Închide meniul

Război în Ucraina | Elina Svitolina, făcută praf de președintele Federației de Tenis din Rusia: „E un nimeni absolut!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 13 mai 2022, 17:29

Război în Ucraina | Elina Svitolina, făcută praf de președintele Federației de Tenis din Rusia: „E un nimeni absolut!

Elina Svitolina a primit un răspuns tulburător din partea președintelui Federației de Tenis din Rusia

Elina Svitolina, în timpul turneului de la Miami / Profimedia

Război în Ucraina | Elina Svitolina, făcută praf de președintele Federației de Tenis din Rusia. Jucătoarea ucraineană a primit un răspuns halucinant din partea lui Shamil Tarpischev, omul decorat în 2018 de Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Svitolina este extrem de afectată de războiul declanșat de Rusia în Ucraina, la ordinul lui Vladimir Putin. Mii de oameni au fost uciși în timpul conflictului care a ajuns în cea de-a 79-a zi.

Război în Ucraina | Elina Svitolina, făcută praf de președintele Federației de Tenis din Rusia!

Jucătoarea ucraineană a transmis în spațiul public mai multe mesaje prin care le solicită sportivilor ruși să vorbească despre bombardamentele lui Vladimir Putin.

„Pentru noi, pentru ucraineni, este foarte important ca ei să vorbească, să aleagă o parte. Vrem să știm, vrem să ne simțim în siguranță.”, a spus, recent, Elina Svitolina.

Shamil Tarpischev a avut un răspuns tulburător pentru Svitolina. Președintele Federației de Tenis din Rusia a făcut-o praf pe sportiva ucraineană, spunând că este „un nimeni absolut”.

Reclamă

Omul decorat în urmă cu 4 ani de Vladimir Putin, pentru munca depusă în tenisul din Rusia, consideră că sportivii ruși nu trebuie să facă vreo declarație cu privire la războiul din țara vecină.

„Nu e nevoie să dăm atenție declarațiilor Svitolinei. Nu e doar opinia mea, ci și a avocaților. Din cauza unei afirmații, sportivii ruși pot fi excluși din competiții. În aceste momente, putem participa, totul e în regulă pentru noi. E stupid să reacționezi la așa ceva. Cine e Svitolina? Un nimeni absolut.

Sportivii noștri trebuie doar să spună că sportul rămâne în afara politicii. Ar trebui să ne lase sportivii în pace și să nu impună nimic din ce vor să impună asupra lor.”, a spus Shamil Tarpischev, potrivit btu.org.ua.

Reclamă 4 / 0/3

Mesajul transmis de Elina Svitolina în plin război

Svitolina spune că este foarte important ca jucătorii ruși să își afirme poziția față de războiul din Ucraina.

„Pentru noi, pentru ucraineni, este foarte important ca ei să vorbească, să aleagă o parte. Vrem să știm, vrem să ne simțim în siguranță. Dacă nu vorbesc, nu știm, poate că își mențin puterea, susțin acțiunile armatei lor.

Simt că trebuie să-și afirme poziția. Este foarte important. Nu contează dacă este un turneu de Grand Slam sau un alt turneu, fiecare sportiv rus sau bielorus trebuie să-și exprime poziția, astfel încât să știm că nu sunt oameni răi printre noi.”, a fost anunțul făcut de Elina Svitolina, citată de sport.ua.

Recent, jucătorii din Rusia și Belarus au fost interziși la Wimbledon 2022, iar vesta a împărțit lumea tenisului în două tabere.

Ion Ţiriac, mesaj de susţinere pentru sportivii ruşi şi bieloruşi

Ion Ţiriac a luat atitudine după decizia luată de conducătorii de la Wimbledon de a le interzice sportivilor ruşi şi bieloruşi prezenţa în turneul de Grand Slam. Totul din cauza războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina. Englezii l-au contrariat pe fostul finalist de Cupa Davis.

Ţiriac a dezvăluit că a trecut printr-o situaţie similară când era junior şi a trăit „unul dintre cele mai mari dezastre din viața sportivă”. Miliardarul român e convins că hotărârea este una greşită.

Fostul semifinalist din proba de dublu de la Wimbledon (1970) îi felicită pe spanioli că nu au luat decizie similară la Madrid Open 2022. Este chiar turneul care a fost vândut de Ion Ţiriac.

Reclamă

Nu sunt radical în această problemă. Când aveam 15 ani am fost selectat pentru echipa națională de tineret de hochei pe gheață a României. Un an mai târziu, am fost chemat la lotul olimpic. Am petrecut patru ani, până în 1960, la 2.000 de metri altitudine, lângă un lac care îngheța iarna, făcând trei zile de antrenament cu sare, pentru a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Squaw Valley din Statele Unite.

Cu o săptămână înainte de plecare, guvernul comunist român a decis să boicoteze olimpiadele pentru că Germania de Est nu a fost acceptată, ci doar Germania de Vest. A fost unul dintre cele mai mari dezastre din viața mea sportivă. O sa-mi aduc aminte mereu. Am avut onoarea să-l cunosc personal pe Nelson Mandela și îmi amintesc când spunea că sportul poate aduce oamenii împreună.

Am fost la Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000, iar Coreea de Nord a defilat alături de Coreea de Sud. A fost minunat. Nimeni nu are dreptul să interzică unui tânăr sportiv, doar pentru că este rus sau belarus, să participe la un turneu internațional.

Ce fac englezii? Ce obțin prin interzicerea tinerilor să-și facă meseria? Servește doar pentru a turna benzină pe foc. Nu vrem război, este o greșeală. Din fericire, în Spania acceptăm ruși și bieloruși. Dacă aș fi responsabil la Wimbledon aș inventa un „wild card” (invitație) la dublu masculin, feminin și mixt, cu un rus și un ucrainean împreună.

Pentru a le arăta oamenilor că popoarele pot trăi împreună în mod normal. Nu este momentul să facem această diferență politică pe terenurile de tenis”, a declarat Ion Ţiriac pentru prosport.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
Vezi toate știrile
Citește și