Fostul mare handbalist Cornel Oţelea, câştigător a trei titluri mondiale cu echipa naţională a României, decedat la vârsta de 84 de ani, a fost înmormântat, sâmbătă, cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea 3 din Capitală în prezenţa a aproximativ 150 de persoane.
Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” a prezentat onorul şi a executat trei salve de artilerie în cadrul funeraliilor fostului handbalist, care a avut gradul de general în Armata Română.
Cornel Oţelea, înmormântat cu onoruri militare în Cimitirul Ghencea 3
Printre cei care au participat la înmormântare s-au aflat foşti colegi de la echipa naţională a României, conducători din lumea sportului, sportivi, prieteni, membri ai familiei şi rude.
Cornel Oţelea a fost condus pe ultimul drum de numeroşi oameni din lumea handbalului precum preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, secretarul general Andrei Luca, foştii jucători şi antrenori Vasile Stângă, Radu Voina, Werner Stockl, Sebastian Bota, Marius Stavrositu, Bogdan Voina, Adrian Vasile, Eliodor Voica, Dumitru Berbece, Laurenţiu Roşu, Aurelian Roşca şi Remus Drăgănescu.
Au mai fost prezenţi, de asemenea, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, George Boroi, preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Alexandru Pădure, foştii baschetbalişti Titus Tarău şi Petre Brănişteanu, foştii fotbalişti Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Dumitru Dumitriu şi Mihai Stoichiţă.
Clubul Sportiv al Armatei Steaua a fost reprezentat de preşedintele Răzvan Ştefan Bichir, de componenţii echipei de fotbal şi de coordonatorul centrului de copii şi juniori, George Ogăraru, anunţă agerpres.ro.
Cornel Oţelea a avut o carieră fabuloasă
Fostul mare handbalist Cornel Oţelea, câştigător a trei titluri mondiale cu echipa naţională a României, a decedat, miercuri, la vârsta de 84 de ani.
Oţelea a contribuit la succesul echipei naţionale la turneele finale de la Dortmund 1961, Praga 1964 şi Paris 1970. În palmaresul său figurează alte două medalii mondiale, argint (Austria 1959) şi bronz (Suedia 1967). Cornel Oţelea a îmbrăcat de 92 de ori tricoul primei reprezentative a României, pentru care a marcat 147 goluri.
El a câştigat Cupa Campionilor Europeni, atât din postura de sportiv, în anul 1968, cât şi din cea de antrenor, în 1977. Are 15 titluri de campion naţional la handbal cu Steaua, 5 ca jucător, 10 ca antrenor.
Cu el selecţioner, naţionala masculină de handbal a României a câştigat ultima medalie mondială, bronz în 1990.
În 1983-1984, iar apoi între 1991 şi 1997, Cornel Oţelea a fost comandantul clubului Steaua Bucureşti. Tot el a fost primul handbalist avansat la gradul de general.