Război în Ucraina | Elina Svitolina, făcută praf de președintele Federației de Tenis din Rusia. Jucătoarea ucraineană a primit un răspuns halucinant din partea lui Shamil Tarpischev, omul decorat în 2018 de Vladimir Putin.
Svitolina este extrem de afectată de războiul declanșat de Rusia în Ucraina, la ordinul lui Vladimir Putin. Mii de oameni au fost uciși în timpul conflictului care a ajuns în cea de-a 79-a zi.
Război în Ucraina | Elina Svitolina, făcută praf de președintele Federației de Tenis din Rusia!
Jucătoarea ucraineană a transmis în spațiul public mai multe mesaje prin care le solicită sportivilor ruși să vorbească despre bombardamentele lui Vladimir Putin.
„Pentru noi, pentru ucraineni, este foarte important ca ei să vorbească, să aleagă o parte. Vrem să știm, vrem să ne simțim în siguranță.”, a spus, recent, Elina Svitolina.
Shamil Tarpischev a avut un răspuns tulburător pentru Svitolina. Președintele Federației de Tenis din Rusia a făcut-o praf pe sportiva ucraineană, spunând că este „un nimeni absolut”.
Omul decorat în urmă cu 4 ani de Vladimir Putin, pentru munca depusă în tenisul din Rusia, consideră că sportivii ruși nu trebuie să facă vreo declarație cu privire la războiul din țara vecină.
„Nu e nevoie să dăm atenție declarațiilor Svitolinei. Nu e doar opinia mea, ci și a avocaților. Din cauza unei afirmații, sportivii ruși pot fi excluși din competiții. În aceste momente, putem participa, totul e în regulă pentru noi. E stupid să reacționezi la așa ceva. Cine e Svitolina? Un nimeni absolut.
Sportivii noștri trebuie doar să spună că sportul rămâne în afara politicii. Ar trebui să ne lase sportivii în pace și să nu impună nimic din ce vor să impună asupra lor.”, a spus Shamil Tarpischev, potrivit btu.org.ua.
Mesajul transmis de Elina Svitolina în plin război
Svitolina spune că este foarte important ca jucătorii ruși să își afirme poziția față de războiul din Ucraina.
„Pentru noi, pentru ucraineni, este foarte important ca ei să vorbească, să aleagă o parte. Vrem să știm, vrem să ne simțim în siguranță. Dacă nu vorbesc, nu știm, poate că își mențin puterea, susțin acțiunile armatei lor.
Simt că trebuie să-și afirme poziția. Este foarte important. Nu contează dacă este un turneu de Grand Slam sau un alt turneu, fiecare sportiv rus sau bielorus trebuie să-și exprime poziția, astfel încât să știm că nu sunt oameni răi printre noi.”, a fost anunțul făcut de Elina Svitolina, citată de sport.ua.
Recent, jucătorii din Rusia și Belarus au fost interziși la Wimbledon 2022, iar vesta a împărțit lumea tenisului în două tabere.
Ion Ţiriac, mesaj de susţinere pentru sportivii ruşi şi bieloruşi
Ion Ţiriac a luat atitudine după decizia luată de conducătorii de la Wimbledon de a le interzice sportivilor ruşi şi bieloruşi prezenţa în turneul de Grand Slam. Totul din cauza războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina. Englezii l-au contrariat pe fostul finalist de Cupa Davis.
Ţiriac a dezvăluit că a trecut printr-o situaţie similară când era junior şi a trăit „unul dintre cele mai mari dezastre din viața sportivă”. Miliardarul român e convins că hotărârea este una greşită.
Fostul semifinalist din proba de dublu de la Wimbledon (1970) îi felicită pe spanioli că nu au luat decizie similară la Madrid Open 2022. Este chiar turneul care a fost vândut de Ion Ţiriac.
„Nu sunt radical în această problemă. Când aveam 15 ani am fost selectat pentru echipa națională de tineret de hochei pe gheață a României. Un an mai târziu, am fost chemat la lotul olimpic. Am petrecut patru ani, până în 1960, la 2.000 de metri altitudine, lângă un lac care îngheța iarna, făcând trei zile de antrenament cu sare, pentru a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Squaw Valley din Statele Unite.
Cu o săptămână înainte de plecare, guvernul comunist român a decis să boicoteze olimpiadele pentru că Germania de Est nu a fost acceptată, ci doar Germania de Vest. A fost unul dintre cele mai mari dezastre din viața mea sportivă. O sa-mi aduc aminte mereu. Am avut onoarea să-l cunosc personal pe Nelson Mandela și îmi amintesc când spunea că sportul poate aduce oamenii împreună.
Am fost la Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000, iar Coreea de Nord a defilat alături de Coreea de Sud. A fost minunat. Nimeni nu are dreptul să interzică unui tânăr sportiv, doar pentru că este rus sau belarus, să participe la un turneu internațional.
Ce fac englezii? Ce obțin prin interzicerea tinerilor să-și facă meseria? Servește doar pentru a turna benzină pe foc. Nu vrem război, este o greșeală. Din fericire, în Spania acceptăm ruși și bieloruși. Dacă aș fi responsabil la Wimbledon aș inventa un „wild card” (invitație) la dublu masculin, feminin și mixt, cu un rus și un ucrainean împreună.
Pentru a le arăta oamenilor că popoarele pot trăi împreună în mod normal. Nu este momentul să facem această diferență politică pe terenurile de tenis”, a declarat Ion Ţiriac pentru prosport.ro.
- Război în Ucraina | Elina Svitolina, făcută praf de președintele Federației de Tenis din Rusia
- Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)
- Asia Express continuă cu o nouă etapă Sâmbătă și Duminică 20:00, Luni și Miercuri de la 20.30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Lituania - România este pe 15 octombrie, de la 21:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY
- Ion Ţiriac a rupt tăcerea după ce a fost internat într-un spital din Viena: „FBI-ul funcţionează!”
- Garbine Muguruza s-a căsătorit cu un milionar pe care l-a cunoscut pe stradă: „Este un film total!”
- „Părinţii ei şi-au pierdut casele!” Drama prin care a trecut soţia lui Elias Charalambous: „Nu s-a găsit o soluţie”