Închide meniul

(P) Ce poți face cu mobila pe care nu o mai folosești

Reclamă

Antena Sport Publicat: 25 mai 2023, 14:20 / Actualizat: 3 iunie 2023, 18:39

(P) Ce poți face cu mobila pe care nu o mai folosești

Ce poți face cu mobila pe care nu o mai folosești

Depozit de mobilă

Ce poți face cu mobila pe care nu o mai folosești. Vrei să renunți la mobila pe care o foloseai până acum și să o înlocuiești cu alta mai modernă, după preferințele tale. Totuși, nu ești dispus să arunci piesele de mobilier vechi, pentru că încă mai sunt bune și pot fi folosite. Care să fie soluțiile în acest caz? Te invităm să le descoperi pe unele dintre ele în rândurile de mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți face cu mobila pe care nu o mai folosești. Scoate-o la vânzare sau doneaz-o

Dacă piesele de mobilier sunt încă în stare bună, sau poate că au căpătat deja patina timpului, nicio problemă, le poți scoate la vânzare. Sunt destui amatori de chilipiruri care abia așteaptă o astfel de vânzare pentru a cumpăra la preț mai mic piese de mobilier pe care mai apoi să le recondiționeze și să le revândă. De asemenea, dacă mobila ta este cu adevărat veche, și este dintr-o anumită perioadă din trecut sau într-un stil aparte, poți încerca să discuți cu personalul de specialitate de la un muzeu, pentru a vedea dacă nu cumva o poți dona acolo. Mobila veche poate fi uneori o adevărată comoară.

În cazul în care mobila nu este suficient de veche pentru a fi primită la un muzeu, dar este încă în stare bună și mai poate fi utilizată, te poți interesa dacă o poți dona cuiva care chiar are nevoie. Vei face și o faptă bună, și în plus, piesele tale de mobilier vor avea parte de o nouă viață.

Păstreaz-o într-un spațiu de depozitare

Nu ești dispus nici să o vinzi, și nici să o donezi, mai ales că știi că în amenajările interioare stiluri care par acum învechite, au tendința să revină în actualitate. Iar piesele tale de mobilier încă se mai prezintă bine, și nu vrei să renunți la ele. Nimic mai simplu: o păstrezi într-un spațiu de depozitare adecvat, unde să nu fie supus intemperiilor naturii și altor factori externi. Dar ce faci când nu locuiești la casă, să folosești în acest sens garajul sau o magazie, ori poate spațiul în care intenționezi să o pui la păstrare nu este chiar atât de sigur?

Ori poate nu ai nicio cunoștință care să îți vină în ajutor în acest sens? Nimic mai simplu: apelezi la un spatiu depozitare de inchiriat organizat în mod profesionist, și gata problema este rezolvată. În marile orașe și în Capitală există deja firme care se ocupă cu așa ceva, prin urmare trebuie doar să îi alegi pe cei care răspund cel mai bine cerințelor tale. Cu doar o chirie lunară modică, vei avea parte de cele mai bune condiții de depozitare, iar bunurile tale vor fi în siguranță!

Reclamă

Combină piesele de mobilier vechi, cu cele noi

Dacă ai puțin simț artistic, știi deja despre ce vorbim? Stilurile rustic, retro și chabby chic, la fel ca și cel clasic și tradițional se pretează foarte bine să pună în valoare anumite piese de mobilier mai ”vechi”, care să însoțească în mod armonios pe cele noi. Internetul este o foarte bună sursă de inspirație în acest sens, pentru că mulți s-au aflat în situația ta și au reușit să facă adevărate minuni cu puțină imaginație și îndemânare.

Mobila veche are avantajul că este mult mai solidă decât cea nouă, așa că sigur vei reuși să creezi ceva cu adevărat remarcabil, iar prietenii tăi îți vor admira imaginația și cum ai reușit să faci niște combinații cu adevărat surprinzătoare. În sens pozitiv, desigur!

O nouă viață

De ce să renunți la ceva care arată încă bine, are o rezistență ridicată și, în plus, are valoare sentimentală pentru tine? Atunci una dintre soluțiile cele mai bune ar fi să apelezi la un restaurator profesionist, care îi poate oferi acesteia strălucirea și farmecul de odinioară.

Reclamă 4 / 0/3

Sau, dacă te pricepi și tu puțin la astfel de proiecte, poți căuta pe internet idei despre cum poți să îi oferi o nouă înfățișare mobile tale vechi și astfel casa ta să aibă un aspect demn de o revistă de specialitate. Ai la îndemână o mulțime de mici trucuri de efect: poți vopsi, aplica autocolante sau colaje, schimbă butoanele sau mânerele și multe altele. Este imposibil să nu găsești ceva care să schimbe lucrurile în bine!

O altă întrebuințare

Dacă și tu iubești proiectele handmade, atunci rândurile următoare sunt perfecte pentru tine. Cu doar câteva unelte, multă răbdare și imaginație, anumite piese de mobilier vechi pot fi transformate în ceva aparte. Patul din lemn al bebelușului care acum a crescut destul de mult și nu îl mai folosește poate fi transformat într-o băncuță pentru terasă sau grădină, ori poate chiar și un birou pentru tine.

Taburetele pe care bunica ta le folosea la bucătărie au nevoie doar de puține schimbări pentru a fi transformate în ghivece pentru florile tale, sertarele de la o comodă mai veche au nevoie doar de o mână de vopsea și apoi le poți folosi drept niște rafturi speciale, cufărul vechi plin de cărți devine o masă de cafea interesantă, ori poate o insulă pentru bucătărie… Sunt nenumărate posibilități, iar dacă nu îți vine nicio idee, poți să cauți sugestii și pe internet, să vezi ce le-a trecut altora prin minte. Deși, noi suntem siguri că vei reuși să te achiți cu brio de această misiune.

Lemne pentru foc

Dacă totuși mobila este atât de veche încât nu mai poți face nimic cu ea, oricât de multă bunăvoință ai avea, atunci nu îți mai rămâne decât să o transformi în lemne pentru foc și să o folosești chiar tu sau să dai surcelele cuiva care chiar are nevoie!

Recomandări
  • Mobila poate fi vândută sau donată

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
Vezi toate știrile
Citește și