Ana Maria Popescu a câştigat medalia de argint la JO 2020. Ea a spus că a fost cea mai chinuită medalie cucerită într-o carieră impresionantă.
Drama neştiută a Ana Mariei Popescu
Sportiva în vârstă de 36 de ani nu a vorbit şi despre probleme de familia cu care se confruntă. Soţul ei, Pavel, suferă de o boală gravă. A învins-o în urmă cu câţiva ani, dar a recidivat.
Soţul spadasinei a fost supus unei intervenţii chirurgcale, miercuri, scrie playsport.ro. Ana Maria Popescu a confirmat momentele dificile prin care trece, dar nu a făcut niciun comentariu.
„Pleci. Te întorci învingătoare și apoi… apoi eu”, i-a transmis Pavel, înainte de competiţia de la Tokyo, mai scrie sursa citată.
Fost jucător de polo, acesta a urmărit cu emoţie meciurile Anei, inclusiv finala pierdută dramatic, la tuşa de aur.
Pavel Popescu, fericit pentru medalia cucerită de soţia sa la Tokyo
După ce şi-a văzut soţia pe podium, el a reacţionat, în exclusivitate pentru Antena Sport.
„A fost mult mai ok decât alte finale, comparativ cu cea de la Rio, pentru că am văzut-o după primele asalturi că este foarte motivată și concentrată. Astăzi chiar am fost relaxat, eram sigur pe ea. (n.r. Valorează argintul asta cât un aur?) Cu siguranță. Când câștigi medalia de argint, pierzi aurul. Întotdeauna am fost mândru de ea și pentru mine nu a contat niciodată medalia, ci să fie ea mulțumită după ce s-a terminat concursul. Dacă ea vrea să concureze și la Paris, eu nu pot să nu fiu de acord”, a declarat Pavel Popescu.
Spadasina care a adus glorie României le-a transmis tuturor să creadă în visurile lor.
„Am muncit atât amar de vreme! E cea mai muncită şi mai chinuită medalie a mea. Am îndurat foarte mult ca să ajung aici. Am demonstrat că orice vis poate deveni realitate, dacă crezi suficient de mult în el. Vouă, celor de acasă, vă mulţumesc pentru gândurile bune şi pentru toate urările”, a spus Ana Maria Popescu pentru AntenaSport.
Cine este Ana Maria Popescu
Sportiva de 36 de ani, care a devenit celebră cu numele de Ana Maria Brânză, a fost desemnată de trei ori cea mai bună spadasină din lume, în 2008, 2009 şi 2013. A câştigat 20 de medalii la campionatele europene şi mondiale. De asemenea a cucerit şi medalia de aur cu echipa la Jocurile Olimpice de la Rio (2016) şi medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008).