”Niciodată nu s-a ascuns nici un detaliu faţă de Negoiţă şi faţă de reprezentanţii PCH. Dimportrivă, am dat toate garanţiile cerute de Negoiţă, asta este o scuză, un joc pentru a accepta noi bancruta în totalite a lui Negoiţă.
1. Ne exprimăm încă o data dezamăgirea că ceea ce s-a dorit din partea noastră a fi o tranzacţie între doua părţi profesioniste s-a transformat într-un scandal mediatic. Rugăm a se observa că din partea noastră nu au existat nici scurgeri de informaţii "pe surse" şi nici atacuri directe (a se vedea intervenţiile acţionariatului şi ale suporterilor în presa încă dinainte ca negocierile să eşueze). Am apreciat însă necesar să ne apărăm imaginea în fata unor atacuri mediatice menite să ascundă faţă de suporterii lui Dinamo coaliţia dintre acţionariat şi auto-declaraţii reprezentanţi ai suporterilor.
Spaniolii încearcă să achiziționeze Dinamo de la Negoiță
2. Se invocă de către coaliţie caracterul clandestin al ofertanţilor. Aducem la cunoştinţa publică următoarele aspecte:
Pentru ca domnul Negoiţă sau reprezentanţii suporterilor sa vadă "la faţă" ofertanţii ar fi fost necesar ca aceştia să intre în carantina la intrarea în România 14 zile şi apoi la întoarcerea în Spania alte 14 zile. Un efort care nu era necesar, mai ales ca până să aflăm din presă nici nu am ştiut că aceasta ar fi o condiţie.
Datele ofertanţilor le cunoşteau din mandatele notariale oferite avocatului din România, mandate notariale autentificate şi apostilate pe care le aveau în copie din luna aprilie.
Dl. Toni Curea, cel care este contestat de către acţionariatul Dinamo, reprezintă nu numai asociatul ofertanţilor, dar însăşi motivul pentru care a existat această ofertă, numai la solicitarea dumnealui faţă de ofertanţi (care aveau în vizor mai multe echipe) s-a decis ca Dinamo să fie echipa aleasă de investitori. Răspunderea pentru aceste negocieri o purta deci Toni Curea ca fiind cel care a propus şi garantat faţă de ofertanţi că Dinamo reprezintă o opţiune serioasă . Din păcate, sentimentalismul dumnealui s-a lovit de cinismul altora care fac tot posibilul ca orice eventuala ofertă să eşueze.
Domnul Menendez nu este nici inexistent, nici falimentar, ci este, pe lângă cel mai medaliat sportiv spaniol şi membru CIO, un manager de fotbal cu rezultate excelente (a condus către performanţe deosebite atât Sporting Gijon, cât şi FC Sevilla). Şi implicarea dumnealui, repetăm, reiese din mandatul notarial acordat avocatului român.
Societatea ofertantă (al doilea acţionar) nu este falimentară, dovada constituind-o extrasul de cont pe care ne-am oferit a îl prezenta acţionarului Dinamo. Menţionăm că reprezentant al societăţii este un reputat avocat din Spania, Eleuterio Gordaliza Sandoval.
3. Este oarecum ironic să citim că Dinamo nu se vinde către o societate cu capital social de 3.000 euro – cine cunoaşte puţin economie şi afaceri ştie şi faptul că nu exista nicio legătură între capitalul social şi capacitatea financiară a societăţii, dovada că Dinamo are capital social de 41 de milioane lei, dar nu are capacitate financiară să îşi plătească debitele acumulate.