Închide meniul

Sergiy Sydorchuk, traumatizat de bombardamentele lui Vladimir Putin! Ucraineanul a fugit în România alături de soția însărcinată: „O rachetă a lovit maternitatea”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 4 iunie 2022, 17:36

Sergiy Sydorchuk, traumatizat de bombardamentele lui Vladimir Putin! Ucraineanul a fugit în România alături de soția însărcinată: „O rachetă a lovit maternitatea

Sergiy Sydorchuk a fugit din Ucraina din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin

Sergiy Sydorchuk, în timpul unui meci, în tribune / Profimedia

Sergiy Sydorchuk a rămas traumatizat din cauza bombardamentelor lui Vladimir Putin de pe teritoriul Ucrainei. Mijlocașul ucrainean, căpitan la Dinamo Kiev, a trecut printr-o experiență îngrozitoare alături de soția și copiii săi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sergiy Sydorchuk a fugit împreună cu colegii săi de la Dinamo Kiev și familiile acestora în România, în momentul în care armata rusă a început invazia în țara vecină.

Sergiy Sydorchuk, traumatizat de bombardamentele lui Vladimir Putin

La vremea respectivă, soția lui Sydorchuk, Hanna, era însărcinată cu cel de-al 4-lea copil, iar fotbalistul a dezvăluit că inițial n-au vrut să părăsească țara. Lucrurile s-au schimbat însă la 180 de grade în momentul în care soldații ruși au lansat un proiectil într-o maternitate din Mariupol, unul dintre orașele distruse din Ucraina.

Sergiy Sydorchuk a vorbit despre clipele horror prin care a trecut din momentul declanșării războiului și până când a ajuns în România, escortat de Mircea Lucescu, antrenorul său de la Dinamo Kiev. La rândul ei, nepoata marelui antrenor român a sărit în ajutorul jucătorilor ucraineni care s-au temut enorm pentru viața lor.

„Fiul nostru s-a născut la fix o lună după ce trupele din Rusia au pus piciorul pe teritoriul Ucrainei. Soția mea a mai avut două nașteri cu acest doctor, așa că știa totul: clinica, medicii pediatri. Totul era în regulă. După 24 (n.r. – februarie), a apărut o stupoare generală și nu știam ce să facem. Soția mea nu a vrut să plece până în ultimul moment. Mi-a spus că vrea să dea naștere în Kiev. Totul s-a schimbat radical pentru noi când o rachetă a lovit o maternitate din Mariupol.

Reclamă

Atunci soția mea a realizat că ar fi prea periculos și, efectiv, o zi mai târziu am plecat cu autocarul către România (ajutați de clubul Dinamo Kiev). Antrenorul (n.r. – Mircea Lucescu) și nepoata sa ne-au ajutat mult acolo. Și ea, la rândul ei, era însărcinată, și mergeau la control la același doctor, în același spital. Slavă Domnului că totul a mers bine.

„Infernul” prin care a trecut Sergiy Sydorchuk din cauza războiului din Ucraina

Ea încearcă să țină totul sub control, de dragul copiilor, dar a fost o perioadă extrem de dificilă. Îmi amintesc totul: nu am dormit bine timp de vreo 8 zile. Dormeam, în medie, o oră și jumătate sau maxim două. Nu puteam să dorm deloc. În prima noapte în care am reușit să dorm a fost după ce am trecut granița. Soția mea a răsuflat ușurată când am reușit să trecem granița. Dar deja apăruseră alte probleme. Dar cred că încă sunt genul de persoană care ține totul pentru el și a fost greu. În prima noapte eram foarte mulți, am stat cu toții în parcare: erau Krivtsov, Pyatov, Matvienko și Stepanenko (n.r. – ceilalți jucători ucraineni).

Am stat împreună și asta ne-a ajutat să ne fie mai ușor. De asemenea, soțiile și celelalte femei ne-au fost alături tot timpul și ne-au ajutat enorm. Când ne-am mutat la bază (n.r. – în București), erau doctori și acolo. Se simțea mai mult sau mai puțin liniștită deoarece exista oportunitatea de a face niște injecții sau de a merge la spital. Sprijinul prietenilor, faptul că eram cu toții acolo, ne-a ajutat mult. Dacă am fi fost singuri, ne-ar fi fost mult mai greu.

Reclamă 4 / 0/3

Inițial nu voiam să plec nicăieri. Totul s-a petrecut peste noapte, aveam un bagaj plin cu lucruri. Eram cu toții la bază (n.r. – la Kiev) și apăruse această oportunitate a președinților să-și ia copiii și soțiile și să plece, au cerut asta. Președintele m-a sunat și mi-a spus: ‘Soția ta este gravidă, nu trebuie să rămâi aici. Are nevoie de tine, așa că plecați’. Niciunul nu voia să plece cu adevărat. Dar ceea ce s-a întâmplat în Mariupol a reprezentat catalizatorul pentru a pleca.”, a povestit Sergiy Sydorchuk, potrivit sport.ua.

Reacţii emoţionante după Scoţia – Ucraina 1-3

Au fost reacţii emoţionante după Scoţia – Ucraina 1-3, meci din semifinalele barajului pentru Cupa Mondială din 2022, din Qatar. La primul meci oficial jucat după declanşarea războiului, ucrainenii au obţinut o victorie uriaşă pe Hampden Park din Glasgow.

Yarmolenko (33), Yaremchuk (49) şi Dovbyk (90+5) şi-au dus naţionala la un pas de calificarea la turneul final. Pentru a-şi vedea visul împlinit, mai au nevoie de un succes şi cu Ţara Galilor, la Cardiff, pe 5 iunie.

Autor au unei pase de gol cu Scoţia, starul Atalantei, Ruslan Malinovsky, a ţinut să le dedice victoria soldaţilor ucraineni aflaţi în tranşee.

Astăzi am arătat un nivel foarte ridicat de joc. I-am făcut mândri de fanii noștri, care ne-au susținut. Atmosfera a fost grozavă. Am ieşit de pe teren în aplauzele scoţienilor, ceea ce este foarte frumos. Această victorie este pentru toți ucrainenii, pentru soldații noștri care sunt în prima linie.

Nu am mai auzit de mult imnul cântat așa. Chiar și atunci când jucam la Roma împotriva Angliei, nu exista o astfel de atmosferă. Am văzut ce fel de sprijin au scoțienii. Păcat că o singură echipă trece mai departe. Fanii lor merită să meargă și la Cupa Mondială. Sentimentele sunt duble. Am fost bine primiţi aici, dar totul este uitat pe terenul de fotbal. Există un singur câștigător„, a declarat Ruslan Malinovsky la finalul partidei, potrivit sport.ua.

Şi preşedintele Ucrainei a avut o primă reacţie după victoria uriaşă a Ucrainei, care i-a apropiat pe galben-albaştri la un singur pas de calificarea la Campionatul Mondial 2022.

Reclamă

Sunt momente în care nu e nevoie de multe momente. Doar mândrie! Vă mulţumesc, băieţi. Au fost două ore de bucurie, sentiment pe care îl uitasem. Au plecat, au luptat, au rezistat şi am câştigat! Pentru că sunt ucraineni!

Este o bucurie pentru armata noastră, pentru întreaga noastră ţară. Toţi luptăm, fiecare pe frontul său. Pentru steagul nostru galben şi albastru, pentru stema noastră, pentru că ‘Ucraina nu a murit încă…’. Luptăm, luptăm, stăm în picioare şi învingem. Pentru că suntem ucraineni!„, a fost mesajul transmis de Volodimir Zelenski, anunţă sursa citată anterior.

 

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj Vezi toate știrile
Citește și