colabora cu un antrenor de la Academia ”Patrick Mouratoglou”, la turneele de la Indian Wells și Miami. Este vorba despre Morgan Bourbon, antrenor francez de 29 de ani recomandat de Patrick Mouratoglou. Totuşi, Artemon Apostu-Efremov nu este convins că „Simo” va continua colaborarea cu acesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Știu și eu ce știți voi din presă. Este cu cineva de la Academia lui Patrick Mouratoglou la Indian Wells. Cu un antrenor francez. Nu știu dacă va continua cu el. Poți să câștigi un turneu fără antrenor, dar nu este o soluție pe termen mediu și lung. E greu, pentru că atunci tot procesul vine pe umerii tăi și e dificil să-l gestionezi.

(n.r. O lași în pace pe Simona după meci, când e nervoasă?) De obicei, da. Depinde de la sportiv la sportiv. Unele jucătoare sunt capabile după 10 minute să vorbească cu tine despre meci. La altele trebuie să treacă o noapte. Dar acolo suntem împreună și cred că imediat după meci, mai ales după ce pierd, au nevoie de confort emoțional, de o îmbrățișare. Toate jucătoarele intră pe teren și dau tot ce pot. Când pierd sunt dezamăgite și au nevoie de susținere”, a declarat Artemon Apostu-Efremov, în exclusivitate, la AS.ro LIVE.

De ce îşi schimbă Simona Halep des antrenorii

„Arti” a colaborat timp de un an și jumătate cu cea mai bună jucătoare din România. Trei titluri a câștigat campioana noastră când a fost pregătită de Apostu-Efremov. S-au bucurat împreună în succesele din 2020 de la Roma, Dubai și Praga.

„Un an și jumătate cu Simona au fost mai mult de atât. Am prins cu ea perioada din pandemie, am lucrat mult timp împreună. Nu știu de ce se schimbă așa des antrenorii. E chestia asta, nu mai există răbdarea de dinainte. Acum, dacă nu merge ceva, cauți altceva. Nu mai are nimeni răbdare. Totuși, există multe colaborări de durată în tenis. Cred că un ciclu corect durează 4-5 ani. În această perioadă ai timp să îi transmiți jucătorului tot ce ai de transmis, iar el ia de la tine tot ce e de luat.

Reclamă

(n.r. E greu să vii la jucătoare în timpul meciului?) E greu, timpul e limitat și nu știi în ce stare o găsești. În 60 de secunde trebuie să îi faci sinteza și să îi transmiți informațiile, pentru ca ea să le pună în practică. Uneori funcționează, alteori nu. De multe ori fierb pe margine, depinde de meci. Mă gândesc ce i-aș putea spune dacă mă cheamă, de exemplu, la scorul de 4-3. Din exterior îți dai seama mai bine ce se întâmplă pe teren”, a mai spus antrenorul.

Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și