Închide meniul

Locurile pe grila de start la Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, lărgite cu 20 cm

Dan Roșu Publicat: 30 martie 2023, 11:57

Reclamă
Locurile pe grila de start la Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, lărgite cu 20 cm

Locurile pe grila de start la Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, lărgite cu 20 cm

Fernando Alonso, în timpul unei curse / Profimedia Images

Locurile pe grila de start la Marele Premiu de Formula 1 al Australiei au fost lărgite cu 20 cm după polemica iscată din penalităţile aplicate lui Esteban Ocon (Alpine) şi Fernando Alonso (Aston Martin) la primele două curse din acest sezon, a anunţat, joi, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), citată de AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei doi piloţi au primit o penalitate de cinci secunde după ce s-au poziţionat prost pe locurile lor chiar înaintea startului, deşi nu au avut de câştigat de pe urma acestei proaste poziţionări.

Locurile pe grila de start la Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, lărgite cu 20 cm

La Jeddah (Arabia Saudită), Alonso a fost privat chiar temporar de al 100-lea podium din carieră din cauza acestei sancţiuni.

FIA a considerat, de fapt, că această penalitate, în timpul căreia mecanicii nu au voie să atingă maşina la standuri, a fost prost aplicată întrucât cricul unuia dintre ei a atins monopostul timp de cinci secunde. Iar acest lucru a atras o nouă penalitate de zece secunde, care a fost oficializată după cursă şi a făcut ca Alonso să fie retrogradat pe locul 4.

Dar Aston Martin a făcut apel la această sancţiune şi a obţinut în final câştig de cauză, dovedind că alte echipe nu au fost sancţionate în trecut pentru o situaţie asemănătoare. La trei ore după cursă, Alonso şi-a recuperat locul trei spre suprinderea generală.

Reclamă

În consecinţă, FIA a decis să facă un pas către piloţi, lărgind cu 20 cm locurile pe grila de start care măsoară 2,70 m.

Fernando Alonso, despre șansele de a câștiga o cursă cu Aston Martin

Fernando Alonso a vorbit despre șansele de a câștiga o cursă cu Aston Martin. Dublul campion mondial crede că echipa sa are nevoie de puțin „ajutor” din partea celor de la Red Bull. După primele două curse ale sezonului, Aston Martin a bifat tot atâtea podiumuri, ambele prin Fernando Alonso.

„Max Verstappen a avut ceva probleme de fiabilitate atât în calificări, cât și în cursă. Cred că vor mai fi circuite unde fiabilitatea va conta, vom avea nevoie de „ajutor” din partea Red Bull și sper să profităm de oportunitățile ivite.

Reclamă 4 / 0/3

Diferența a fost puțin mai mică în Arabia Saudită, spre desoebire de Bahrain. Acolo dacă ar fi forțat, ar fi fost foarte în față. Aici a fost mai bine însă, am și condus cursa în primele 2 tururi. Sper să nu fie ultima în care se întâmplă asta”, a declarat Fernando Alonso, potrivit autosport.com.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:24 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și