Închide meniul

Emma Răducanu a dus Marea Britanie la turneul final Billie Jean King Cup. Două victorii uriaşe cu Franţa

Dan Roșu Publicat: 14 aprilie 2024, 13:11

Reclamă
Emma Răducanu a dus Marea Britanie la turneul final Billie Jean King Cup. Două victorii uriaşe cu Franţa

Emma Răducanu a dus Marea Britanie la turneul final Billie Jean King Cup

Emma Răducanu a dus Marea Britanie la turneul final Billie Jean King Cup - Profimedia Images

Emma Răducanu a dus Marea Britanie la turneul final Billie Jean King Cup. Emma a fost decisivă pentru calificarea Marii Britanii la turneul final al Billie Jean King Cup, în dauna Franţei, învinsă cu 3-1 în faţa propriului public, la Le Portel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campioana din 2021 de la US Open, Emma Răducanu, al cărei tată este român, a adus sâmbătă punctul victoriei Marii Britanii, după ce a trecut de Diane Parry la capătul unui meci foarte disputat, 4-6, 6-1, 7-6 (7/1).

Emma Răducanu a dus Marea Britanie la turneul final Billie Jean King Cup

Vineri, Diane Parry a dominat-o pe Katie Boulter, 6-2, 6-0, apoi Emma Răducanu a adus primul punct pentru Marea Britanie, învingând-o pe Caroline Garcia, 3-6, 6-3, 6-2. În primul meci de sâmbătă, Katie Boulter a învins-o pe Clara Burel, 7-5 6-0.

Răducanu, acum locul 302 mondial, a ratat cea mai mare parte a sezonului trecut, după ce s-a operat la gleznă şi la ambele încheieturi ale mâinilor.

Echipa Marii Britanii nu se mai impusese până acum în faţa Franţei când aceasta a fost gazdă. Acest succes este cu atât mai notabil cu cât zgura nu este o suprafaţă foarte apreciată nici de Boulter, nici de Răducanu.

Reclamă

România, calificare la turneul final Billie Jean King Cup

Printre echipele calificate la turneul final al Billie Jean King Cup este şi Polonia care, bazându-se pe numărul unu mondial Iga Swiatek, a învins Elveţia cu 4-0. Tot cu 4-0 au trecut Australia de Mexic, respectiv Statele Unite de Belgia.

Echipa Japoniei, având-o în componenţă pe Naomi Osaka, a obţinut calificarea în dauna Kazahstanului, iar
Slovacia a trecut de Slovenia. La Sao Paulo, Germania a învins Brazilia cu 3-1.

Aşa cum s-a anunţat, echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la Fernandina Beach (Florida), printr-un punct adus la dublu de perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian.

Reclamă 4 / 0/3

Echipele câştigătoare ale celor opt dueluri de calificare din cadrul Billie Jean King Cup se califică la turneul final, alături de Spania, ţara gazdă, Canada, campioana en titre, Italia şi Cehia.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 18:00 VIDEOCatanzaro – Venezia 3-2 a fost în AntenaPLAY! Meci „nebun”, decis de un penalty ratat, repetat şi transformat! 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei Vezi toate știrile
Citește și