Comitetul Internaţional Olipmic a decis să introducă breakdance-ul la Jocurile Olimpice, începând cu ediţia din 2024, care se va desfăşura la Paris. Paul Gheorghe consideră că această cultură va fi văzută cu totul atlfel de acum înainte.
Paul Gheorghe: "Noi dăm un viitor copiilor"
"Mă bucură faptul că oameni, Guvernul, oricine se uită, să înţeleagă că această şapcă, pentru noi, este coroana. Faptul că ne îmbărcăm puţin mai larg, nu suntem acei "homeless",cum se spune mai de mult. Toţi cei care trăim în comunitatea asta şi respectăm cultura, am fost o perioadă lungă de timp subjugaţi.
Lumea a considerat că noi suntem cei care facem lucrurile rele, când de fapt, noi suntem cei care scoatem şi dăm un viitor copiilor. E un lucru extraordinar de frumos să vezi lucrurile astea. Spun lucrurile astea pentru că eu călătoresc foarte mult şi văd lucrurile astea.
Tu, ca dansator, dacă te întâlneşti în orice alt colţ al lumii cu un coleg şi dansezi cu el, se creează o chimie, o conexiune, de parcă te-ai şti cu el de o viaţă", a declarat Paul Gheorghe la AS.ro LIVE.
- AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.
Paul Gheorghe: "Breakdance-ul este o artă, nu este sport"
Paul Gheorghe a dezvăluit faptul că în România se lucrează deja la o soluţie pentru ca ţara noastră să poată participa la Olimpiada de la Paris cu breakdance-ul, care este mai mult o artă, conform fondatorului Trouble Dance Company.
"Nu poţi să-l numeşti sport, pentru că este artă, dar dacă se găseşte conexiunea de mijloc, va arăta foarte bine. Nu o să te jurizeze un gimnast, spre exemplu, vor fi oameni care au dansat, care ştiu despre ce este vorba.
Sunt oameni care sunt legende, care au dansat. Trebuie să intre în sistemul pe care Federaţia îl va pune. Acesta se va aplica undeva prin martie-aprilie", a mai spus Paul Gheorghe la AS.ro LIVE.
Hip-hop-ul a salvat multe vieţi
Fondatorul Trouble Crew a povestit şi despre battel-urile care aveau loc la începuturile culturi hip-hop, în State, şi consideră că această formă de manifestare a salvat multe vieţi.
"Hip-hop-ul a salvat foarte multe vieţi. Dacă înainte luau un pistol şi se împuşcau, la battel li se dă un microfon şi puteau spune fiecare ce vrea, iar publicul decidea şi după se pleca acasă", a încheiat Paul Gheorghe.