Închide meniul

Franţa – România 30-25, în primul meci din grupa principală de la EURO 2024! Evoluţie excelentă a „tricolorelor”, în duelul cu campioana mondială

Alex Ioniță Publicat: 5 decembrie 2024, 20:40

Reclamă
Franţa – România 30-25, în primul meci din grupa principală de la EURO 2024! Evoluţie excelentă a „tricolorelor, în duelul cu campioana mondială

Echipa națională de handbal a României / Profimedia

Meciul dintre Franța și România, încheiat cu scorul 30-25, din grupa principală 1 a EHF EURO 2024, a fost în format LIVE TEXT pe AS.ro. „Tricolorele” au făcut un meci eroic la Debrecen, însă au cedat în cele din urmă în confruntarea cu campioana mondială en-titre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România era condusă cu 12-9 la pauză, iar în repriza a doua a avut o evoluţie extrem de solidă. Elevele lui Florentin Pera au egalat în mai multe rânduri, însă nu au putut trece în faţă pe tabela de marcaj. În următorul meci, „tricolorele” vor înfrunta Suedia. Duelul se va disputa mâine, de la ora 16:30.

Franța a intrat cu 2 puncte în grupa principală a Campionatului European grație victoriei cu Polonia, scor 35 la 22, din grupa preliminară. De cealaltă parte, România are 0 puncte, având în vedere că a pierdut meciul cu Muntenegru, scor 25 la 27.

Tricolorele vor juca în al doilea meci cu Suedia, vineri (16.30), al treilea cu Ungaria (duminică, 19.00) şi ultimul din grupa I, cu Polonia, în 10 decembrie (16.30). Primele două clasate în ambele grupe vor juca în semifinalele din 13 decembrie, urmate de finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

În grupa preliminară B, pe care a încheiat-o pe locul 2, România a obţinut rezultatele: 29-28 cu Cehia, 25-27 cu Muntenegru şi 27-25 cu Serbia. Turneul final al CE2024 are loc în Ungaria, Elveţia şi Austria, fiind prima ediţie cu 24 de echipe la start. Meciurile din grupele principale se joacă la Debrecen şi Viena, capitala Austriei urmând a găzdui şi fazele finale.

Reclamă
Reclamă

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

Deţinătoarea trofeului este Norvegia, care luptă pentru al 10-lea titlu european, din care ultimele cinci au fost câştigate cu Thorir Hergeirsson, antrenor principal şi în prezent. De la CE2024, trei echipe se vor califica direct la CM2025.

Franța – România 30-25

Final: Franţa – România ! „Tricolorele” au avut o evoluţie excelentă, în a doua repriză a duelului de la Debrecen, însă în cele din urmă au cedat în confruntarea cu campioana mondială en-titre.

Reclamă

Min. 52: Franţa – România 23-21. Bianca Bazaliu a primit o eliminare de două minute, după golul marcat de Grandeau.

Min. 51: Franţa – România 22-20. Campioana mondială s-a distanţat din nou pe tabelă, după ce Granier a marcat.

Min. 49: Franţa – România 20-20! Bianca Bazaliu a marcat şi „tricolorele” au revenit din nou pe tabelă.

Min. 48: Franţa – România 20-19! Granier a marcat şi a dus Franţa în avantaj.

Min. 45: Franţa – România 19-19! „Tricolorele” au reuşit să egaleze din nou! Evoluţie magistrală a elevelor lui Pera.

Min. 42: Franţa – România 16-16! „Tricolorele” au revenit pe tabelă şi au egalat campioana mondială.

Min. 40: Franţa – România 16-14! Campioana mondială este în continuare în avantaj pe tabela de marcaj.

Min. 31: A început repriza secundă.

Pauză: Franţa – România 12-9! „Tricolorele” sunt conduse, după primele 30 de minute de joc.

Min. 13: Franţa – România 5-4! „Tricolorele” au redus din diferenţă şi sunt la un singur gol distanţă pe tabelă.

Min. 3: Franţa – România 3-0! Campioana mondială en-titre a început perfect partida!

Min. 1: A început partida Franţa – România!

Franța a obținut calificarea în grupa principală după ce a câștigat Grupa C, din care au mai făcut parte Polonia, Spania și Portugalia. Selecționata din Hexagon s-a impus în toate cele 3 partide, calificându-se astfel cu maximum de puncte.

România s-a calificat în grupa principală 1 după ce a terminat pe locul al 2-lea Grupa B din preliminarii. Elevele lui Florentin Pera le-au învins pe Cehia și Serbia și au fost învinse de Muntenegru, națională care a încheiat grupa pe primul loc.

Franța este cea mai puternică națională din grupa principală 1, fiind și una dintre favoritele la câștigarea turneului. Selecționata pregătită de Sebastien Gardillou este campioană mondială en-titre, dar și vicecampioană olimpică la Jocurile de la Paris.

România și Franța s-au mai întâlnit în acest an în cadrul unui meci amical, în luna aprilie. La momentul respectiv, selecționata din Hexagon s-a impus cu scorul de 30 la 28.

Înainte de duelul cu Franța, selecționerul României a vorbit despre principalul obiectiv al echipei naționale: calificarea la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 2028.

„Ne dorim o echipă competitivă, capabilă să ne reprezinte cu succes la cele mai mari competiții internaționale. Calificarea la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028 rămâne un obiectiv clar și comun al Federației Române de Handbal și al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Această competiție (n.r. EURO) este o oportunitate extraordinară pentru proiectul de reconstrucție pe care ni l-am asumat. Evoluăm în grupele principale alături de echipe de top din Europa, ceea ce ne oferă o motivație suplimentară pentru a ne ridica nivelul de performanță. Ne dorim să păstrăm aceeași atitudine și spirit de echipă, elemente care ne-au ajutat să obținem cele două victorii și să ne calificăm în Main Round”, a spus Florentin Pera, citat de FRH.

România, la barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din 2025

România s-a calificat în grupa principală a Campionatului European de handbal, dar acesta nu este singurul obiectiv atins de tricolore la competiţia continentală de final de an, ce se va desfăşura până pe 15 decembrie, în Ungaria, Elveţia şi Austria.

Victoria cu Serbia ne-a adus şi mai aproape de Campionatul Mondial. Astfel, echipa lui Florentin Pera a obţinut biletele pentru barajul pentru Mondialul din 2025, ce se va disputa în perioada 27 noiembrie – 14 decembrie, în Olanda şi Germania.

Avantajul pe care îl va avea România este acela de a fi cap de serie, susţine We Love Sport. Asta presupune că vom întâlni o echipă care va termina sub locul 18 la EURO sau care chiar nu a participat la turneul final european.

Aceasta ar fi o performanţă notabilă, ţinând cont că echipa lui Florentin Pera trece printr-un schimb de generaţii, după retragerea pieselor de bază, Cristina Neagu, Crina Pintea sau Eliza Buceschi.

Înapoi la Homepage
Reclamă

Va ajunge Cristiano Ronaldo la borna 1.000 de goluri marcate în carieră?

Loading ... Loading ...
Citește și:
Reclamă
22:36

Valentin Mihăilă, prezenţă surpriză la derby-ul Universitatea Craiova – FCSB. Lângă cine a fost surprins

22:34

VIDEONew York Islanders – New Jersey Devils 1-0. Derby-ul din NHL a fost LIVE în AntenaPLAY

22:31

Ce discuţie a avut Kylian Mbappe cu jucătorul căruia îi putea rupe piciorul în meciul cu Alaves!

22:22

Denis Drăguş s-a accidentat din nou la Trabzonspor! Sezon de coşmar pentru atacantul naţionalei

22:17

Cum a reacționat Răzvan Lucescu după ce PAOK a pierdut duelul crucial cu Panathinaikos, din Superliga Greciei

21:55

Mihaela Cambei a cucerit 3 medalii de aur la Campionatele Europene! Performanţă uriaşă pentru româncă

1 „M-a deranjat!” Dorinel Munteanu a văzut gestul făcut de jucătorii lui Sepsi după 1-4 cu Farul și a reacționat 2 Răzvan Lucescu semnează cu noua echipă! Anunţul momentului despre antrenorul român 3 VIDEOOscar Piastri, pole-position în MP al Bahrainului. Tur perfect pentru pilotul McLaren. Verstappen, pe şapte 4 U Cluj – Dinamo 2-4! „Câinii”, la prima victorie din play-off după un meci „nebun”. Cum arată clasamentul 5 Motivul pentru care Mihaela Cambei ţine nemişcată în parcare maşina primită cadou de la Ion Ţiriac: „O văd în fiecare dimineaţă” 6 Fiorentina – Parma 0-0. Ianis Hagi, „eroul” lui Rangers în meciul cu Aberdeen
Citește și