Românul a muncit timp de doi ani la abator şi dezvăluie, într-un interviu acordat Deutsche Welle că a trebuit să muncească şi peste program.
„Erau 12 sau chiar 13 ore lucrate… Am notat orele suplimentare. La final, însă, nimic din toate acestea nu s-au regăsit pe fluturașul de plată al salariului”, a spus acesta, care a detaliat şi condiţiile grele de muncă.
„Era foarte frig și umed, liniile de asamblare se mișcau foarte repede. I-am auzit pe colegi plângând noaptea de la atâta durere. Mâinile le erau umflate cu totul, dar ne-am încurajat unii pe alții și ne-am spus să răbdăm”, a mai spus acesta.
Românul a povestit şi un episod cu un bun prieten care, după o zi de muncă la abator, a decis să revină în România.
„Un prieten de-al meu m-a rugat să-l iau cu mine, a vrut cu adevărat să lucreze în Germania. I-am spus: ia cel puțin destui bani de buzunar pentru a-ți cumpăra un bilet înapoi spre casă. A fost un sfat bun, pentru că după o singură zi la Tonnies, prietenul meu nu a mai rezistat și s-a întors în România”, a mai povestit acesta.
Patronul abatorului din Germania, implicat în fotbal
Acesta este şeful echipei de fotbal Schalke 04, acolo unde au jucat Ciprian Marica, actualul patron al celor de la Farul Constanţa, dar şi Ciprian Deac, unul dintre cei mai importanţă jucători româi. . Este căsătorit și are doi copii, iar revista americană Forbes îi estimează averea la 1,4 miliarde de euro, fiind al 85-lea cel mai bogat neamț.