Ce poți face cu mobila pe care nu o mai folosești. Vrei să renunți la mobila pe care o foloseai până acum și să o înlocuiești cu alta mai modernă, după preferințele tale. Totuși, nu ești dispus să arunci piesele de mobilier vechi, pentru că încă mai sunt bune și pot fi folosite. Care să fie soluțiile în acest caz? Te invităm să le descoperi pe unele dintre ele în rândurile de mai jos.
Ce poți face cu mobila pe care nu o mai folosești. Scoate-o la vânzare sau doneaz-o
Dacă piesele de mobilier sunt încă în stare bună, sau poate că au căpătat deja patina timpului, nicio problemă, le poți scoate la vânzare. Sunt destui amatori de chilipiruri care abia așteaptă o astfel de vânzare pentru a cumpăra la preț mai mic piese de mobilier pe care mai apoi să le recondiționeze și să le revândă. De asemenea, dacă mobila ta este cu adevărat veche, și este dintr-o anumită perioadă din trecut sau într-un stil aparte, poți încerca să discuți cu personalul de specialitate de la un muzeu, pentru a vedea dacă nu cumva o poți dona acolo. Mobila veche poate fi uneori o adevărată comoară.
În cazul în care mobila nu este suficient de veche pentru a fi primită la un muzeu, dar este încă în stare bună și mai poate fi utilizată, te poți interesa dacă o poți dona cuiva care chiar are nevoie. Vei face și o faptă bună, și în plus, piesele tale de mobilier vor avea parte de o nouă viață.
Păstreaz-o într-un spațiu de depozitare
Nu ești dispus nici să o vinzi, și nici să o donezi, mai ales că știi că în amenajările interioare stiluri care par acum învechite, au tendința să revină în actualitate. Iar piesele tale de mobilier încă se mai prezintă bine, și nu vrei să renunți la ele. Nimic mai simplu: o păstrezi într-un spațiu de depozitare adecvat, unde să nu fie supus intemperiilor naturii și altor factori externi. Dar ce faci când nu locuiești la casă, să folosești în acest sens garajul sau o magazie, ori poate spațiul în care intenționezi să o pui la păstrare nu este chiar atât de sigur?
Ori poate nu ai nicio cunoștință care să îți vină în ajutor în acest sens? Nimic mai simplu: apelezi la un spatiu depozitare de inchiriat organizat în mod profesionist, și gata problema este rezolvată. În marile orașe și în Capitală există deja firme care se ocupă cu așa ceva, prin urmare trebuie doar să îi alegi pe cei care răspund cel mai bine cerințelor tale. Cu doar o chirie lunară modică, vei avea parte de cele mai bune condiții de depozitare, iar bunurile tale vor fi în siguranță!
Combină piesele de mobilier vechi, cu cele noi
Dacă ai puțin simț artistic, știi deja despre ce vorbim? Stilurile rustic, retro și chabby chic, la fel ca și cel clasic și tradițional se pretează foarte bine să pună în valoare anumite piese de mobilier mai ”vechi”, care să însoțească în mod armonios pe cele noi. Internetul este o foarte bună sursă de inspirație în acest sens, pentru că mulți s-au aflat în situația ta și au reușit să facă adevărate minuni cu puțină imaginație și îndemânare.
Mobila veche are avantajul că este mult mai solidă decât cea nouă, așa că sigur vei reuși să creezi ceva cu adevărat remarcabil, iar prietenii tăi îți vor admira imaginația și cum ai reușit să faci niște combinații cu adevărat surprinzătoare. În sens pozitiv, desigur!
O nouă viață
De ce să renunți la ceva care arată încă bine, are o rezistență ridicată și, în plus, are valoare sentimentală pentru tine? Atunci una dintre soluțiile cele mai bune ar fi să apelezi la un restaurator profesionist, care îi poate oferi acesteia strălucirea și farmecul de odinioară.
Sau, dacă te pricepi și tu puțin la astfel de proiecte, poți căuta pe internet idei despre cum poți să îi oferi o nouă înfățișare mobile tale vechi și astfel casa ta să aibă un aspect demn de o revistă de specialitate. Ai la îndemână o mulțime de mici trucuri de efect: poți vopsi, aplica autocolante sau colaje, schimbă butoanele sau mânerele și multe altele. Este imposibil să nu găsești ceva care să schimbe lucrurile în bine!
O altă întrebuințare
Dacă și tu iubești proiectele handmade, atunci rândurile următoare sunt perfecte pentru tine. Cu doar câteva unelte, multă răbdare și imaginație, anumite piese de mobilier vechi pot fi transformate în ceva aparte. Patul din lemn al bebelușului care acum a crescut destul de mult și nu îl mai folosește poate fi transformat într-o băncuță pentru terasă sau grădină, ori poate chiar și un birou pentru tine.
Taburetele pe care bunica ta le folosea la bucătărie au nevoie doar de puține schimbări pentru a fi transformate în ghivece pentru florile tale, sertarele de la o comodă mai veche au nevoie doar de o mână de vopsea și apoi le poți folosi drept niște rafturi speciale, cufărul vechi plin de cărți devine o masă de cafea interesantă, ori poate o insulă pentru bucătărie… Sunt nenumărate posibilități, iar dacă nu îți vine nicio idee, poți să cauți sugestii și pe internet, să vezi ce le-a trecut altora prin minte. Deși, noi suntem siguri că vei reuși să te achiți cu brio de această misiune.
Lemne pentru foc
Dacă totuși mobila este atât de veche încât nu mai poți face nimic cu ea, oricât de multă bunăvoință ai avea, atunci nu îți mai rămâne decât să o transformi în lemne pentru foc și să o folosești chiar tu sau să dai surcelele cuiva care chiar are nevoie!
- Mobila poate fi vândută sau donată
- WTT Finals Fukuoka e live în AntenaPLAY, în perioada 20-24 noiembrie
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt live exclusiv în AntenaPLAY
- „Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
- Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
- (P) Pokerul Stud Hi-Lo: Joci atât cu mâinile mari, cât și cu cele mici