Închide meniul

România – Georgia 1-2 | RO-MÂNIA! Sau cum să te “piteşti” la Ploieşti după încă o umilinţă greu de înghiţit!

Andrei Rădulescu Publicat: 3 iunie 2021, 8:29

Reclamă
România – Georgia 1-2 | RO-MÂNIA! Sau cum să te “piteşti” la Ploieşti după încă o umilinţă greu de înghiţit!

Hepta

România - Georgia 1-2 | RO-MÂNIA! Sau cum să te “piteşti” la Ploieşti

Încrederea cucerită la acel euro, cu Rădoi pe bancă, ne-a aprins speranţele, ne-a pus pe un piedestal, dar acum ne trage în jos. Am crezut că aia e temelia, că vine noua generaţie şi rupe tot, dar ne-am trezit, ca într-un bumerang, că tocmai piedestalul pe care am urcat, ne-o dă la temelie! Ne-am visat prea sus şi ne-am trezit la realitate, mai jos decât credeam!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România – Georgia 1-2 | Nationala României, fără “cai putere”!

Totul pe atac, dar ce facem cu apărarea? Ne-a bătut Armenia, a râs Georgia de noi, nici nu vrem să ne gândim la ce urmează.
Da, Rădoi are spirit de luptător, ţine discursuri motivatoare, freza e frumoasă, costumul îi stă bine, dar îi lipseşte pălăria. Dacă a crezut că naţionala e pălăria, ei, iată că nu prea i s-a aşezat pe creştet şi mărimea pare cam mare!
Prins în filosofia lui, focu’ la noi, Rădoi pare că nu a tras cartea câştigătoare.

Naţionala nu e ca maşinile lui de sute de mii de euro, care au mulţi cai. Gata, apeşi pedala şi s-a înfipt la 200 de kilometri pe oră. Rădoi cred că are nevoie de câteva lecţii de conducere defensivă, ca să descopere şi maneta de frână. Şi e timpul s-o facă repede.

Naţionala nu are mulţi cai putere, aşa că trebuie să îşi găsească încet şi sigur drumul în traficul tot mai infernal din fotbal, unde cei mici încep să zboare ca vântul pe lângă noi – vezi Armenia, vezi Georgia, vezi vorbele lui Rădoi, să ne temem şi de Liechtenstein.

România – Georgia 1-2 | Rădoi şi-a pierdut susţinerea şefului!

“E un regres. Să vorbească Rădoi” a fost reacţia lui Burleanu, imediat după chinul de la Ploieşti. Un semnal de alarmă, un avertisment? De fapt, ce să ne mai ascundem, va fi schimbat Rădoi dacă ne dă Anglia cu terenul în cap? Foarte posibil.

Reclamă
Reclamă

Rădoi nu mai are susţinerea lui Burleanu de la meciul cu Armenia. E păstrat pentru că şeful federaţiei nu are o soluţie pe bani puţini, iar Rădoi câştigă un salariu mic la naţională.

Antrenorii grei sunt scumpi, dificil de adus. Iar ei refuză România şi pentru că nu-i văd un viitor roz.

România – Georgia 1-2 | Dar fotbalişti mai avem?

Se vede cu ochiul liber că nu. În campionatele mari, românii ajung la echipe care se bat să scape de retrogradare sau stau pe bancă şi se mulţumesc cu pumnul de euro pe care nu l-ar fi câştigat niciodată în Liga 1. Iar în cele mici ne mai salveaza imaginea Ianis Hagi, care a fost cel mai bun român în coşmarul cu Georgia, şi Stanciu, campion cu Slavia în Cehia. În rest, nimic.

Reclamă

Să zicem că nu mai avem talente ca Dobrin, Hagi sau Balaci, că alea se nasc, dar nici luptători ca Lăcătuş nu mai găsim, nici muncitori ca Dorinel sau Petrescu, nici marcatori ca Răducioiu sau Mutu?

Naţionala nu mai e atractivă. Era loc pentru 3.500 de suporteri la amicalul de la Ploieşti, dar nu s-au vândut nici 1000 de bilete. În orice altă ţară din Vest, asta ar fi o ştire şoc! Acolo, lumea se bate pe bilete, pentru că pandemia a închis stadioanele mai bine de un an.

Iată că în România lumea nu se înghesuie la fotbal. A fost primul meci jucat de naţională acasă cu fani, practic debutul lui Rădoi în faţa suporterilor, dar lumea nu s-a îmbulzit la bilete. Ăsta-i un semn rău, că ne ducem în jos.

Oamenii simt ca fotbaliştii nu mai vin cu inima la naţională, că tricoul nu îi mai face să tremure, că imnul nu le mai oferă emoţia de altădată, că nu mai varsă picătură aia de osteneală, că nu mai luptă până la epuizare.

Da, naţionala s-a vrut părăsită. Acum, misiunea lui Ianis, a lui Puşcaş, a lui Stanciu, Maxim şi ceilalţi e să aducă din nou fani lângă România. Nu o vor face niciodată doar cu piciorul, trebuie să pună osul la bătaie!

Capul jos şi multă muncă! De asta e nevoie. Pentru că e loc de mai rău, se poate şi mai jos de atât.

Reclamă

Ce rezultat va obţine FCSB cu RFS?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:07

Miralem Pjanic, prezentat călare la noua sa echipă! Salariul cu care a fost convins să ajungă în ţara în care refuzase să joace

19:07

Suporterul care i-a adresat insulte rasiste lui Vinicius a fost condamnat la închisoare! Decizia instanţei

18:44

Programul complet al meciurilor din etapa a doua a Ligii Campionilor Asiei. Cristiano Ronaldo şi Florinel Coman, în AntenaPLAY

18:32

Wojciech Szczesny l-a sunat pe Robert Lewandowski, înainte să accepte oferta de la Barcelona! Anunţul presei din Spania

18:30

Ciprian Marica a distrus campania de transferuri făcută de Gigi Becali: „Haotică. Se luptă să prindă play-off-ul”

18:14

Derrick Rose s-a retras din baschet! „Mulţumesc, prima mea iubire”

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 Galatasaray – PAOK 3-1 în Europa League! Răzvan Lucescu, eşec la debutul în grupă! Pas greşit pentru United. Rezultatele serii 3 Tragerea la sorţi a grupelor Cupei României | FCSB, în grupa morţii alături de Universitatea Craiova, Dinamo şi Petrolul 4 Oare suntem toți “f…ed”? Adrian Georgescu, după avertismentul primit de Max Verstappen din cauza limbajului folosit 5 Toată lumea îl susţine pe Max Verstappen! Ce au spus piloţii despre controversa momentului din Formula 1: „Ce naiba e asta?” 6 Dennis Man continuă să impresioneze în Serie A! Performanţa internaţionalului român după ultima etapă din Italia
Citește și