Hotărârea luată de aceasta a nemulțumit-o pe Marina Almășan. Cea de-a treia nevastă a lui Victor Socaciu a răbufnit. Consideră că regretatul star al muzicii românești este abandonat de toți cei la care a ținut.
Marina Almășan, replică dură pentru Brândușa Simion după decesul lui Victor Socaciu
Brândușa Simion a spus că vrea să se mute pentru că vila este mult prea mare pentru un singur om.
„Era un final previzibil. Era de așteptat ca, spre deosebire de Victor Socaciu, pe această femeie să n-o lege nimic de acea casă, poate doar «fantomele trecutului soțului său», de care sunt sigură că s-a ciocnit intens, în toți acești ani. Cum nu cred că sunt legate afectiv de casa de la Cornu nici Iulia, nici cealaltă fiică, ele aflându-se acolo doar în vizite ocazionale.
Mi-e greu să redau însă ceea ce este în sufletul fiului meu, care și-a petrecut în acel loc, alături de părinții săi, toată copilăria. Un lucru e cert: așa cum mă temeam, artistul Victor Socaciu va rămâne până la urmă singur, părăsit de toți cei dragi, într-un cimitir la marginea satului. Pentru că, zice-se, «asta a fost ultima sa dorință»…„, a declarat Marina Almășan pentru cancan.ro.
Victor Socaciu a încetat din viață pe 27 decembrie 2021, într-un spital din București. A fost căsătorit de patru ori și a lăsat în urmă trei copii. Vestea a venit ca un trăznet și pentru fanii Rapidului.
„Finalul de an ne aduce o nouă veste tragică! Interpretul imnului nostru, ‘Glasul roţilor de tren’, Victor Socaciu, s-a alăturat Galeriei din Ceruri a Rapidului! Sincere condoleanţe familiei şi prietenilor„, a fost mesajul postat de Rapid pe rețelele sociale.
A murit Victor Socaciu! S-a stins muzica imnului Rapidului
Folkistul a compus muzica faimosului imn al Rapidului, pe versurile lui Adrian Păunescu. Calendarul arată iunie 1980. Nu e zi de meci, dar băieții de la ”Flacăra” merg la o miuță, pe ”Giulești”. Așa e obiceiul, gazetarii se suie în mașină și mai obosesc, săptămânal, mingea. Rapidulețul e în B. Cu un an înainte se duelase cu Scorniceștiul, terminase pe șase, acum Progresul Vulcan prinsese prima divizie.
S-a dat semnal de plecare, în turism se urcă Adrian Păunescu, poetul, fiul acestuia, Andrei, la vreo 11 primăveri, Victor Socaciu, tânărul folkist, în care ”Bardul” credea mult și care debutase, deja, la faimosul cenaclu ”Flacăra”, Ovidiu Ioanițoaia, gazetar pe atunci, la revistă, precum și confratele său, Victor Niță.
Încălzirea se făcea la poarta dinspre tunel, cea cu Teatrul Giulești. Povestește Andrei Păunescu: ”Ne încălzeam, urma să înceapă miuța, și tata, în timp ce dădeam în minge, i-a spus lui Victor Socaciu: <<Victore, du-te și ia chitara de la mașină! E prea frumos momentul ca să nu scriem un cântec>>”. Cât Socaciu a mers să aducă instrumentul, Păunescu i-a și dictat lui Ioanițoaia primele versuri: ”Suntem peste tot acasă / Porțile ni se deschid / Nu-i echipă mai frumoasă / Și iubită ca Rapid!”
Dar Ioanițoaia duce lipsă de hârtie. Au venit la o miuță, nu la o consfătuire. Gazetarul nu mai știe nici el ce a găsit. ”O fi fost un șervețel, un carton de mici, ceva!” Cert că la intrarea în tunel a găsit un papirus. Pe el a scris versurile. ”Tata a continuat să dicteze și celelalte strofe”, a completat Andrei Păunescu.